Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Ewo widzę, że wiosna i u Ciebie się rozgościła, niestety zapowiadają powrót zimy i jak później mamy być spokojni o nasze roślinki... no zobaczymy miejmy nadzieję, że dadzą radę :) :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wisienka w postaci ciemiernika, jest po prostu prześliczna ;:63 Cudne ma kwiatuszki, przystojniacha z niego ;:333 Różany psychiatra w tym roku miałby chyba powodzenie ;:306 I nie tylko różany ;:306 W tym roku pomieszanie z poplątaniem, ciekawe co się będzie dalej działo?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo :wit . Rozwaliłaś mnie tym psychiatrą :;230 . U mnie też kilka pacjentów by się znalazło ;:306 . Póki co nastąpił u mnie atak zimy więc rośliny chwilowo zastygły bez ruchu . W takim tempie to faktycznie wiosnę będziesz miała szybko ;:oj . Ja póki co cieszę się białym puchem ;:173 . Pozdrawiam :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Beaby, Beatko - my obie takie ogrodniczo- krawiecko zakręcone. Jak skończę sukienkę to pokażę. Córce się podoba ;:138 Ten ciemiernik mnie bardzo zaskoczył. Wsadziłam, chyba w tamtym roku, taką raczej bidulinkę, a teraz pięknotka ;:oj całą gębą

Daysy, dziękuję za słowa pocieszenia. Nie pokazuje bałaganu, ale on jest i to spory. Teraz gdzie nie spojrzę leżą kawałki dachówki. Szybko trzeba będzie je wyzbierać bo są ostre.Sporo pracy i wydatków przed nami. Widok roślin rekompensuje mi różne emocje związane z budową.

ewarost, Ewcia i do mnie zawitała zima. Jest przepięknie, wszystko ośnieżone i lekki mrozik.

clem3, Małgosiu, ciemiernik podbił moje serce ;:167 Zastanawiam się, gdzie zrobić z niego szpalerek :-)

iwwa, Asiu, Kocham róże i chyba nigdy nie wyproszę ich z ogrodu. U mnie na każdej rabacie goszczą w ilości kilku lub kilkunastu sztuk. Teraz, jak oglądam zdjęcia to tak bardzo chcę, żeby już było ciepło. Na szczęście już bliżej niż dalej. Ja wszystkie moje róże zabezpieczam na zimę. U nas chyba najgorsze są te majowe przymrozki.

maniolek, Mariusz, myślę, że to nie będzie poważny atak zimy. Póki co jest pozytywnie, pierzynka śniegowa i lekki mrozik. W twoich rejonach chyba tez nie jest tragicznie.

Iwonka1, faktycznie jest pomieszanie z poplątaniem. W tym roku ima nie może się zdecydować, którą porą roku chce być. ;:202

ewelkacha88 Ewelinko i ja cieszę się białym puchem. Są ferie i chyba dobrze, że spadł śnieg. Pamiętam, ze jak byłam dzieckiem to go bardzo lubiłam. Teraz też go lubię.

I kilka kolorów na wywołanie uśmiechu

Szałwie mam w trzech kolorach

Obrazek

Lubię też dzwonki. Dokupiłam białego i upatrzyłam sobie niebieskiego

Obrazek

Kosaćce też są bliskie memu sercu

Obrazek

Piwonie też goszczą w moim ogrodzie

Obrazek

I królowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewa Ocieplasz różyczkami klimat ;:215 i ten dzwonek skupiony ma taki ładny ultramarynowy kolorek. U mnie jak na razie tylko lekki mrozik, ale śniegu ani na lekarstwo i piękne zachody słońca , choć w ciągu dnia nie świeci... dziwne :oops:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Cześć :D
Piszę tutaj pierwszy raz ;:108 Podziwiam Twój ogród ;:oj Jest przepiękny :!: Tyle kolorów,roślin...cudo ;:180 Piękne róże ;:oj Jeszcze trochę i znów będą kwitły :tan Będę tu co jakiś czas zaglądać ;:204
Pozdrawiam :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, to jeszcze powspominam róże. One chyba nigdy się nie nudzą

Julian, witam w moich progach i serdecznie zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu , coby nie mówić , że kolczaste , delikatne , kapryśne , ale jednak to one królują w naszych ogrodach .Kocham wszystkie byliny , ale bez róż podobnie jak Ty , nie wyobrażam sobie ogrodu .Czasami jestem na nie zła , ale jak zakwitną wszystko mi przechodzi i nawet klęczę przed nimi na kolanach i kłaniam się w pas ;:306 .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewo piękne róże :) ja w sumie u siebie też chyba w takich barwach w większości będę miał no zobaczymy co to mi wyjdzie :) w sumie musze je trochę skompletować kolorystycznie żeby mi się za bardzo nie gryzły ze sobą :) u Ciebie prezentują się super :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 Elu, pięknie opisałaś uczucia różane. Ja też przed nimi klękam, wszak to królowe i trzeba oddać im honory ;:195 ;:195 ;:195

maniolek Mariusz, ja początkowo kupowała bez zastanowienia. Teraz, kiedy powstały rabaty i na nie patrzę, to ten misz-masz trochę mnie drażni. Zaczynam to wszystko porządkować. Są miejsca gdzie już mi się nawet podoba. Podoba mi się na dzień dzisiejszy. Co będzie później tego nie wiem. Widzę, że gust się zmienia, więc zapewne to nie jest moje ostatnie zdanie. Ja preferuje róże w kolorach: białym, kremowym, różowym, brzoskwiniowym, bordo, burgund.

Kilka róż czeka na przesadzenie, a ja czekam na wiosnę :uszy
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ależ pobudziłaś moje zmysły widokiem różyczek ;:180 Ilość rzeczywiście przyprawiająca o przyjemny zawrót głowy ;:63 Niektóre sa wyjątkowymi pięknościami, jak chociażby Charles de Nervaux. Ten może śnić mi się po nocach, z chęcią ;:306
Ale u Ciebie nie tylko róże są cudne. Do ich grona mogę jeszcze zaliczyć jeżówki, pięknotki jakich mało, irysy i szałwie. Na pewno coś ominęłam, ale w takim ogrodzie o to nie trudno ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewka dla mnie róże możesz pokazywać bez końca... co jedna to piękniejsza... pozwoliłam sobie zapisać dwie fotki Amelia Renaissanse, żeby się jej dobrze przypatrzyć i wirtualnie przymierzyć ją do rabatki ... Iwonka ma rację, jeszcze jeżówki, irysy, liliowce...masz co pokazywać dokąd się ogród nie zazieleni na nowo ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka1, jeżeli chodzi o różę Charles de Nervaux, to pomimo jej pięknych kwiatów, nie jest godna polecenia. To nad wyraz trudna róża. Zobaczymy jak sobie poradzi w tym roku. Iwonko, ależ mnie dopieściłaś słowami ;:196 Dziękuję ;:180

ewarost Ewa skoro róże mogę pokazywać bez końca to następna dawka tych pięknotek ;:224

Obrazek

W pąku równie piękna

Obrazek

Muzykanci równie piękni

Obrazek

Abraham Derby

Obrazek

Boski William Shakespeare 2000

Obrazek

Augusta Luise

Obrazek

Obrazek