Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Martuniu , nareszcie pokończyłam wszelkie rehabilitacje i mogę spokojnie usiąść pod katalpami i cieszyć oczy tyloma kwiatami w Twoim ogrodzie , piwonie wiodą prym , ale i róże dają pokaz i urodą konkurują z margerytkami , piękny czas w ogrodzie .U Ciebie chociaż trochę popadało a u mnie sucho i cały tydzień ogród na mnie czeka , ale komary to prawdziwa plaga i u mnie .Pozdrawiam i uważaj na siebie w te upały . ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, pięknie! Piwonie się rozkręcają,
niech im pogoda sprzyja, żeby ich kwiaty cieszyły jak najdłużej!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Martuś jestem i ja z wpisem. Przez ten czas oczywiście zaglądałam i podglądalam co też się tu dzieje. A dzieje się widzę, oj dzieje. Tyle kwitnien, tyle cudnych różności. Oczywiście teraz na pierwszym miejscu przecudne piwonie, ale przecież i reszcie nic nie brakuje. Mam nadzieję, że ten mokry maj jednak nie wyrządził większych szkód wśród roślin. U mnie trochę grzyby przyatakowaly, ale teraz znowu upały i rośliny niektóre są wręcz przypalone, np. moja Dama Serca, czy piwonie, które szybciej przekwitly niż dobrze zakwitly. A do tego na mojej lichej ziemi już muszę podlewać, bo wszystko mdleje.
Uwielbiam spacerować po Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam i umiarkowanej pogody życzę ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuś-piwonie...ach te twoje piwonie ,kradną serce i... spokój ;:oj
Twój ogród zawsze kojarzy mi się z ukochaną książką z dzieciństwa "Tajemniczy Ogród".Cudowne zakątki i ścieżki po których chce się spacerować bez końca ;:167 Cudnie jest ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam ,nie mogę się coś ogarnąć ,tyle mam pracy i jakoś nie zorganizowana jestem w te upały ,niby coś robię ,niby mało i marnie posuwam się do przodu ,ale to gorąc i starość ;:306 powodują taką sytuację ,bo winny musi być :uszy .

Lucynko,mnie ciągle brakuje czasu ,bo gorąco i komary i moje humory i kicha ,bo nie mogę skończyć co ważne ,relaksuję się najlepiej teraz w domciu,gdzie panuje cudny chłód ,a głowę to mogę tylko na chwilę za drzwi wychylić ,chociaż czasem wychodzę cała, pozdrawiam i życzę pięknych chwil w domku na działeczce ;:196

Marysiu,cylindry już umyte i część włożona do nowych dziur,gorąc u mnie niebotyczny i roje komarów tną zajadle ,idę zrobić trochę zdjęć ,i coś tam jeszcze ,pozdrawiam ;:196

Aniu,kocham piwonie i całą resztę w ogrodzie ,chyba bym nie umiała żyć bez kwiatów ,to najpiękniejsze widoki na świecie to te kształty, kolory ,zapachy,pozdrawiam ;:168 .

Iga,dla mnie wszystkie piwonie to rarytasy :uszy ,pokaz piwoniowy to dopiero będzie ,obiecuję ,pozdrawiam ;:168 .

Elżuniu,ja jadę w połowie lipca do Buska Zdroju do wód siarkowych i będę się rehabilitować ,już nie mogę sie doczekać bo kręgosłup bardzo mi wysiada ,a ogród daje najpiękniejszy spektakl barw i form ,margerytki niby proste ,ale piękne ,i radzą sobie z silną ogrodową konkurencją ,u mnie susza teraz ogromna ,ale ja nie mam czasu ogrodu podlewać ,musi sobie radzić ,podlewam tylko przedogródek i pomidorki ,na upały uważam ,ale boję się też nagłych burz ,gradu i nawałnic deszczowych ,a to ciągle ogłaszają i przestrzegają ,pozdrawiam ;:196 ;:196

Martusiu,piwonie dokwitają ,nie mogę zdążyć ich fotografować ,ogród jest bajeczny ,pozdrawiam ;:196

Beatko Bazyla,rośliny opite wody w maju teraz mają suszę ,ale kwiaty piwonii olbrzymy ,bo narosły nawodnione ,teraz pokazują swoje wdzięki ,ogród kipi kwiatami ,ja nie podlewam jeszcze ogrodu ,bo nie mam czasu ,musi sobie radzić ,zapachów w ogrodzie pod dostatkiem ,zapraszam do dalszych spacerów , u nas nie ma umiarkowanej pogody ,są jak zwykle skrajności ,pozdrawiam ;:196

Beatko bejka 1970 miło,że podobają sie piwonie i nie tylko ja mam chorobę roślinną ,a mnie bardzo podobają sie irysy bródkowe ,już chyba wiesz jak bardzo :uszy ,zapraszam na dalsze spacery ,bo piękne piwonie dały popis mięciutkich jak jedwab płateczków ,zapachów i kolorów ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto bardzo ładne piwonie :) u mnie już przekwitają zostały tylko małe niedobitki :) teraz róże zaczynają :) fakt upały nam nie pomagają w pracach na ogrodzie widzę nie tylko ja to odczuwam :)
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Super pomysł z rumiankiem, pięknie się komponuje z pozostałymi kwiatami w różowych barwach. ;:63
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Chyba każdemu doskwierają już upały. Ciężko znieść takie temperatury, a jeszcze do tego pracować w ogrodzie. Człowiek po chwili jest cały mokry, nie ma jak się ogarnąć.
Piwonie kwitną cudownie, nie można się na nie napatrzeć. Tyle form i kolorów, można dostać oczopląsu ;:oj
Mimo Twoich narzekań i gadaniu o jakiejś starości, to i tak podziwiam Twój zapał i chęć do pracy ;:63 Niejeden nawet by nie próbował pracy w takim ogrodzie, a Ty nie tylko próbujesz, ale dajesz radę. Może czasami coś wychodzi nie po Twojej myśli, ale ogólnie przecież jest super :tan
Mniejszych upałów i niespożytych sił, nie tylko do pracy, bo przecież nie tylko pracą człowiek żyje ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martusiu :wit
Upały juz są długie i niestety wpływają na nas nużąco
Ja chyba tez nie umiałabym żyć bez kwiatów .
Tak zawsze miałam ;:173 .
Siły, radości i werwy ogrodowej życzę ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś patrząc na Twoje zapełnione kolorami rabaty, poprawiam sobie humor. :)
Piwoniowe kwitnienia oczywiście widziałam.
Wszystkie pomidory dopieszczone, ;:215 niech rosną zdrowo.
Dobrze, że doba nie ma 48 godzin, bo byśmy się zarobiły w ogrodach. :roll:
Zazdroszę Ci wyjazdów do sanatorium, odpoczynek i rehabilitacja odciąży kęgosłup. ;:215 Potem ze zdwojoną siłą będziesz go nadwyrężać w ogrodzie. :D
Trochę ochłody życzę. ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was gorąco w moim kolorowym ogrodzie ,podam troszkę zdjęć ,bo mi się robią zaległości z przekazywaniem ,ale czasem zmęczenie jest górą ,najważniejsze ,że sadzenie pomidorków na miejsce stałe jest zakończone ,razem z ogórkami to wyszło 170 cylindrów nasadzeń a może nawet więcej ,nie żebym sie chwaliła ,ale jestem dumna ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Micado
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Władysława
Obrazek

Obrazek

Whitley May
Obrazek

Coral Charm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonie od znajomej babci Julianny
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości,mimo upału są i spacerują w moim ogrodzie i bardzo mi miło ,że jesteście ze mną i u mnie .

Mariuszu ,u mnie piwonie kwitną prawie 2 miesiące ,bo odmian mam dużo i w różnych okresach zakwitają ,róże tez u mnie juz kwitną ,ale i jeszcze azalie ,więc jest wszystko naraz ,upały niebotyczne i na jutro zapowiadają ,nie można wydolić i mało się robi w ogrodzie bo lepiej siedzieć w domku ,pozdrawiam :wit

Edziu,margerytki proste ,ale dają radę konkurować z najpiękniejszymi kwiatami bo ich prostota jest ujmująca ,a kompozycje z nimi pasują do każdych kwiatów ,są wdzięczne i niepretensjonalne ,pozdrawiam :wit :wit

Iwonko,oj dokuczają te upały ,najlepiej nic nie robić w taki czas ,przedtem deszcze ,teraz gorąc ,te skrajności są dokuczliwe ,piwonie sa cudowne ,narzekam bo nie idzie mi tak jakbym chciała i sama powiedz czy to nie starość ,no może niejeden młody człowiek nie dał by rady tego zrobić ,nie wiem ,ale mnie wkurza ,bo zawsze chciałam i chcę być samodzielna ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Aniu,nie umiem żyć bez kwiatów i też kocham je od zawsze ,jak sie ochłodzi to może i moja werwa wróci ,a jak jeszcze wyjadę do wód siarkowych to dopiero wrócę odmłodzona ;:306 upały już mi się nudzą ,pozdrawiam ;:168

Soniu,miło,że jesteś ,jakoś Ciebie brakowało ,pomidorki rosną opatulone skoszoną trawą ,i myślę ,ze im dobrze ,żeby tylko grad nie przyszedł bardzo sie o nie boję ,bo są takie pyszne ,do sanatorium do Buska jeżdżę co roku prywatnie na 2 tygodnie ,odpoczywam i się rehabilituję i kapię w w wodach siarkowych ,bardzo lubię ten czas ,a teraz coś nie chce sie nam ochłodzić ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martusiu, pięknie ;:oj Cudne piwonie i śliczne iryski jeszcze u Ciebie!
W upały najprzyjemniej spacerować w ogrodach wirtualnie :tan
170 krzaków pomidorowych ;:180
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ależ piwonii u ciebie Marto ;:138
U nas tylko 4 - dwie białe, najwcześniejsza mocno czerwona i teraz kwitnąca jako ostatnia różowa. Nie przedstawiły mi się z imienia :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Cudowne piwonie Martusiu jak zawsze ;:215 , masz rację, nie jedna młoda osoba nie zrobiła by tego co my robimy, im pewnie by się już nie chciało, no nie wszscy tacy, ale, ale upały dokuczają, oddychać nie ma czym, ja żeby coś zrobić na działeczce to jadę wcześnie rano i tak góra do 9tej coś zrobię, a potem to już nie da rady ;:185
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”