Moje storczyki
Dziękuję za odwiedziny.
Dorotko, moje dendrobia nobile kwitną długo , ale na dendrobium kingianum kwiaty jakoś krótko żyją (może dlatego, że są maleńkie).
Orchideomaniaku, jeszcze doczekasz się niejednego keiki, czego Ci życzę. Storczyki to indywidualiści, "chodzą swoimi drogami jak koty
", nigdy nie wiadomo co się może przydarzyć podczas opieki nad nimi.
Mambo, nie chcę być nieskromna, ale ten "motylek" też mi się bardzo bardzo podoba (wybarwienie, ale zupełnie inny układ płatków kwiatu niż u innych falenosisów) :P
Dorotko, moje dendrobia nobile kwitną długo , ale na dendrobium kingianum kwiaty jakoś krótko żyją (może dlatego, że są maleńkie).
Orchideomaniaku, jeszcze doczekasz się niejednego keiki, czego Ci życzę. Storczyki to indywidualiści, "chodzą swoimi drogami jak koty

Mambo, nie chcę być nieskromna, ale ten "motylek" też mi się bardzo bardzo podoba (wybarwienie, ale zupełnie inny układ płatków kwiatu niż u innych falenosisów) :P
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorciu, nie pokazuj go więcej bo oszaleję
jeszcze takiego cuda nie widziałam, nie dość że piękne, wielkie kwiaty, to jeszcze w takiej ilości

jeszcze takiego cuda nie widziałam, nie dość że piękne, wielkie kwiaty, to jeszcze w takiej ilości

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
Sporo osób na forum niestety dopadł nowy rok szkolnydorcia pisze:Dziękuję serdecznie wszystkim za odwiedziny . Niedługo wrócę na forum, na razie "dopadł" mnie nowy rok szkolny, a co za tym idzie mnóstwo nowych obowiązków.

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Motylek prześliczny, mam podobnego,tylko bardziej białego z różowyni mazaniami na brzegach, ale niestety poobrywałam większość kwiatków, bo kupiłam i w domu okazało się, że były plamki na płatkach, bałam się, że to jakiś grzyb, ale okazało się że w kwiaciarni spryskano kwiaty i słońce wypaliło plamki
Dziękuję.
Agness, na moich często pojawiają sie takie plamki (słońce bezpośrednio je oświetla, ale nie usuwam kwiatów, bo nic się z tymi plamkami nie dzieje). Mój motylek jest jasno fioletowy, a na brzegach ciemno fioletowy.
:P Moje dendrobium falenopsis rozkwita, ale zdjęcia wstawię później (muszę skorzystać z pomocy męża, a dziś jest nieobecny
)

Agness, na moich często pojawiają sie takie plamki (słońce bezpośrednio je oświetla, ale nie usuwam kwiatów, bo nic się z tymi plamkami nie dzieje). Mój motylek jest jasno fioletowy, a na brzegach ciemno fioletowy.
:P Moje dendrobium falenopsis rozkwita, ale zdjęcia wstawię później (muszę skorzystać z pomocy męża, a dziś jest nieobecny