Zieloni mieszkańcy :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Saraaa

Post »

Zuziu, z tymi fiołkami to różnie bywa :P Ja wtykając je do ziemi we wrześniu doczekalam się pierwszych maluszków na początku listopada, drugich w połowie grudnia. Ale też słyszałam, że u kogoś wypuściły dopiero po pół roku :) Trzymam kciuki, aby Twoje zbytnio nie naginały Twojej cierpliwości :wink: I dzięki za info o gwieździe. Skoro nie lubi mieć zbyt sucho, to muszę ją przenieść, bo stoi nie daleko kominka :P

Deissy Dziękuje za odwiedziny i pochwały :wink: Ja bardzo długi czas zawsze w domu miałam rude kociaki, więc jak teraz miam biało-czarnego to dla mnie wielka zmiana :P
Niezłą masz gromadę :shock: ja kocham zwierzaki i mogłabym mieć ich pełny dom, ale tak jak wspomniałaś i ja wylądowałabym na wycieraczce :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Saro !
Widziałam u Ciebie w doniczce listki fiołków z maleństwami.
Ja dałam do wody i nie wiem czy dobrze zrobiłam.
I powiedz mi czy Twoja trzykrotka nie robi się blada ?
Moja strasznie się powyciągała i zzieleniała, a kwiatuszek ma śliczny - moja jeszcze nie kwitła.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witam Saro wśród doniczkowych .
Przejrzałam wszystkie stronki ,bardzo podoba mi się -,jeżeli możesz to pokaż jak ona teraz wygląda ,czy Ci się przyjęła
Podoba mi się róża chińska ,kiedyś też miałam i to wysoką ,gdzieś ponad 2 m .
No ale cóż wystawiłam ją na dwór i zapomniałam schować o czasie ,przed przymrozkami i poszła ,nawet nie mogłam szczepki wziąć . :P
Ładne nasz kwiaty wszystkie ---fiołki ,też trzeba mieć cierpliwość do nich ..... :P
Saraaa

Post »

Gabriela pisze: Widziałam u Ciebie w doniczce listki fiołków z maleństwami.
Ja dałam do wody i nie wiem czy dobrze zrobiłam.
I powiedz mi czy Twoja trzykrotka nie robi się blada ?
Moja strasznie się powyciągała i zzieleniała, a kwiatuszek ma śliczny - moja jeszcze nie kwitła.
Fiołki doskonale ukorzeniają się w wodzie, więc nie martw się - wszystko dobrze zrobiłaś.
Ta trzykrotka rzeczywiście lekko pobladła, ale nie tak bardzo jak piszesz o swojej. Za to inna odmiana trzykroci z różowo- zielonej zrobiła się blado zielona.

bogusia177 pisze: Przejrzałam wszystkie stronki ,bardzo podoba mi się -,jeżeli możesz to pokaż jak ona teraz wygląda ,czy Ci się przyjęła
Podoba mi się róża chińska ,kiedyś też miałam i to wysoką ,gdzieś ponad 2 m .
No ale cóż wystawiłam ją na dwór i zapomniałam schować o czasie ,przed przymrozkami i poszła ,nawet nie mogłam szczepki wziąć .
Ładne nasz kwiaty wszystkie ---fiołki ,też trzeba mieć cierpliwość do nich .....
Ciesze się, że poświęciłaś swój czas, aby przejrzeć moje zielone :D -.. yhmm.. troszke wstydze się jej pokazać, bo dopiero co zdrowieje po ataku maszyc, które zniszczyły jej dwa, ogromne, nowo wypuszczone pędy . Ale maluszek obok rośliny matecznej wychodzi, mszyc już nie widać, więc jestem dobrej myśli :lol:
Hibiskusek mi coś ostatno zrzuca listki ( co sie dziwić - ciągle go przestawiam),a Ty dochowałaś się dorodnego okazu :wink: Szkoda że tak skończył...
A co do fiołków.. Oj potrafią nagiąć ludzką cierpliwość :P

Cieszę się ogromnie, ż do mnie zaglądacie - gdy czytam Wasze odpowiedzi, od razu milej się robi na serduchu, że ktoś poświęcił chwile dla mnie i dla moich zielonych.
Bardzo chciałabym pobyć więcej czasu na Forum i poodwiedzać Wasze wątki, ale wczoraj doznałam lekkiej kontuzji szyi i nie mogę podnosić głowy w górę, ani obracać jej w lewo :evil: Wybaczcie.... POZDRAWIAM :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Saro...witaj. Ja także w sprawie sundavilli. Mam także, nawet nieżle się trzyma, ale nie wiem co zrobić?.Od dołu ma kilka pędów...małych, nic nie rosną, stoją w miejscu. Natomiast jeden pęd rośnie jak szalony. Na oko ma ze dwa metry. Czy to nie jakiś dziki pęd?. A może go przyciąć..to się rozkrzewi?. Sama już nie wiem. :wink:
Saraaa

Post »

Witaj Zeniu :D Moja sundavilla zanim ją mszyce nie zaatakowały też miała taki wielki pęd nie proporcjonalny do niczego. U dołu, z ziemi wypuściła nie dawno tyci tyci maluszka i jakoś mu się nie spieszy.. wydaje mi się, że trzeba z lekka przyciąć i wtedy się zagęści :lol:

Pozdrowienia.... :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Saaro......właśnie się doczytałam, aby nie przejmować się takimi pędami bez liści bo na wiosnę na nich wypuszczą listki. Gdzie indziej napisano aby lekko przyciąć..i bądż tu mądry. :roll: :?:
Saraaa

Post »

No tak... między młotem a kowadłem :P
Bezpieczniej może będzie zaczekać do wiosny i wtedy jak nie wypuszczą listków to ciachnać :D Do wiosny nie daleko :wink:

Kochani, mój pierwszy/jedyny grudniczek z 2 dni temu rozwinął pierwszego pąka. Zdjęcia już zrobiłam, więc to tylko kwestia wstawienia ich na Forum..... :P :P :P
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj to lecę obejrzeć swojego grudniczka...jeszcze go dzisiaj nie oglądałam. Już przed świętami miał pąki..był obfotografowany, i ........jeszcze trzeba poczekać. Dalej w pąkach. :roll:
Saraaa

Post »

No to jeszcze troszkę cierpliwośći :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Dziewczyno lepiej zdrowiej ,masz czas na wklejanie zdjęć ,wiem co to za ból .Pa :P
Saraaa

Post »

Dzięki Bogusiu za wsparcie :D na szczęście przed sylwestrem się udało i teraz głową moge wymachiwać ile chce :P A ja gapa jak nie wstawiłam tych kilku fotek, tak nie wstawiam.. No coż :roll: czas się przyzwyczaić, że ze mnie leniuch :P
Saraaa

Post »

:wit Witajcie! Długo się nie odzywałam, ale i tak u moich zielonych w większości same straty :( Postaram się porobić nowe fotki i jak najszybciej je tu wstawić, bo zaniedbałam to Forum, zaniedbałam... w sumie to codziennie zaglądam, ale czytam po łebkach i tylko czytam :) Mam troszke zamieszania w szkole... ale jest weekend, więc może coś tam nadrobię :D
Póki co dawno ( bo z 24 grudnia dokładnie) zapomniane fotki kwitnącej dumy mojego parapetu. Miał tylko jeden kwituszek, ale myślę, że następnym razem będzie ich z 10 razy więcej :P
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p
Od: 2 lis 2008, o 13:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeden ale za to jaki uroczy! :lol:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

Śliczny kwiat i bardzo ładne zdjęcie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”