Tak właśnie teraz wygląda moje Miltonidium Rosy Sunset - po poprzednim kwitnieniu na dwóch pędach z łącznie 23 kwiatami teraz ma pęd z ponad 70 - widocznie postanowił się zrehabilitować I właśnie dzisiaj zaczęły się otwierać pąki
Co wygląda tak:
Madziu, mam do Ciebie pytanie, które znajduje sie w moim wątku... Chodzi o Miltoniopsis...Czy zechciałabyś zerknąć i mi pomóc? storczyki platynkowe, strona 15
A, Madziu tym cudeńkiem się nie chwaliłaś . To wprost burza kwiatów, co niezbyt często się zdarza. Widać służy mu twoja pielęgnacja i lubi u ciebie mieszkać
Pokazywałam, Lucynko, tylko trochę już czasu temu I mam wrażenie, że ono po prostu lubi kwitnąć. bo ja nic szczególnego z nim nie robiłam Orionko, iwaszam - dziękuję za odwiedziny i miłe słowo . Dorelo - czekam w takim razie niecierpliwie na nowy pęd Twojego Miltonidium.
Miltonidium Rosy Sunset już rozkwitło niemal całkowicie Na jednej łodyżce ma ponad 70 kwiatów - i wygląda jak widać na załączonych obrazkach
Jedno ze zdjęć jest zrobione "w środowisku naturalnym" - na parapecie
Trochę dużo tych zdjęć ale i obiekt spory ;)
Powyżej zdjęcia z kwiatami świeżo rozkwitłymi, poniżej - już wybarwiające się jak "dorosłe". Ostatecznie będą jeszcze jaśniejsze.