Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

:wit
Dobry wieczór Marysiu
Czytam o Twoich roślinnych stratach. Miniona zima była bardzo wietrzna i poczyniła szkody w wielu ogrodach, ale kleszczom nie dala rady. Wczoraj moja kotka właśnie takiego lokatora przyniosła na swoim futerku. Od wielu lat mam koty wychodzące, ale po raz pierwszy któreś wróciło z tym obrzydlistwem :twisted: .
Odważna jesteś zostawiając swoje rozsady na zewnątrz. Moje ilości są znacznie skromniejsze i wędrują na trasie dom- taras.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu na deszcz jak pada nocą (tak jak dzisiaj) nie narzekam, bo przynajmniej nie ma przymrozków, ale u mnie wszystko w stanie hibernacji, niby uylipany pączki mają, ale zielone, to samo narcyze itd.
Gdzieś na łąkach widzę, że czereśnia (dzika) cała w kwiatach, ale chyba nic owoców nie będzie miała, bo bączki, trzmiele i pszczółki też nie mają chęci latać w taką pogodę. No cóż... trzeba czekać...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana, wiesz, że w deszczu sadziłam cebulkę, pietruszkę i sałatę, no pogoda straszna, deszcz, grad, słońce i wiatr, wszystkie pory roku ;:219
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ależ dzisiaj była wstrętna pogoda ,jak pisze Gosia listopadowa,ja pikowałam pomidory i myślałam ,że mi kręgosłup pęknie w takiej stojącej pozycji,jak robię w ogrodzie to mi nic nie ma,aż w końcu uciekłam od tej głupiej roboty ;:306 ,ale pomidorki to by się jadło :uszy zostały w tuneliku foliowym i też im zaświeciłam znicze ,bo w domu absolutnie się nie zmieszczą ,siewka już była duża,ale wcześniej nie miałam czasu ,pozdrawiam i pięknych snów ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę, Marysiu, że nie widzę. ;:185
Ciebie nie widzę. :roll: Zapewne oddajesz się przedświątecznej krzątaninie, :pogon jak większość z nas. ;:108
Pogoda sprzyja domowym zajęciom, ;:63 ogrody i działki w odstawce czekają na lepszy czas. ;:204
Przynajmniej tak jest u mnie. ;:108
Dobrej, spokojnej nocy, Maryś. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Was pociągająco! już dawno takiego kataru nie miałam Obrazek

Agnieszko właśnie wczoraj coś mnie podkusiło żeby jednak wyjść wieczorem i tak mnie przewiało, że rano byłam nieżywa! Nawet próbowałam chorować, ale telefonami wybili mnie z rytmu i łóżka więc wzięłam się za przygotowanie choćby skromnych świąt. Moje drzewka kochane milczą i dobrze! poradziłam im żadnego kwitnienia bo znowu skończy się garstką owoców! Rośliny w tunelu nawet sobie radzą ale okrywam włókninami....no dzisiaj nie okryłam bo późno biegłam kury zamknąć ale może minusa nie będzie. Pomidory lekko poczerwieniały z zimna, ale dzielnie stoją. Chyba z tym tytułem wątku to przesadziłam....ale zawsze to kalendarzowa jest Obrazek
Nie wiem, nie wiem Małgoś pisze że to jeszcze potrwa ;:oj Ściskam na odległość żeby Cię nie zarazić Obrazek

p.s.To jedyny hiacynt grubasek reszta jakaś niedożywiona, mimo że wykopywana i suszona po kwitnieniu ;:oj

Lucynko to jedyny zaleta tej wiosny, że długo będziemy się cieszyć cebulowymi, ale co wymarzniemy to nasze! Mnie też się czas kurczy, bo jak nie leje to wieje i nie da sie pracować, a jak próbowałam przemóc pogodę to teraz mam nos jak słoń trąbalski ;:223
Dzisiaj może Ci poświeciło trochę, bo u mnie po południu przebiło się słońce przez chmury i tak jakoś radośniej było! Pozdrawiam Cię cieplutko Obrazek

Aguś ja już też mrówki wypraszam spod moich rozsad, bo poczuły wiosnę ;:124

Elżbietko ja też chodzę i wypatruję rokitniki i powiem szczerze, że te w polu odrosty się zielenią a w doniczkach pojedyncze....to czekamy! Za to dobra wiadomość rutewka żyje i ma się dobrze i biała i różowa Obrazek

Małgosiu pogoda mnie strasznie dołuje i w dodatku ten przebrzydły katar, wokół apteka a ulgi żadnej! No właśnie pisałam Agnieszce, że widoki na wiosnę marne, a ja w maju muszę posadzić bo potem pewnie pojadę. Nic to co ma być to będzie ;:131 Nie wiedziałam że mi te arbuzy tak wyskoczą a tykwy to już wcale, pamiętam rok temu były instrukcje i nie wszystkie wzeszły, ale mam arbuzy co żadne nasionko nie wzeszło i nie wiem skąd je mam bo opakowania już schowane :wink:
Może się dochowam owocków na parapecie Obrazek
Sławojka u mnie ma jeszcze jedną zaletę ubłocone buty jej nie przeszkadzają Obrazek

p.s. super! dziękuję za informację o tunbergii, bo wije się gadzina strasznie i jak przyjdą goście to może się wokół ich szyi okręcić Obrazek a czy kobeę i minę też mogę siup do tunelu :lol:

Ewciu to przykre że kleszcze już atakują, nasz pies już chodzi zabezpieczony a koty mamy domowe :wink:
Rzeczywiście wiatry poczyniły straty i większość róże tnie przy ziemi, ale piwonia drzewiasta mnie zaskoczyła. Widać zimy były mroźniejsze ale ciche!
Nie martw się czuwam, okrywam i przyświecam :D Pozdrawiam cieplutko!

Basiu no masz rację nie pada byle nie było mrozowych strat! U mnie zaczyna śliwa wiśniowa rozwijać kwiatki, ale przyświeciło po południu słonko to może coś przyleciało :D
Reszta skulona czeka na ocieplenie....ja też ;:306

Iwonko a ja nie ryzykuję, bo mnie siekło i kicham....itp. Boję się! bo to czasem kończy się na antybiotyku a po co? skoro marchewka i tak nie wykiełkuje na takie zimno ;:223 W górach śnieg to u nas mroźny wiatr, a kiedy się to skończy to nie wiem ;:4

Martusiu ja do takich robótek mam wysokie kuchenne krzesełko i niby nabrudzę i napaskudzę ziemią, ale kręgosłup zadowolony :D U mnie było dzisiaj cieplej bo cicho i bez wiatru od rana koło 10 st więc ok, ale siedziałam grzecznie w domu, bo jak mnie wczoraj przewiało to przyplątał się kaszel paskudny Obrazek Trzymaj się zdrowo i śnij o pysznych pomidorkach ;:196

Luciu zmogło mnie i poza tym telefony trochę zajęły czasu ale jestem! Dobrej i spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu szybkiego powrotu do zdrowia, katar to paskudztwo, niestety trzeba przeczekać.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Oj, Marysiu ;:302!
Kto to widział tak się zapracować, żeby aż się wpędzić w stan pociągający... ;:218
Troszkę odpuść, choć po co to mówię, skoro sama wiesz.
Posiedź w ciepełku, poświętuj, pogłaskaj kotki z włosem i pod włos i zdrowiej.
Nie wypada do sanatorium jechać z chorobą ;:306.

Miłych i zdrowych Świąt - ;:304.
;:196 Jagi
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To się załatwiłaś na święta, Marysiu. Dobrze chociaż, że pogoda nie pozwala wyjść do odrodu, bo nie wytrzymałabyś w domu. Zadbaj o siebie. Teraz już nie będziesz mogła narzekać na ema, skoro sławojkę Ci naprawił ;:108 Postarał się, żebyś nie świeciła przed obcymi ;:306
Wesołych Świąt, dla Ciebie szczególnie zdrowych ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Kuruj się Marysiu szybko, bo niefajnie tak na święta polegiwać. Dużo zdrówka Ci życzę ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam :wit korzystając z chwili wolnej, bo pewnie coraz mniej mnie tu będzie :D

Kasieńko dziękuję! rzadko mnie to dopada, ale jak już to ;:124 Za oknem słonko, ale niestety wieje mocno ;:222

Jagódko bywa i w najlepszej rodzinie ;:306
Kotki mnie zdradziły, bo młodsza pani zrobiła sobie wolne i wolą widać młode ciałko ;:306
Do sanatorium jeszcze nie wiem kiedy pojadę, a jak już to zawiozę katar na północ...a co niech też coś mają ;:306
Wesołych i ciepłych Świąt ;:196

Iwonko cóż nic dodać nic ująć ! masz rację nie narzekam, ale nakicham ;:306
W ogrodzie i tak bywam, bo dzioby trzeba nakarmić ale pogoda nie sprzyja nawet spacerom. Dzisiaj wieje i zimno ;:222 Spokojnych i zdrowych Świąt dla całej Rodziny ;:196

Basiu z tym wylegiwaniem najgorzej :wink: mnie nawet posiedzieć trudno :uszy ...no i całować się nie mogę ;:306 Dziękuję i Tobie życzę ciepła i zdrówka ;:196

Spokojnego Wielkiego Piątku ;:4
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Kataru Ci nie zazdroszczę i trzymam kciuki by sobie poszedł w siną dal ;:131 . Faktycznie pogoda jest do bani i rośliny kulą się . Śliczny ten waniliowy pełny narcyz ;:333 . Święta przed nami a więc życzę Ci zdrowych , spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy ;:196 . Zdrowiej bo katar niepotrzebny :wit .
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Ściskam Cię pociągającą mocno ;:196
Nie choruj nam :!:
Nie dziwię się bo pogoda paskudna i wredna.
Przykro, że akurat teraz się przeziębiłaś , gdy tyle pracy przed Świętami. :evil:
Marysiu żonkile cudowne, napatrzeć się nie można. :)
U nas zaledwie kilka i Noga sobie szczerbate zęby już ostrzył na nie :;230
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu w takim razie zamiast dyngusa życzę ci ciepłych świąt, i szybkiego powrotu do formy. Wiem karar potrafi wymęczyć a gdy dołącza kaszel to już trzeba uważać ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu kochana, nie choruj, proszę. ;:196
Wygrzej się porządnie, ;:41 do kurnika wysyłaj innych, ;:108 a sama nie wystawiaj nosa za drzwi. ;:58
Wesołego Alleluja! ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”