Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Olu piękna relacja z wycieczki w Zakopanem. ;:196 Szwarnota z Ciebie. :wink:
A w Twoim ogrodzie całkiem miło...słonecznie i tyle barw. Jesień tez może być bardzo fajna.
...a co do tej naszej radości to ja też bym się cieszyła grabkami czy haczką. :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu przypomniałaś mi tymi zdjęciami jak kocham góry :wink: Nie byłam w Zakopanem już kilka lat, najwyższy czas znów je odwiedzić...
Ogród masz prześliczny, mimo że widać jesień. U mnie też w tym tygodniu mnóstwo słońca, tyle że ja wykorzystałam je bardziej przyziemnie, a nawet dosłownie przyziemnie, bo cały czas kopię w ziemi ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu masz śliczne chryzantemy ,a jesienne Bobo mnie urzekło ;:167 . Super wypad a na fotce fajna laska pozuje na tle gór ;:333 Superowe widoczki uwieczniłaś na swoich fotkach ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Olu piękne widoki z wycieczki ;:63 z ogrodu również, dobrze że poradziłaś chryzantemy ;:108 ta ciemnoróżowa ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani. :wit
Dzisiejsza pogoda długo nie mogła się wyklarować, niby miało świecić ;:3 , ale długo była mgła i już nadzieję straciłam , ze coś porobię w ogrodzie. Wysłałam dzieci do szkoły i wskoczyłam w okna. No to na bank będzie już padać.... ;:306 zawsze tak mam jak tylko umyję.Potem trzeba było przygotować jakiś obiad a za ten czas słonko jednak zdecydowało się poświecić.... ;:138
Zrobiłam porządek z pelargoniami na parapecie, poszły do wora z napisem BIO...Wykopałam Rubrum i Vertigo. Teraz siedzą sobie w donicach i czekają na pierwsze przymrozki, a wtedy ,myk je szybciutko na stryszek... ;:173 Na razie zdobią wejście do domu. Trochę też pograbiłam liście, bo oczywiście znowu naleciały.
Opadłyby już wszystkie i byłby spokój... ;:131

Dorotko w góry ciągnęło mnie już latem. Ale cieszę się , że dopiero teraz pojechaliśmy, te kolory jesieni nie do opisania.... ;:167 Ja z trawami spróbuję, nie mam nic do stracenia a przechować mam gdzie...

Obrazek

Maryniu właśnie że tego miejsca coś mało....Nie chcą się te nasze ogrody rozciągnąć. ;:222
Zdjęć z wycieczki mam mnóstwo. Moja mama aż się za głowę złapała. Wspominała, że jak jeździła na wycieczki to miała kliszę na max 36 zdjęć. A jeszcze nie wiadomo czy wszystkie fotki się udały....Pamiętam te klisze 12 zdjęć , 24 albo 36.
To były czasy co? Nie to co teraz.Od razu widzimy co pstrykamy. nawet nie wywołuję tylko wszystko mam na dysku zewnętrznym...

Obrazek

Aniu anabuko1 czytałam że Tobie wypad weekendowy też się udał. Dobrze zrobił mi taki wyjazd a jeszcze takie widoki..... ;:167
Chryzantemy już jedną zimę u mnie przetrwały, zobaczymy czy tą też przetrzymają...

Obrazek

Elciu :oops: dziękuję ci bardzo....
W ogrodzie coraz bardziej żółto a ;:3 już coraz niżej i nie ogarnia moich rabat tyle czasu ile bym sobie życzyła. Dziś pół dnia przestawiałam za nim pranie, żeby choć trochę je wysuszyło.

Obrazek

Małgosiu ja byłam w Zakopanem chyba ostatnio w czasach szkoły. Teraz z rodzinką ,jakoś cały czas ciągnie nas nad morze. Chciałam dzieciom pokazać takie prawdziwe góry a nie tylko lasy na wzniesieniach...
Oj , podziwiam cię, że jeszcze ci się chce tak działać ogrodowo. ;:180 Ja już tylko sprzątam... ;:131

Obrazek

Jadziu fajnie , że się odezwałaś.Bobo nie przebarwia się , tylko robi jej się taka różowa otoczka na białych płatkach...Taka delikatna jest przez to...Piękna ;:167

Obrazek

Natalko fajnie , że zajrzałaś. ;:196 Dziękuję za miłe słowa. Chryzantemy muszą być, teraz gdy już mało co kwitnie , to one z marcinkami królują na naszych rabatach...

Obrazek

Wszystkim zaglądającym życzę miłego wieczoru. Do napisania.... :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O tak, teraz każde kwitnienie jest na wagę złota ;:108 fajnie że udało Ci się trochę popracować, też w ostatnich dniach miałam mgłę ;:222 oby jeszcze było trochę ładnej pogody tej jesieni ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu, ja bym raczej nie przesadzała tych kaktusów. Teraz to je wsadzić do pudełka na trzy miesiące i dać do piwnicy czy gdzieś tak, jeśli chcesz aby Ci w przyszłym roku zakwitły.
Zdjęcia z wyprawy do Zakopanego - cudownie jesienne. Trzeba mieć wiele szczęścia aby trafić na taką piekną pogodę i takie cudne widoki na góry. Cieszę się, ze się Wam to udało. ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko , prześliczne widoki z gór ,przypomniałaś mi właśnie , że dawno tam nie byłam , więc może zimą wyskoczę na tydzień .Niestety kupiłam Rubrum , a nie mam jej gdzie przechować , więc jestem zła sama na siebie , trudno , zostanie w gruncie pod butelką i zobaczymy czy przezimuje .Moja wcale nie była taka tania , więc tym bardziej jestem niepocieszona .Ciekawa jestem czy swoją trzymasz w donicy , czy sadzisz do gruntu bez ? Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja jednak podziwiam niezmiennie jesienne kwiaty czyli cudne chryzantemy ;:167 .Kurcze mogłabym mieć ich pełen ogródek :;230 Ciekawe gdzie bym je pomieściła :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Jeju, znowu mam do nadrobienia u Ciebie a już takie ładne zdjęcia widzę :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Brawo!! Pokazałaś piękne kolory jesieni .
szkoda tylko że ciepelko się skończyło.
Trawy urokliwe. W końcu po kilku latach je zaczynam doceniać I chcieć.
Chryzantema prześliczna .:)
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Nadrobiłam ostatnie wpisy :) Bardzo podobaja mi się Twoje ujęcia roslin. I te ramki do zdjęć też bardzo :)
Wypad do Zakopanego zazdroszczę. I to jeszcze w taka cudna pogodę. Piękne widoki :)

Olu, chryzantemy zimowałaś w pomieszczeniu?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie moi drodzy. :wit
Słoneczko nas opuściło, jest szaro i ponuro. Na dodatek dzisiaj pada.... ;:145
Coraz wcześniej robi się ciemno, zaraz przestawimy godziny i jeszcze szybciej zacznie się szarówka....
Trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcia na długie ,ciemne wieczory. Dobry film, książka, kocyk i w końcu może więcej czasu aby dokładnie zagłębić się w Forumowych wątkach... ;:108 I ani się obejrzymy a będziemy wypatrywać pierwszych kiełków cebulowych, wybijających ze zmarzniętej jeszcze ziemi....
Szybko mi to poszło, prawda? ;:306

Natalko ja już chyba wszystko porobiłam co miałam zrobić, tylko teraz czekać na pierwsze przymrozki, okopczykować różane panienki, nieco wrażliwsze rośliny okryję włókniną zimową i zabiorę donice z trawami na strych....Tyle. Już nawet nie ma pomału co fotografować....Ale jeszcze troszkę fotek mam , więc nie jest tak źle. Tylko że pokazuję już ciągle to samo....Wybór bardzo marny.

Obrazek

Beatko a widzisz, to moje pierwsze spotkanie z kaktusami. Dlatego jestem ci wdzięczna za podpowiedź co mam z nimi zrobić. ;:196 Zaraz znajdę jakiś kartonik i pójdą do chłodnego miejsca na odpoczynek zimowy. Tylko powiedz mi jeszcze, nie podlewać ich wcale przez ten okres?A potem będę je mogła przesadzić , czy znów im zaszkodzę ruszając i nie zakwitną?
Prawda, że szczęściara ze mnie? Pogodę mieliśmy wymarzoną. ;:167

Obrazek

Eluniu zimowe górskie widoki już tak do mnie nie przemawiają jak te jesienne. A poza tym to ja zmarzluch jestem i zimą to raczej już w domku przesiaduję....Ty jak lubisz takie klimaty , to tylko jechać. ;:333
Rubrum miałam wkopaną prosto do ziemi. Teraz , tydzień temu wsadziłam ją już do donicy , ale na razie stoi jeszcze na rabacie. Czekam na pierwsze chłodniejsze nocki i zmykam z nią do domu. Mam zamiar ją przetrzymać w pokoju, niedaleko okna, na podłodze przy komodzie....Zobaczymy co ona na to. ;:306
Nie znajdziesz gdzieś na parapecie kawalątek miejsca? Szkoda ją zostawiać...

Obrazek

Jadziu chryzantem miałam trochę więcej , niestety trzy krzaczki po zimie wypadły. Te teraz już są nieco większe, rozbudowane i mam nadzieję że lepiej przetrzymają przymrozki.I że za rok o tej porze też będą cieszyć nasze oczęta.... ;:108

Obrazek

Izuniu to się pociesz , że nie tylko ty masz takie zaległości. Ja mam prawie w każdym wątku... Niekiedy nawet i w swoim.... ;:306 Zimą wszystko nadrobimy!

Obrazek

Aniu dzięki za miłe słowa. ;:196 Szczególnie o tej porze ,gdy już coraz mniej kwitnień w ogrodzie.
Trawy zapraszaj do siebie w dużej ilości. Jeśli tylko je zmieścisz . Ale tobie to chyba nie grozi...Ja też jeszcze parę sztuk wcisnę.... ;:333

Obrazek

Zostawiam parę najświeższych zdjęć....Czy będą następne?Jeśli tylko będzie jeszcze co fotogrofować....
Czas pokaże...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iza jednak nadrobiłaś zaległości....zawzięłaś się. ;:306
Kochana, chryzantemy kupowałam w zeszłym roku w lipcu tu na FO.U Sangwinaria. One są z tych zimujących w gruncie więc zimę tam spędziły. Ale i tak trzy chyba nie przetrwały tego okresu. Może mało głęboko je wkopałam....Ale reszta rośnie i kwitnie bezproblemowo.
Tak że, polecam. ;:333 Są piękne a nasza forumowiczka ma ich na prawdę duży wybór... ;:219
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

_oleander_, sporo jeszcze kwiatów kwitnie w ogrodzie. Teraz dopiero doceniamy te nasze dzielne kwiatuchy :lol: Ja też robiąc obchód codzienny ogrodu wypatruję ile jeszcze kwitnie. I cieszy mnie każdy kwiatek.A po dzisiejszych deszczach to marnie już wszystko wygląda. ;:185
Oj masz rację, trzeba sobie czas zająć w ten zimowy czas. Ja nazbierałam kilka książek, dostałam się na ważny dla mnie kurs, jakoś tą zimę przeżyję. Jeszcze miesiąc i zaczniemy się przygotowywać do świąt ;:173
Ta brązowa trawa w doniczce bardzo mi się podoba. Już widzę ją w moich przyszłorocznych kompozycjach tarasowych ;:224
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Teraz jesteśmy skazani na pokazywanie tego samego - ostatnio przyłapałam się na tym na działce, wożę aparat, ale nie robię zdjęć - po co fotografować coś 10-ty raz, kiedy w dodatku jest brzydsze? Ale zdjęć mam spory zapas, i takich ładnych jesiennych, i wiosenno-letnich ;:108 Potem zostaje tylko czekać na śnieg, ogród będzie przynajmniej inaczej wyglądał ;:224
Pozdrawiam, Natalia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”