Kwitnące cudo! Cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

co za niesamowity liść :shock: :shock:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No też mi się podoba i to bardzo. :) Ciekawa roślina. Tak chowa fiolet pod woda, dobrze że był jeden liść obrócony do góry nogami. :)
Awatar użytkownika
jancio7
50p
50p
Od: 25 lip 2008, o 12:18

Post »

Krzysiek jestem tutaj pierwszy raz. Muszę przyznać że ładnie tu i bardzo miło :)
Bo do mnie anioły wpadają bez pukania i kawę słodzą uśmiechem...
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Kwitnące cudo

Post »

Witam;Krzysiu ostatnie zdjęcia a szczególnie ten odwrócony liść bardzo mnie zaciekawił,nigdy czegoś podobnego nie widziałem,kapito-zdjęcie.Czy Mówiłeś o Zosi z Gliwic,o zalaniu jej działki?Pozdrawiam Ryszard. Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie.

Jancio - to muszę powiedzieć że jest mi miło że odwiedziłeś mój wątek który dzielę z wieloma forumowiczami. Jeżeli masz jakieś miejsca z zakątków ciekawe to chętnie je tutaj zobaczę. Zaglądaj częściej.
Rysiu - witaj, dokładnie tak mówiłem o tej naszej Zosi z forum że jej działkę strasznie zalało, widziałem zdjęcia na jej wątku, mam nadzieję że teraz już wszystko wraca do normy. :)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam :lol: Krzysiu piękne kwiaty och w domu takie mieć no może troszeczkę mniejsze :lol:
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Kwitnące cudo

Post »

Musiałem zajrzeć do Ciebie,chciałem wejść do Zosi,ale nie wiem gdzie,podaj mi proszę! Jadzia to najlepiej,nieodpuściłaby żadnej roślince,jest taka,jak moja synowa,nie może wchodzić do żadnego sklepu ogrodniczego,nigdy z pustą ręką nie wychodzi.Smiejemy się,bo potem próbuje cichcem przemycić te roślinki do ziemi.Jest tak Jadziu?Pozdrawiam.Ryszard ;:33
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krzyśku - moje wpisy będę w miarę czytania stron, tak że przepraszam, jak będą akurat
nie na bieżący temat. :wink:

Zachwalałeś Śląsk, że ma dużo terenów zielonych, lasów. A ja jeszcze dodam, że ma
duuużo ogródków działkowych! Niekiedy sama się dziwię.
Ale nie wiem, jak jest w innych rejonach Polski. Może powiecie?

Bardzo mi się spodobało to zdjęcie! Tylko na Gliwice mi to raczej nie wygląda.
Typuję na Ogród botaniczny w Zabrzu?
Chociaż w nim to akurat nie byłam - tyle co z okien autobusu widziałam.

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia roślin tropikalnych Krzysiu! Czasem warto tak dla odmiany pospacerować po takim egzotarium, by potem jeszcze bardziej zatęsknić za własnym swojskim ogródkiem czy jak się to mówi na Śląsku - zegródkiem.
A odwrócony liść - nieziemski! Tylko czy on tak cały czas odwrócony? I czy mu to nie szkodzi?
Pozdrawiam Cię serdecznie i ślę spóźnione życzenia imieninowe!
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wisienko to zdjęcie które pokazujesz jest akurat z mojej wizyty w ogrodzie botanicznym w Krakowie. Bardzo go lubię. Powiedz miałaś kiedyś okazje odwiedzić ogród botaniczny w Zabrzu bo planuję tam się wybrać ale chyba potrzebuję dodatkowej motywacji. Mnie szczególnie interesują drzewa i krzewy :)
Rysiu witaj serdecznie jak tylko znajdę link do działki Zosi na pewno poślę ci go na pw :D
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jacek P.... pisze:Piękne zdjęcia roślin tropikalnych Krzysiu! Czasem warto tak dla odmiany pospacerować po takim egzotarium, by potem jeszcze bardziej zatęsknić za własnym swojskim ogródkiem czy jak się to mówi na Śląsku - zegródkiem.
A odwrócony liść - nieziemski! Tylko czy on tak cały czas odwrócony? I czy mu to nie szkodzi?
Pozdrawiam Cię serdecznie i ślę spóźnione życzenia imieninowe!
Witaj Jacku dzięki za życzenia. Ten liść jest chyba celowo odwrócony aby pokazać jego piękno od spodu. Nie mam pojęcia czy jest tak cały czas. :) Ale ciekawa sprawa z tym. Jak tam będę znowu to się temu dokładniej przyjrzę :)
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krzyśku - ale fajnie, że mnie zmobilizowałeś i zerknęłam sobie do internetu,
żeby zobaczyć co piszą o tym Ogrodzie Botanicznym w Zabrzu.
Ależ się zdziwiłam! Nie przypuszczałam, że on taaaki ogromny! :shock:
Ponad 6 ha!
Zajrzyj tu http://www.mob-zabrze.pl/ i sam zadecyduj, czy warto go obejrzeć.
Ale myślę, że tak ...
Ja niestety weekendy mam zajęte przez działkę, ale kiedyś na pewno się tam wybiorę.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też mam nadzieję, że odwiedzę w końcu ogród botaniczny w Zabrzu, bo to biała plama w mojej znajomości ogrodów botanicznych (aż mi Ślązakowi wstyd :oops: )
Podzielam Krzysiu Twoje upodobanie do ogrodu botanicznego w Krakowie. Ma on swój klimat i piękne walory. Bardzo podobają mi się tam stare tabliczki z nazwami roślin. Środkowa aleja jest bardzo elegancka. Sporo ciekawych roślin i jest czysto.
Pozwolę sobie wstawić w Twoim wątku zdjęcie z tego ogrodu gunery - największej, jaką widziałem w Polsce (chociaż we Wrocławiu też jest duża). Chorowałem na tę roślinę, potem stałem się jej szczęśliwym posiadaczem, ale niestety ostatniej zimy mi padła, więc choruję na nią nadal, bo jest wyjątkowa!
Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Kwitnące cudo

Post »

Krzysiu;dzięki,odwiedziłem Zosię,to jest straszne,tyle pracy i na marne,ale bądźmy dobrej myśli,wierzę,że Zosia z Mężem odbudują swoją działkę,czego im serdecznie życzę.Jak zwykle późno do Ciebie zaglądam,ale nie mogę się wyrobić,nim się przeglądnie tu i tam,to trzeba iść i szybko spać.A rano podnieść szkielet i udawać że się wyspało.Serdecznie pozdrawiam.Ryszard Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”