Oto moje Storczyki

ODPOWIEDZ
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

volumineux pisze:Powiem Ci, że Twój temat to jeden z najchętniej odwiedzanych przeze mnie na forum. Muszę jeszcze do jednego zaglądnąć i idę spać. Jutro pracowity dzień.
Miło mi to słyszeć :) postaram się go urozmaicić :)
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Ja niestety mieszkam w samiutkim centrum Warszawy w bloku, zieleni tu jak na lekarstwo, a jak trafi się już jakiś skwer czy parczek, to cały zapaskudzony przez psy. Kiedyś mieszkałam pod warszawą w domku, to nie dość że miałam ogromny ogród, las bliziutko to w domu było pełno zieleni, moja mama też zawsze lubiła rośliny. Także często wychodziłam na spacery, jeździłam na rowerze do lasu, czy przebywałam w ogrodzie, teraz za oknem tak na prawdę jedyne co rośnie to nowe wieżowce.
Więc teraz storczyki są moim jedynym kontaktem z zielenią, ale za to jakim ;) Każdy nawet najmniejszy 'przyrost' cieszy ogromnie, a jak niebawem zaczną pękać pąki to już będę w siódmym niebie, bo na moim parapecie, na szarym tle za oknem będą piękne kwiaty ;:165
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz rację Koralinko, to naprawdę wielka radośc, kiedy uda się doprowadzić do kwitnienia swoich ulubieńców, i móc to obserwować :D Każdy pęd, każdy pąk cieszy. :D A jeszcze jak ktoś ma mały kontakt z naturą, jest to namiastką własnego ,,zielonego,, :D
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Serdecznie współczuję Koralinko. Ja odwrotnie, mieszkałam w Warszawie, na zielonym Żoliborzu, ale nawet on nie umywa się do wolności, przestrzeni i zieleni, jaką mam teraz dookoła. Uciekłam z Warszawy i na pewno już do niej nie wrócę. Nawet na zakupy nie znoszę tam jeździć.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Oto obiecane wczoraj zdjęcia
Nowy pęd - pierwszy na Phalaenopsisie
Obrazek
Phalaenopsis z wazonu o który pytałyscie - przesadzony i chwilowo trzymany w ceramice, do czasu jego ponownego zakwitnięcia
Obrazek Obrazek
Moje miniaturki, tylko 2 bo fotka 3 nie wyszła ;)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Mają śliczne zdrowe liście, moje póki co odchorowują sklepowe uszkodzenia :)
Miniaturka jest słodka, oby jak najszybciej zakwitła :)
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Mam też jednego Phalaenopsisa od mojej cioci (nie umiała się storczykami zajmować) który ma pęknięty liść w środku mniej więcej w połowie. A tak to na ogół liscie są zdrowe :)
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Jeden z moich Phalaenopsisów ma liść pęknięty całkowicie wzdłuż ale na szczęście nie żółknie.
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Dawid, miniaturka przeurocza ;:128
Jeden z moich Phalaenopsisów został kiedyś przypadkiem zrzucony z szafki przez mojego przyjaciela, miał liść złamany w 3 miejscach, niestety ułamaną końcówkę musiałam odciąć ale cała reszta liścia ma się dobrze do tej pory, a storczyk wypuścił już całkiem pokaźny pęd kwiatowy i wcale nie sprawia wrażenia niepełnosprawnego ;:165 Więc uważam, że nie masz się co martwić o swojego :)

Wando ja mieszkałam w Starej Miłosnej, więc do Sulejówka miałam rzut beretem ;)
Samo mieszkanie w centrum miasta nie przeszkadza mi, mieszkanie mam raczej ciche, wszędzie mam blisko, tylko właśnie tego kawałka zieleni mi brakuje, ale staram się to nadrobić zielenią na parapetach ;:165
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Na początku się obawiałem, że to na coś wpłynie, że liść na środku pękł, ale kilka osób na forum powiedziało że to nie groźne i się sprawdziło. Teraz puszcza nowy liść i prawidłowo się rozwija :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Widzę że pęd ładnie pnie się ku górze - tak trzymać :!: niedługo będziesz musiał przymocować do patyczka - to dopiero są przeżycia :lol:
Oczywiście życzę wielu kolejnych pędów, zwłaszcza na miniaturkach, będą przesłodko wyglądały :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Na razie go nie mocuje do patyczka, bo nie chcę złamać :) ale się będę musiał nagimnastykować i uważać :) A co do maluszków masz racje :) czekam z niecierpliwością, aż zaczną wypuszczać pędy :lol:
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Ależ Ty tego masz.. Kwiaty jasminee super :)
To ja typ niepokorny :)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Agnieszka_73 pisze:Ależ Ty tego masz.. Kwiaty jasminee super :)
Mam 18 storczyków, ale to chyba nie do mnie ;)
jolcia.
50p
50p
Od: 4 paź 2008, o 14:20

Post »

Witaj Dawidzie masz naprawde interesujace okazy storczykow.
Mam pytamko dostalam storczyka w wazonie i nie wiem czy mam go wyciagnac czy moge w nim zostawic bardzo uroczo w nim wyglada ale niechcialabym zeby sie np w nim meczyl, ty tez masz i co caly czas w nim trzymasz ??
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”