Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko. :wit
Masz przepiękną kolekcję falków.
Tyle na raz nie widziałam nawet u nas w kwiaciarni.
Wspaniałe okazy.
Ja niestety nie mam do nich ręki. Kilka już wykończyły mi miseczniki, których nie udało mi się zwalczyć nawet chemią. :cry: :oops:
Życzę Ci powiększenia kolekcji o nowe okazy o jeszcze piękniejszych kwiatach. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Agnieszko ..sliczniutkie masz pieguski,a maluszek cudny.Też takiego kiedyś miałam...Zycze Ci wielu takich cudności w NOWYM ROKU ;:80
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, Asiu, Basiu bardzo dziękuję, obawiam się jednak o tego maluszka, ponieważ zaczął mu żółknąć liść od środka, a to dobrze nie wróży, na ale na razie stoi i go obserwuję :?
Grażynko, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa, cieszę się , że Ci się podobają, a niestety robale potrafią umęczyć, ja w tej chwili walczę z wełnowcem :evil:
Aldonko dziękuję Ci bardzo, fajnie, że się pojawiłaś na Forum, bo ostatnio coś nie było Ciebie widać
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę kilka fotek moich Phal, które zaczęły kwitnąć. Niesprzyjająca pora roku i suche powietrze w związku z centralnym ogrzewaniem sprawiły, że opadło kilka młodych pąków, ale storczyki są silne i dają radę :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

jejku, jaki piekny ten różowy, wspanialy :D
gelka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

obydwa piękne... u mnie niestety też pąki opadają.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moj biały storczyk tez kwitnie.Chyba tym razem on i czerwony pręgowany mnie tylko nie zawiódł.Biały phalek mimo ,ze zakwitł ;tez zapłacił pewna cenę.Kwiaty nie sa az tak olbrzymie(13 cm) jak go kupowałam ,ale moze to byc zupelnie inna przyczyną.Myśle,ze hodowcy bardzo ,,pędzą,,rośliny do sprzedazy i często ponowne kwitnienie rózni się od siebie.OBY DO WIOSNY!!!!!! Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta różyczkę wstawiłam specjalnie..Noże choć trosze zrobi nam sie na serduszku cieplej.Szczerze mówiąc brakuje mi tej soczystej zieleni bardzo....
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Agness widzę, że u Ciebie to już poważne uzależnienie storczykowe :P Tyle śliczności już nazbierałaś. Mi szaleństwo już odpuściło.. a raczej wybiłam je sobie z braku miejsca... Zostałam przy 13-u. Choć jest jeszcze kilka kolorków, przed którymi się pewnie prędzej czy później nie obronię :oops
Jako, że lubuję się w kropkowanych, ciapkowanych itd - szczególnie spodobał mi się ten będący "prezentem obłaskawiającym" od męża. Piękny jest.
A ten na ostatnim zdjęciu przypomina mi mojego "chorągiewkowca", który zaczyna mi robić problemy..

Policzyłam, że Twój złamany pęd ożywił się po niecałym miesiącu :shock: To bardzo szybko. Pozostało mi czekać z nadzieją, że u mnie też coś się ruszy :P
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Obiecane zdjęcia mojej miniaturki stojącej przy Phal normalnej wielkości, różnica jest niesamowita, mam nadzieję, że uda mi się go uratować :?
Obrazek
różnica ogromna, ale ten duży to chyba i tak jakiś duży :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GELKO, DUSIU bardzo dziękuję za miłe słowa :D
ALDONKO dziękuję za zdjęcie lata, jak ja do niego tęsknię, na szczęście są storczyki, które wypełniają mi te szare dni swoim pięknem :D
NARINE ja już też przystopowałam z zakupami, mam w tej chwili 33 Phal i kłopot z miejscem. Teraz to już dokupuję tylko takie naprawdę wymarzone . A co do złamanego pędu , to nawet zaczął odbijać wcześniej niż po miesiącu , ja od razu nie zauważyłam , ale myślę, że trwało to ok1,5 tygodnia, jak zaczął rosnąć :D
MAŁA MI ten duży faktycznie ma spore rozmiary, ale u mnie wiekszość storczyów jest spora, oby tylko nie gubiły pąków, jak to teraz niestety robią, ale niestety negatywnych zimowych warunków nie przeskoczę, dziś właśnie zobaczyłam ususzony jeden z pąków na tym dużym :evil: oby do wiosny :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz jeszcze kilka z moich rozkwitłych storczyków :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

mój taki sam puścił boczną odnogę, na niej 4 pąki, zrobiły się duże i nabrzmiałe, ale... nie rozwinęł się. co może być przyczyną? :(
platynka :)
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agness. U ciebie już kolorowo i wiosennie. Pierwszego mam identycznego, ma pęd ok. 25 cm, ale na kwitnienie poczekam pewnie jeszcze z miesiąc.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Platynko, teraz wiele osób ma takie problemy, ja również,mam pędy na których opadły wszystkie pąki, a ten liliowy na 1 zdjęciu miał 6 pąków, rozwinął się tylko 1 a 5 niestety opadło :cry: Wszystkiemu winne są zimowe warunki, mała ilość światła, suche powietrze spowodowane centralnym ogrzewaniem i skoki temperatury u mnie nad ranem jest nawet 17stopni :? Wszystkie te rzeczy powodują, że pąki gorzej rosną, opadają a kwiaty dużo krócej trzymają się niż w pozostałych porach roku. Można próbować poprawiać te warunki, ale bez szklarenki wiele się nie wskóra , myślę, że jedyną radą jest próbować stworzyć im jak najlepsze warunki w miarę swoich możliwości, ale się nie przejmować , gdy się to do końca nie udaje i czekać wiosny :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”