Witajcie

.
Transakcja zakończona pomyślnie 
. Tak mogę określić wczorajszą wizytę u notariusza

. Działka jest już nasza a my bardzo się z tego powodu cieszymy

. Niestety nie daliśmy rady tego oblać bo eM dzisiaj wrócił do pracy . Oj ciężko Mu było

. Niestety urlop już się skończył ,noga też już prawie wykurowana więc czas wrócić do normalności . Wczoraj było chwilowe załamanie pogody i temperatura w ciągu dnia była dość niska, popadało też solidnie . Dzisiaj wieje od rana, że mało głowy nie urwie. Przycięłam dziś połowę moich lawend a reszta czeka na jutro. Poza tym miałam awarię i przez pół dnia nie było prądu

. Jutro powrót upałów a więc trzeba korzystać z ostatnich chwil lata

.
Mati dziękuję za miłe słowa

. Drzewa na działce są i właśnie trzeba kilka wyciąć ale na pewno posadzimy też kilka swoich

. Altankę też bardzo byśmy chcieli a jak nie to chociaż wiatę . No zobaczymy bo pomysłów i planów jest sporo a budżet chwilowo wyczerpany. Czekamy na napływ nowych środków

.
Aniu masz rację, teraz hortensje królują w ogrodach

. To jest ich czas

. Niestety nie znam imienia tego liliowca chociaż gdybym dobrze przeszukała pocztę to pewnie znalazłabym zamówienie i dopasowała . Postaram się wieczorem to zrobić i dam znać . Pashmina ma w sobie coś chociaż na razie aż tak bardzo mnie nie zachwyciła jak na fotkach.
Edit : Aniu ten liliowiec o którego pytałaś to Chorus Line.
Trzcinnik Overdam jakiś taki suchy, nie podoba mi się za bardzo.
Seba masz rację bo takie upały na blokowiskach są na pewno wiele gorsze

. Nie wyobrażam sobie

. Z resztą Teściowie i moi Rodzice mieszkają w blokach i narzekali na te upały. W nocy nie mogli spać bo mieszkanie nagrzane

. Jeśli chodzi o działkę to na pewno będzie wjazd i chodnik do domu . Nie wiem czy wiesz ale ja nie mam na ten moment wjazdu od drogi gminnej tylko przez działkę sąsiadki

. Zakup działki ułatwi nam życie bo będziemy mieli swój wjazd

. Jak już uporamy się z równaniem terenu i takimi sprawami to zacznę dopiero myśleć o rozplanowaniu rabat ,trawniku itd. Na pewno powstanie też warzywnik, jakieś miejsce na relaks i kącik do zabaw dla dzieci. Oj sporo pracy przed nami. Kurczę, niestety nie wiem co to za odmiana hortensji . Niestety nie podpisywałam odmian i teraz żałuję.
Ewo daj spokój

. Ja w zasadzie też rzadko wchodzę na te wątki z konkursami . Dziękuję za nazwę jeżówki, jest bardzo podobna i to może być ona . Pozdrawiam

.
Nasze nowe powiększone włości. Zdjęciem nie dałam rady uchwycić całości .
Własne pomidorki koktajlowe zbieramy codziennie .
Królują hortensje bukietowe.
Heritage.
Pozdrawiam i spokojnego wieczoru Wam życzę.
PS . Czy wiecie, że w sklepach internetowych jest już przedsprzedaż cebulek

??