Piękne malwy !
Moje jeszcze w pąkach ale jestem zadowolona bo w tym roku będę miała jakieś 30 sztuk kwitnących malw
- fotki wrzucę jak tylko pokażą się kwiatki
Moje malwy rosną przez całe życie bez oprysków,chemikali itp.Czy jest susza czy deszcz rosną tylko czasami trzeba je podwiązać
Dawniej malwy rosły na wsiach a wtedy nie znano oprysków chyba że na pola i rosły piękne ponad 3 metrowe
Czarna malwa - faktycznie czarna Moje malwy wysiane w tym roku dopadła susza, nie było mnie długo, ale są dzielne i nie poddały się całkowicie Kupiłam ostatnio karłową odmianę o kwiecie pełnym w kolorze purpurowym i białym i właśnie pękły pierwsze pąki. Ślicznie się prezentują I malwy
U mnie pierwszy raz w tym roku zakwitły malwy i choć już "po zabawie" to wrzucam fotki moich okazów z lipca
Najwyższa była biała pełna, miała jakoś ponad 2 metry reszta około 170cm - mam nadzieję że za rok będą jeszcze wyższe
na razie pozbierałam mnóstwo nasion - ciekawe czy wyjdą z nich malwy pełne czy "dzwonki", rosną niedaleko siebie - więc pewnie się pokrzyżowały
Locutus co to za ciekawa malwa? taka "postrzępiona" na obrzeżach ? smolka u mnie też była jedna biała pełna
Witos, jeśli chodzi Tobie o moje okazy to to jest zwykła różowa "pełna" - kupowałam kłącza na allegro, sadziłam na przełomie marca i kwietnia.
Chyba, że chodzi Tobie o tę malwę, którą wrzucił Locutus - sama też jestem ciekawa co to za odmiana
Ja wydłubałam nasionka, część oddałam koleżance - początkującej działkowiczce - część wysiałam, część zachowałam.
Łodyg jeszcze nie wycięłam bo część nasionek jeszcze "dojrzewa"
Ależ zazdroszczę Wam malw! Migdy nie udało mi się wyhodować- może ziemia nie taka? Przesadzałam, siałam (moja mama miała dziesiątki odmian!) , kupowałam sadzonki i nic. W tym roku jedna mi urosła , jest niewysoka, ale kwiaty ma super