Zakątki na Dębowym 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 3

Post »

Witaj ANIU!
Piękna zima była u Ciebie.U mnie w tej chwili zaczęło padać coś drobnego,mam nadzieję ,że to śnieg.
Fajna ta panienka i poidełko dla ptaszków.Ciekawe cz im się spodoba?
Miłego dnia ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też pochwalę Twoje obrazy z aniołami i te białe bombki na choince. Fajnie mieć taki talent w rękach. Jest czym wypełnić czas, siedząc zimą w odosobnieniu. Wiosną to jeszcze mamy ogródek, a teraz póki co to już gorzej z wypełnieniem sobie czasu.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Shalina- Halinko,Kasiu74; jarha-Halinko ; ewita44-Ewuniu; PEPSI-Małggosiu ;tencia; korzo_m-Dorotko ; Igala; cyma2704-Soniu; Danusiu z
Witajcie kochani ;:196
Śniegu u mnie sporo stopniało. Coś tam jeszcze jest .Ale nie dużo. A tu z dnia na dzień idzie coraz większy mróz.
Zima ma prawo. Ale odzwyczailiśmy się od takich mroźnych zim. Ale wszystko do przeżycia. :roll:
Ale faktycznie jak jest biało , puchowo, to ogród wygląda bardzo malowniczo, pięknie. Szkoda, że takich dni jest mało.
Dziękuję bardzo za te pozytywne opinie co do moich obrazów. To ważne i budujące.
Cieszę się,że wyrażacie swoje opinie , swój obiór. Anioły maja na głowie dużo, przecież to takie wielkie nasze ochroniarze .
Zawsze czuwające, zawsze gotowi nam pomóc. I warto chociaż jednego mieć w domu. To taki symbol .
Ale na naszą pamięć bardzo oddziałujący ;:167 Jeden z nich już sprzedałam. :tan
Inne czekają jeszcze na chętnych. ;:173
Te poidełka były nie drogie 35 zł .A dość spore 32 cm średnicy. Kupiłam te wszystkie rzeczy W takim supermarkecie Tedi ;:173
Kupiłam tam jeszcze ozdoby rdzewiaczki elfy. Może jutro zrobię im zdjęcie.
A wiecie, ze moja choinka wciąż w roku stoi i wcale jeszcze sie nie sypie. Pewnie jeszcze sobie długo postoi.
Dziękuję za ciepłe słowa i życzenia i za pozdrawiam cieplutko ;:196
kania-Kasieńko Zimy za naszych dziecięcych czy młodych czasów były bardzo śnieżne i mroźne.
Ja nie mam nic przeciwko temu aby takie zostały. Wszelakie zarazy wymroziły by i może te paskudne śpiwory i komary. . ;:134
Kasiu, różnie mi idzie z namalowaniem obrazu. Te z aniołami ma wymiary 40 x 60.I np do jednego i 2 podejścia w różnych 2 dniach do niego miałam. Tz. 2 dni. Bo samym malowaniem człowiek nie żyje. Czasami zacznę i w dany dzień ukończę. A czasami zacznę jakiś obraz i czeka na wykończenie parę tygodni. Taki nam np. zaczęty i czeka na swój czas. Czasami muszę ze 3 razy po trochę coś malować w nim.
Najbardziej lubię malować jak jestem sama w domu, jak mam wolny czas.to taki luzik. Często nastawia sobie jakąś muzyczkę czy też jakieś rzeczy do słuchania mówione. ;:167
A to mój ostatni obraz .Jedno podejście było parę tygodni wcześniej A teraz drugie i wykończony. Ogłosiłam go i w ten sam dzień już znalazł kupca. Idzie na ludzi. A ja mam kasę na następne materiały malarskie.

Obrazek

vita-Wiktorio Cieszę się, ze do mnie tutaj zajrzałaś ;:196
Cieszę się ,ze moje dekoracje świąteczne ci się spodobały. ;:108
Przed tymi nadciagającymi mrozami owinęłam agro-włókniną klonik palmowy( mam mam go pierwszy rok. I to jego pierwsza zima i róże na pniu. Mam nadzieję ,ze przezimują. I będą dalej w moim ogrodzie.
Reszta musi sobie dać radę sama. ;:108 A ty jesteś przecież też z lubelskiego blisko mnie. Z samego Lublina ? Okrywałaś coś ??
Bobka-Bogusiu Witaj w nowym sezonie ;:196
O tak bardzo mi spodobała ta hosta u Halinki. Fakt takiej nie mam. Jakieś pewnie sobie w tym roku dokupię.
a królową host to raczej nie jestem. Ja mam tylko 100 host .A Halinka 200.To ona pewnie zasługuje na ten tytuł ;:173
Jak tam coś już planujesz z kupnem nowych jakiś roślin ??
wanda7-Wandziu Witaj! Cieszę się ,że spodobały ci się moje bombki, obrazy. W sumie to od bombek zacząłem swoje prace. Kilka lat temu .Potem pudełka i jaja wielkanocne. I już rok z obrazami. I to wciąga .Chce mi się jeszcze malować. Tylko czasu wolnego na te hobby mało. Ja nawet i w zimie mam czas wypełniony .Ciągle coś robię. W zimie kiedyś więcej książek czytałam. A teraz i na to mniej czasu .Ale coś tam pomału czytam.
U ciebie też zimno, mrożnio ? Ponoć teraz tam śnieg pada ? Tak mi córcia pisze, że w warszawie teraz pada śnieg.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Klonowi dosyp coś w nogi. Ma wrażliwy system korzeniowy, szczególnie jak młody.
W Lublinie jest zwykle trochę cieplej niż w Chełmie, ja dzisiaj sporo okrywałam. No zupełnie niepotrzebny aż taki spadek temperatury.
Uczyłaś się gdzieś malować, czy robisz to tak 'z siebie'? Kolor czujesz :) Gratuluję sprzedaży obrazu, to satysfakcjonuje :)
Ale sikory mają stołówkę.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, bardzo pięknie malujesz obrazy ale nie przypuszczałam, że tak szybko :shock: . Jejku, jaka Ty jesteś niesamowicie zdolna ;:180 .
Zdradzisz gdzie można je kupić?
Ja też kiedyś próbowałam coś tam sobie malować, nawet wisiało coś na ścianie, ale z braku czasu przestałam.
Na gałęzi obok bogatki dostrzegłam sikorkę modraszkę :D , do mnie też przylatują.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Aniu piękny jest ten ostatni obraz. Myślę, że szybko znajdzie nabywcę ;:333 Dziękuję za informacje, gdzie kupiłaś poidełko i figurkę, ale u mnie takich marketów nie ma i będę musiała poszukać na all. :wink: Kochana host mam faktycznie sporo, ale jest też trochę, że stoją w miejscu jak zaklęte z jednym kiełkiem, a część tak szaleje, że będę musiała je dzielić i chyba za płot. Myszki u mnie też się nie sprawdziły, część już straciłam. Zarzekłam się, że już więcej nie dokupuję i sklepów z nimi nie odwiedzam :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu prognozy długoterminowe mówiły o zimie w lutym, a tu niespodzianka! zima w styczniu i to śnieżna to jest nadzieja że mrozy nie zrobią krzywdy ogrodom. Widzę, że zostawiasz swoje ozdoby w ogrodzie, a ja chowam większość. Obrazy coraz ładniejsze ;:167 Aniu czy malowałaś kiedykolwiek czy to takie spontaniczne hobby?
Życzę Ci zdrówka, radości z ogrody, wspaniałych plonów i coraz to nowych natchnień do malowania ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu pięknie uchwycona ptasia stołówka, widać że są szczęśliwe w Twoim ogrodzie.
Dama ze skrzypcami bardzo ładna ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, przede wszystkim gratuluję możliwości sprzedawania artystycznych owoców Twej pracy! ;:138 ;:138
Skoro znajdują nabywców, to muszą prezentować wysoki poziom, czego również Ci gratuluję. ;:138 ;:138
Zresztą już na podstawie tych kilku, które miałam okazję na fotografii zobaczyć, muszę wyrazić wielkie wyrazy uznania dla Twoich umiejętności, ;:303 ;:303 ;:303 a "Skrzypaczka" ogromnie mi się podoba. ;:215 ;:138

Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:3 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie!
Wczoraj rano miałam o 5 godz. -16. teraz mam -11.U was też mrozi ??
vita- Wiki Nasypałam trochę śniegu .Ale nie wiem czy nie za mało :(
To prawda w Chełmie jest trochę zimniej niż w Lublinie. A na moim Dębowym od wody i łąk jeszcze zimniej niż w Chełmie. Dziś rano o 5 miałam - 16 :shock: A ma być jeszcze zimniej i mroźniej. Zima ma prawo do takich niskich temperatur. A tu na wschodzie mamy szczególnie mrożno.
W malowaniu jestem samoukiem. Dziękuję bardzo za miłe słowa. To budujące. Pewnie, ze to jest satysfakcjonujące sprzedać obraz.
Już sprzedałam 4. A ze 3 poszły na prezenty znajomym.
Sikorki ogłada codziennie. Przylatują na jedzonko. ;:333
kania -Kasiu; plocczanka- Lucynko Dziękuję ;:196
Ja tylko na Fb je ogłaszam i pokazuję .I na forum ogrodniczym. a jak znajdzie sie chętny to bardzo mnie to cieszy.
Bo znowu kupuję materiały do malowania. Swoje malowanie zawsze cieszy. ;:108
I ptaszki buszujące w stołówce. ;:108
Shalina-Halinko Dziękuję .Ostatni obraz ze skrzypaczka już sprzedałam i wysłałam. Poszedł pod Wrocław.
Tak patrzę Halinko i widzę, ze jesteś z Roztocza. A konkretniej ? To przecież blisko mnie. :D
Może gdzieś masz blisko ten Tedi ?
A wiesz, ze ja tez mam kilka host że stoją w miejscu jak zaczarowane :evil:
O matko za płot to grzech wyrzucać . Proszę nie rób tego. Jak masz nadmiar do wyrzutki to ja chętnie przygarnę .Terenu mam ogrom do obsadzenia jeszcze. U mnie myszki też się nie sprawdziły. i juz ich nie kupuje . ;:222
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko ;:167
Maska- Marysiu Oj mamy w końcu prawdziwą, mroźną zimę. U mnie szczególnie. Jak to na wschodzie. :roll:
Część dekoracji schowałam część została. Miejsca w garażu mi brak. Już marudzę mężowi, aby mi w tym roku domek ogrodnika zbudował. Może się uda.
Dziękuję za pochwałę moich obrazów. malowałam kiedyś w szkole podstawowej. A potem nic.I teraz od roku. To takie miłe hobby. ;:167
Dziękuję bardzo i ja zdrówka życzę ;:196

korzo_m-Dorottko Dziękuję ;:196 Z przyjemnością oglądam ptaszki buszujące przy słoninach.
Dama ze skrzypcami już znalazła nabywcę i wczoraj ją wysłałam.

Taką mam zimę :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Witaj Aniu piękne obrazy malujesz a ta skrzypaczka po prostu cudo. Sama bym taki chętnie kupiła. Zimę masz niezłą. Choć tak dużych mrozów nie zazdroszczę. U mnie -7 to i tak dużo jak dla mnie.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Mrozi Aniu. Oj, mrozi ;:108 Na krótko, to ja taką zimę mogę polubić.
Ogród pod puchową pierzynką niczym nie ustępuje temu letniemu, chociaż ten obecny bardziej czarno-biały. Ma to swój urok ;:oj
Nie dziwię się, że skrzypaczka zmieniła właściciela ;:63
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu
Twoje artystyczne dzieła super ;:215
Zdjęcia ze stołującymi się u Ciebie ptaszkami wspaniałe.
A ogród ze śnieżnymi krajobrazami bajeczny.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Aniu, takiego puchu - tylko pozazdrościć.
U nas trochę się od wczoraj zabieliło i mróz trzyma.Bałam się,ze zmrozi bezśnieżną ziemię.
Ponoć tylko dzisiaj bardzo mroźno w nocy, od środy ocieplenie.Wychodzą już krokusy i śnieżyczki.
Ciemierniki nieśmiało pokazują pąki.
Do wiosny coraz bliżej ;:224
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Aniu

Nie dość że piękne zdjęcia robisz, to jeszcze masz talent malarski, ostatni obraz uroczy ;:167
Ciekawa jestem czy to amatorsko czy wyuczona jesteś w tym kierunku?
Zima pokazała swoje oblicze, dobrze, że śniegiem przykryte roślinki to nie ucierpią przez mrozy ;:108
Pięknie wygląda Twój ogród o każdej porze roku :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”