Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jagusia111

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

A dlaczego Orlen działa u Ciebie antyburzowo ;:218 . Powinniście mieć w takim razie dodatkową opłatę w paliwie za nadprogramowe działanie ochronne ;:306 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko wydaje mi się że nie tylko Ty na działce jesteś szczęśliwa i odżywasz, również rośliny mając Cię przy sobie rosną lepiej...pańskie oko rośliny tuczy ;:306 Wszystko okazałe i wszystkiego w sam raz...żyć a nie ....
Misia szczęśliwa, gołąbeczki też. Poproszę o nazwę tego kwiatuszka https://www.fotosik.pl/zdjecie/de777063f522a0fa ;:180
Przeżyję brak kontaktu codziennego z Twoim ogrodem baw się dobrze i obcuj z tym wspaniałym ogródkiem ;:167 ;:196 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Że pioruny może ściągać Wisła to rozumiem,ale Orlen?
jagusia111

Post »

Danusiu podejrzewam, że chodzi o to że wali w kominy rafinerii i tam się wyładowuje, a dzięki temu miasto jest bezpieczne.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Być może,że tak jest.Przecież pioruny walą w najwyższe drzewa.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, całkiem zasłużone pochwały zbierasz względem swojej działeczki ;:oj ;:108 Nie tylko byliny są jego ozdobą, ale i cała armia kwiatuchów jednorocznych, które własnymi ręcami wyprowadziłaś od maleńkiego nasionka. Mnie chyba bardziej niż pomidory, denerwowały właśnie jednoroczne. Tego wszystkiego jest po prostu za dużo, na balkonie nie miałam skrawka wolnego miejsca, masakra jakaś ;:202
Ale za to teraz jakie masz cudne grzebienie celozji, kolorowe maki w balowych sukniach, żeniszki, heliotropy i kilka takich, których nawet nazwać nie umiem :tan Jak mieszkacie na działce, to Miska śpi z Wami w domku, czy się szwenda na zewnątrz? Co prawda, to kot domowy, ale nigdy nie wiadomo, co w nim drzemie...
Co jest na tym zdjęciu? https://images91.fotosik.pl/203/082ca23943c9db00med.jpg Wypatrzyłam coś takiego u mamy na działce, ale mama nie wie, co ma
Słoneczka i deszczyku, miłego odpoczynku i lekkiej pracy ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Przepiękne Lucynko masz róże.I dużo. ;:215

Ach co one maja w sobie,ze tak je kochamy .
A mnie komary tną, atakują co raz.Tłukę je. ale ich jest mnóstwu.Upierd ....ch stworków. ;:134
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Śliczna wypielęgnowana działeczka, tyle na niej kolorków i te róże ;:180 , nie mogę swoich odżałować . Te co się ostały to większość pustaczki a ja lubię takie nabite im bardziej tym lepiej ;:oj . Wczoraj na wieczór przyjechaliśmy do domku i już mnie gna z powrotem na działkę jak bym wieki tam nie była ;:306 . Lucynko..czy też tak masz :?: Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Pięknie i kolorowo; róże boskie :D wyobrażam sobie ten zapach jaki tam masz. Świetne masz usytuowanie skoro pioruny was omijają :) a tylko sam deszczyk dostajecie :) U mnie polało solidnie ale znów mamy upał, dziś 33C. Fajnie bo warzywa ruszyły wreszcie po tych ulewach. życzę ci wspaniałego i relaksowego pobytu w twoim małym Edenie. To był super pomysł z tym domkiem, prawda? Pewnie u was na działkach teraz gwarno bo wszyscy tam są w tych upałach?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko kochana widzę, że działeczka szczęśliwa, że opiekunka z nią mieszka ;:138 , rosliny przepięknie kwitną wszystkie, iryski cudne, róże to istne szaleństwo, nawet kwitnie Ci nasturcja, a moija zasycha, nie moge być co dzień i nie jest wszystko podlewane jak bym chciała ;:185 , no ale trudno, co przeżyje to będzie ;:108 , cudnego odpoczynku na działeczce, odpoczynku od upałów, aż boję się jutrzejszego dnia, a spędzę go w pracy, no tam to się chyba ugotuję ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Właśnie wróciłam na chwilę do domku. Musiałam, choć gorąc taki, że dychać ciężko. Na jutro zapowiedzieli się goście i nie ma zmiłuj, trzeba w kuchni się trochę wypocić. Noc wprawdzie niezbyt długa, ale myślę, że dam radę.
Pozwólcie, że odpowiem Wam jutro, a dzisiaj wstawię fotki, by nie straciły na aktualności.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy, Kochani i w miarę chłodnej niedzieli. ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko liliowce pięknie Ci kwitną. ;:oj Moje się ugotowały, nawet przyzwoitego zdjęcia nie zrobiłam. ;:222
Dziękuję, ;:196 że chcesz się podzielić nasionami dziewanny, ale chyba już mam dość dwuletnich, siejących się roślin. Przesadziłam ze trzydzieści siewek naparstnicy. Chyba byliny wymagają mniej pracy. ;:131
Gości trzeba zaprowadzić na działkę, przygotować jakieś leczo z cukinii i wszyscy będą zadowoleni. Ty wypoczęta, a goście spędzą czas w pięknym otoczeniu. ;:173
Miłej niedzieli. ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko jeszcze jeden sezon i pewno studnię sobie wywiercisz na działce i od wiosny do jesieni na działce....znam to uczucie kiedy jeszcze pomieszkiwałam na działce.
Rób zdjęcie, notuj i zimę przeznaczysz na wspominki.
Zapytam masz wodę do podlewania roślin na działce.

Pozdrawiam
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Widać Lucynko, że pod Twoim czułym okiem roślinki nabrały ogromnego wigoru. Chętnie otwierają kwiaty, byleby tylko Pani była zadowolona ;:63 Jeżówki już masz już w pełni rozwinięte, ja jeszcze ciągle na nie czekam, ale też już zaraz będą. Mam ich chyba już ponad dwadzieścia, będę miała ucztę.
Przepiękne goździki, dwa ostatnie, czyli różowy z ciemną obwódką w środku i ten bordowo-biały są najśliczniejsze. O tej ciemnej rudbekii zapomniałam, a Cherry Brandy, jakoś w tym roku słabo rośnie. Takie miałam ładne siewki, a teraz nie chcą za bardzo rosnąć. Może giną w buszu?
Życie pokazuje, że nie tylko przyjemnością człowiek żyje, gości też trzeba należycie ugościć. Ale to przecież też przyjemność, tak więc miłych chwil, Lucynko ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jak widać na załączonych obrazkach nie próżnujesz na tej działeczce! ;:138 ;:138 :D
Nie tylko pielęgnujesz ale i fotografujesz swoje podopieczne a co jedna to piękniejsza! :D
Miłej niedzieli Lucynko! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”