Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ślimaczy urodzaj :shock: , a swoją drogą, jakie piękne mają skorupki ... w barwach jesieni :)
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te ślimaki są jeszcze spoko, najgorsze są te bez skorupek. Ja do oprysków używam butelki po płynach do mycia szyb.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Witaj Agnieszko

Nie wiem jak u Ciebie,ale u mnie od rana czyściutkie niebo i piękne słoneczko :D.
Mam nadzieję, że u Ciebie też zaświeci i rozjaśni Ciebie i Twoją furtke.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Bardzo fajne te muszelki. Można by z nich zrobić coś ładnego w ogródku. Oczywiście po usunięciu (wysuszeniu) ślimaków.
A ja się jakoś wzbraniam przed roundapowaniem i wyrywam te moje chwaściska. Teraz to juz większość wyrwanych i największy problem mam z korzeniami drzew.
U mnie jeszcze siąpi z nieba, ale ma się rozpogodzić więc w końcu posadzę cebulki.
Pozdrawiam Cię ciepło!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam dla Ciebie te obiecane fotki. robiłam dziś rano w czasie spaceru z Kajtkiem na lotnisko. To nie jest dokładnie to o czym mówiłam, ale może co nieco Ci pomoże. Tamten był podobny, ale chyba gdzie indziej go widziałam...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Aga, jakie ładne masz slimaki! :D ja takich nie mam, albo łyse jak skiny, albo w sinokoperkowych muszelkach :?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Witajcie!
Izo- dziękuję za fotografie! Ten pierwszy zywopłot, to multum pracy...! Jak mam tylko nożyce ręczne...Ten drugi, pietrowy jest ciekawy! Ale one są duuużo większe niż mój kiedykolwiek będzie.

Ago, rzeczywiscie slimaki bez skorupki sa mniej przyjemne w zbieraniu. Dziś kolejna partia "moich" weszła na drzewa. Wysypałam w parku kolejny worek...

Zroudnupowałam dziś całość działki. Było to najnudniejsze co kiedykolwiek robiłam na działce.
Drzewa owinęłam folią. Na szczęście jest piekne słońce i już minęły te 3 godziny.
Pryskałam ta średnią dawkę 60ml na litr.

Furtka obecnie wygląda tak:
Obrazek

No, a na koniec najlepsze! Po prostu nie mogę w to uwierzyć! Dostałam dziś prezent, absolutnie nieoczekiwany! Ale tak wspaniały, że po prostu zaniemówiłam ze szczęścia!
Oto on:

Obrazek

Jest to wiertarko-wkrętarka, malutka, wyważona, na akumulator litowo-jonowy, z całą mechaniką, wiertła na magnesy, regulowana obrotowa ta, no...no wiecie. Ze wszystkimi zabezpieczeniami przed przewierceniem, ze sprzęgłem, słowem CUDO!!!!!!!

Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Piekny prezent :D Tez mam taką, rewelacja! Ale u Ciebie piekne słońce...U nas jeszcze szaro, ale bezdeszczowo :?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Gratuluję wspaniałego prezentu!!! Czuję, że jest od prawdziwego przyjaciela :) ... taki sprzęt to połowa sukcesu !!!
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Ja też chcę taki prezent
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Łał też chcę taki prezent :roll: .
Aguś a furtka wygląda naprawdę fajnie ,wtapia sie w tło :D .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Istne cudo :!: Mój M gdyby ją zobaczył to by zaraz wpisał na swoją listę chciejstw...
Myślę,że to wcale nie przeszkadza,że Twój żywopłot jest znacznie niższy. Możesz przecież tylko co jakiś czas "zafundować" mu łuk.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Ago, gratuluję wszystkiego, prezentu, furtki, skopanej działki, pomalowanego domku, decycji o kupnie działki, i przesympatycznych lekko filozofujących rozważań, których czytanie sprawia mi wiele przyjemności.
Ale oszczędzaj się trochę, bo porywasz się na strasznie ciężkie prace. Jeżeli możesz wynająć kogoś do ścięcia drzew, których chcesz się pozbyć, żeby wpuścić trochę światła do ogrodu, to ja bym Ci to szczerze doradzała. Podobnie ze zrywaniem i układaniem kamiennych płyt. Wspaniale zrobiłaś kupując tyle cebulek. Pamiętam swoje wzruszenie, kiedy wiosną obserwowałam jak wschodziły posadzone przeze mnie po raz pierwszy, przebiśniegi i tulipany. Jestem absolutnie pewna, że stworzysz śliczny, nietuzinkowy ogród. Ja Ci będę z zainteresowaniem kibicować i często bywać w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Przeczytałam cały wątek i cóż mogę powiedzieć? Super dzielna z Ciebie kobitka :D Będę tutaj często zaglądać, a wiosną to juz szczególnie - tez nakupiłam cebulek jak szalona. Bo kolorowo ma być :wink:
Jestem szalenie ciekawa co stworzysz u siebie - na pewno coś podpatrzę jak pozwolisz :) na razie tak szwendam się po Waszych ogródkach i odgapiam, trochę modyfikując na swoje.
Ślimaki piękniutkie :wink: szkoda tylko że takie żarłoczne :(
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

No AGA

Takiego sprzęta nie jeden facet Ci pozazdrości, do tego firma ok :uszy .
Fajnie miec takie znajomości :D .

Pozdrawiam słonecznie cieplutko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”