Witajcie ciągle popaduje , słonko trochę przygrzeje i już mączniak , grzyb , i chwasty , które nie sposób przerobić , dziś pokażę jeszcze średnie piwonie , bo teraz one kwitną jak nigdy najobficiej , , a na póżne jeszcze trochę poczekamy , mimo ,że i część róż rwie się do kwitnienia ,
irpam - wiesz u mnie w ogrodzie to wszystkiego jest po trochu , przeważają róże , ale ten rok będzie słabszy i gorszy ze względu na choroby . o tej porze rok temu nie było mowy o mączniaku , a teraz już jest i czarna plamistość ,
cyma - wiesz lubię i piwonie , teraz mam trochę jesiennych nasadzeń irysów , myślę je jesienią dokupić parę , bo są bezproblemowe
Jakuch - Jadziu u mnie doktorek jest przy ziemi , ale myślę ,że za rok będzie można coś zobaczyć , czy u ciebie też tak ciągle pada ? pozdrawiam
anabuko1 - Aniu kawki nie mam czasu wypić na tym tarasie , mebelki kupione kilka lat temu na starociach tylko odmalowane
Kasik 69- Kasiu , u mnie irysy są na półmetku , a piwonie pomału kończą swój spektakl . czas na róże.....
tulipanka - u mnie praktycznie byliny /które mało pokazuję są w pełni kwitnienia/a na prawdziwy pokaz róż to jeszcze z tydzień trza poczekać , nie lubię jak kwitną pojedynczo
danuta z-Danusiu u mnie drzewiaste już dawno przekwitły teraz kwitną średnie , a za chwilę póżne i już po piwoniach , a w tym roku kwitną tak pięknie
a tymczasem dalszy ciąg piwonii