Ranczo Nokły - Tadeusz48
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ZYTA- dziękuję za wspaniałe przyjęcie u siebie, czekam na zakończenie remontu podwórka i mam nadzieję że wspólnie z innymi będziemy na Tym forum obserwować Twoje zmagania z przyrodą przy urządzaniu tej części Twojego ogrodu;
ANUSIU- dziękuję za wizytę, od wielu lat korzystamy z kalendarzy biodynamicznych w których prowadzimy zapiski ogrodowe, tam również zapisane mamy kiedy, jaką roślinę posadziliśmy;
BOGUMIŁO- jak każdą roślinkę będziesz codziennie oglądać, pielęgnować, i tak przez kilka- kilkanaście lat, to wiedza sama wejdzie do głowy, a jeszcze w internecie wszystko co chcesz można znaleźć.
Dzisiaj kuzyn zaszalał z wędką na stawie, i oto efekty;

ANUSIU- dziękuję za wizytę, od wielu lat korzystamy z kalendarzy biodynamicznych w których prowadzimy zapiski ogrodowe, tam również zapisane mamy kiedy, jaką roślinę posadziliśmy;
BOGUMIŁO- jak każdą roślinkę będziesz codziennie oglądać, pielęgnować, i tak przez kilka- kilkanaście lat, to wiedza sama wejdzie do głowy, a jeszcze w internecie wszystko co chcesz można znaleźć.
Dzisiaj kuzyn zaszalał z wędką na stawie, i oto efekty;

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
[/quote]
-to ja nie wiem jakimi słowami mogę Ci dziekować...- za cierpliwość, za bezinteresowne przekazanie swojej wiedzy, za chęć niesienia pomocy we wszystkim...no i mogłabym tak wyliczać bez końca. Tadeusz -ja po prostu mam straszną tremę przed tym "przedsiewzięciem"...Poznając Ciebie i Twoje *Ranczo*nie czuję się na siłach aby przy tak zacnych "Waściach" wystartować ze swoim ogrodem... Mam nadzieje że pomożesz Swoja wiedzą mi przebrnąć przez wszystkie trudności...Cieplutko pozdrawiając mówię ...Do miłego 
WitamZYTA- dziękuję za wspaniałe przyjęcie u siebie

- Zyta
- Kontakt:
zyta.malek pisze:
WitamZYTA- dziękuję za wspaniałe przyjęcie u siebie

-
ANUSIU_ dziękuję za wizytę w ogrodzie, a winogron ma kto zjeść, aby urósł i dojrzał, jak zostanie, to wino zrobimy.
Nowo zakupione rośliny, nie ma gdzie sadzić, ale to silniejsze od człowieka, ostatecznie gdzieś musi się znaleźć dla nich miejsce.
Piękny o białym kolorze karłowy cyprysik i karłowy świerk.

Nowo zakupione rośliny, nie ma gdzie sadzić, ale to silniejsze od człowieka, ostatecznie gdzieś musi się znaleźć dla nich miejsce.
Piękny o białym kolorze karłowy cyprysik i karłowy świerk.

- Zyta
- Kontakt:
dzisiaj pokaże swoją winorośl, składającą się z 8 odmian uprawianą na pergoli tworzącej parking dla 3 samochodów.
Ten porking pod winorosla , to dobry pomysł. Ja go dokładnie "przyfiltrowałam" - pożyteczny i dobry sposób o* podwójnym zastosowaniu *(nie mówiąc o apetycie jaki się ma bedąc w taaakim miejscu) i korzyści nie tylko smakowej, ;:13 Gratuluję pomysłu....i do miłego jak zawsze Zyta![]()
-
Sezon grzybowy się zbliża, bo grzyby( a właściwie 1 grzyb) pojawił się przy ścieżce do domku w naszym ogrodzie;

Dzisiaj zakupiliśmy na targu dwie nowe odmiany ostróżki , dzwonka karpackiego oraz jeszcze jednej roślinki którą muszę rozpoznać:

Dzisiejsza porcja pomidorów zebrana ze szklarni- tym razem dla wnuczki przeznaczona, uwielbia , jak dziadek jeść pomidory;

Dzisiaj zakupiliśmy na targu dwie nowe odmiany ostróżki , dzwonka karpackiego oraz jeszcze jednej roślinki którą muszę rozpoznać:

Dzisiejsza porcja pomidorów zebrana ze szklarni- tym razem dla wnuczki przeznaczona, uwielbia , jak dziadek jeść pomidory;