Kamelie i inne

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Saraaa

Post »

Agar pisze:ośmiorniczka - nabytek znów zdobyty przypadkiem; wyszłam do kiosku tuż pod domem TYLKO po gazetę, ale ten kiosk jest wielobranżowy i mają też zazwyczaj kilka roślinek. No i stało to to, takie bezdomne, biedniutkie i przecenione na całe 8zł - powiedzcie, jak mogłam nie przygarnąć :wink: :oops:
:;230 :;230 Każda z Nas tak niby przypadkiem sobie z domu mały busz robi :D
Pięknie pięknie :wink: Za epi trzymam kciuki, a ten kwietniczek po prostu bosko się prezentuje :P

Życzę rychłego powrotu do zdrowia - trzymaj się cieplutko :lol:
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p
Od: 16 lis 2007, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki :P Za kilka dni spodziewam się mojej pierwszej vandy; jeszcze do mnie nie dotarła, ale już się boję czy podołam jej uprawie. To ponoć bardzo wymagająca bestia, ale nie mogłam się oprzeć - kwitnie tak: http://www.orchisasia.org/genre/Vanda/V ... CN5777.jpg
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Aguś, Ty to normalnie masz dżunglę! Świetne kwiaty, nie tylko kamelie (które nadal stoją mi w oczach :D), ale i cała reszta.. Super :)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Aguś, Ty to normalnie masz dżunglę! Świetne kwiaty, nie tylko kamelie (które nadal stoją mi w oczach :D), ale i cała reszta.. Super :)
To ja typ niepokorny :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prześliczne te Twoje zieloności.
I jak różnorodność roślin. Cuda :lol:
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Dzięki :oops: Jak tylko dotrze do mnie nowa roślinka, to zaraz ją pokażę :wink: Pod koniec tygodnia będę musiała wpaść do OBI po kilka ozdób choinkowych, to może przy okazji upoluję jakąś ciekawą roślinkę :wink:
miska19253
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 5 gru 2008, o 20:19

Post »

Twoje roślinki też wyglądają super i ta kompozycja na ścianie fi fi. Swego czasu bardzo podobały mi sie hoje ale nigdzie nie moglam ja kupić dopiero odwiedzając koleżanke zauważylam, że ona ma 2 piękne hoje wiec siła rzeczy musiałam wziąć odszczepkę. Moja jest jeszcze malutka ale myślę, że wiosna będzie rosła jak szalona przynajmniej mam taką nadzieję
pozdrawiam Aneta
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Witaj Aga :wit oczopląsu ;:111 :shock: dostałam oglądając twoje kwiaty .Kamelie masz prześliczne .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Hej Dziewczyny, miło mi Was gościć ;:168 Cieszę się, że roślinki się Wam podobają. Jutro postaram się dodać fotki moich dzisiejszych nabytków - co prawda nie kupione przeze mnie, tylko przez Mamę, ale są prześliczne :P Jednak matki najlepiej wiedzą, czym sprawić (nawet dorosłemu)dziecku radochę :P - polowałam na te roślinki od dawna, ale były bardzo drogie, a Mama akurat załapała się na przecenę :P Teraz siedzę w łóżku z laptopem, herbatką i lekarstwami, a jeszcze chętnie przytargałabym moje "nowości" i poprzytulała doniczki :oops: Wiem, oszalałam, mój M coraz częściej mi to powtarza :wink:
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Na początek wczorajsze nowości: paphiopedilum -kolor nieznany i cymbidium (beżowe) - miało resztki, porozrywanych i wyschniętych kwiatów, ale tak smętnie dyndały, że je poodcinałam (grunt, że wiem, jakie będą) :P
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A to już "stary" domownik: phalenopsis gigant w kropki:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale gigantyczne storczyki :shock: ciekawe na jaki kolor zakwitnie sabotek...Obrazek
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
bogumila
1000p
1000p

Post »

Nowe nabytki wspaniałe :P , jeszcze tak wielkiego sabotka nie widziałam jak zakwitnie koniecznie wstaw zdjęcie .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Jak zakwitnie (a raczej - jeśli) to na pewno wstawię fotkę :P Teraz pokażę jeszcze jeden z moich storczyków, chyba cambria....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
bogumila
1000p
1000p

Post »

To chyba cambria , ma bardzo ładne kwiatki.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p

Post »

Znalazłam, to Vuylstekeara :P Vuyl to hybrydy przeważnie storczyków Cochlioda lub Miltonia z Odontoglossum.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”