Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Witaj Ewelinko! udało się a tak ubolewałam, że wczoraj był za chmurami ;:131 w końcu następnego takiego widoku już na pewno nie zobaczę :wink: Pewnie udało Ci się pobuszować po ogrodzie, zaraz pójdę sprawdzić ;:65 Miłego wieczoru i pozdrawiam ;:168

Marysiu oj nie wiem czy to komplement czy co? bo podobno z pendolino różnie bywa :wink: Może w nocy i o 6 i u Ciebie był widoczny ale pewnie spałaś ;:19

Bożenko w merytorycznych wątkach nie dajemy przepisów kulinarnych ;:222

Dario czytałam na FO że ktoś płucze cebule i karpy w wyciągu z czosnku, ale jak to była zwykła pleśń to znaczy że cebule było słabo wysuszone :wink: Bardzo dziękuję za pochwały i że mogłam Ci pokazać to co u Ciebie chmury zakryły :D

Asiu to u mnie jedynie ta jasność była przedwczoraj, miło mi że mogłam pokazać urodę księżyca ;:168

Asiu dzięki ;:168

Niestety zachód odbył się pod zasłoną z chmur, podobno pogoda ma się zmienić na deszczowo-śniegową, cóż prześpimy się zobaczymy :roll:
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Brawo, Marysiu!

Pięknie uchwyciłaś niezwykły księżyc ;:333 .
Bardzo podoba mi się Twoje zainteresowanie zjawiskami przyrodniczo-astronomicznymi. Słońce, Księżyc, chmury, niebo... Wszystko potrafisz zauważyć i uchwycić aparatem.

Ja ten nieprawdopodobny księżyc widziałam o 4.45, gdy jego ogromna, mocno pomarańczowa, gigantyczna kula chyliła się ku zachodowi. Było to tak niezwykłe, że początkowo myślałam, że to jakieś nadprzyrodzone zjawisko kosmiczne!

Pozdrawiam :wit
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Księżyc dał wczoraj piękny popis... i bardzo fotogeniczny na Twoich zdjęciach! ;:138
U mnie też dzisiaj zimno było rankiem -8 stopni!!! ;:oj
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja się cieszę Marysiu, że pokazałaś księżyc, bo u mnie było pochmurno i niestety nic nie zobaczyłam :( , choć wyszłam uzbrojona w aparat i lornetkę :;230 , ale mogłam podziwiać tylko rozświetlone przez księżyc chmury ;:14 . A u Ciebie biała zima , czy wróciła jesień? U mnie śnieg stopniał, mróz tez nie był duży, a prognozy podają, że najbliższy tydzień będzie z plusową temperaturą, nawet do + 10.Wobec powyższego wstrzymałam się z obsypywaniem róż :wink: , nie wiem , czy dobrze robię, bo jak meteorolodzy się pomylili? ;:306 .Dobrej nocy Marysiu, przytulam Cię ;:168 i życzę Ci pięknych snów ;:19 .
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dobrze że chociaż Tobie udało się obfocić tego wielkiego księżyca, Marysiu! ;:63 ;:63
Ja nie zdążyłam, bateria mi padła w najmniej odpowiedniej chwili. ;:145
Ślicznie wyglądają kwiatki oszronionej chryzantemki. ;:333
Zdaje się, że przez jakiś czas takie obrazki w ogrodach będzie się oglądać.
To niech słoneczko świeci Ci codziennie. ;:167
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu to komplement, jesteś pełna wigoru ;:138
Niestety mgła u mnie odpuściła dopiero rano, w nocy miałam mleko ;:174
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Marysiu :wit
Dziękuję za piękne zdjęcia księżyca ;:196 pomimo że noc miałam nie przespaną nic nie widziałam .
Chryzantema przepięknie wygląda taka oszroniona ;:333 u mnie dzisiaj podobnie wyglądały wszystkie kwitnąca :D
Pozdrawiam i życzę słoneczka ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu , ,jak zwykle zdjęcia pięknie Ci wyszły , ja jednak na tę noc zasłoniłam się szczelnie i nareszcie przespałam całą noc .Kiedyś , kiedyś nie miałam takich problemów ,chyba nabyłam z wiekiem ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U nas szaleje wichura czyli pogoda sie zmienia .Twój księżyc czy słoneczko zawsze warte podziwiania.Rankiem przywitała nas szadź i drzewa, a także rośliny w ogródku wyglądały cudownie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

A no buszowałam w ogrodzie w śniegu do połowy łydki ;:306 . Coś tam sfotografowałam ale rośliny pochowały się pod warstwą śniegu ;:131 . Śniegu już jest coraz mniej ale ciągle zalega ;:108 .Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lisico dziękuję!
Wydaje mi się, że na emeryturze widzi się więcej, powiem tak na skróty ObrazekChociaż aparaty fotograficzne w domu zawsze były, zdobywaliśmy do nich filmy, bo to takie czasy były Obrazek Pamiętam nawet zachody słońca fotografowane z blokowego balkonu ;:3
Księżyc na ciemnym niebie wyglądał jakby normalnie, a rano niesamowicie tym bardziej że jak on się chował to z drugiej strony wychodziła kula słońca, jak na lekcji geografii Obrazek
Pozdrawiam Obrazek

Basiu wyczekiwany księżyc nie zawiódł Obrazek Ranek też był mroźny chociaż odczuwalna nie była aż tak niska i nawet woda nie zamarzła całkowicie ale na termometrze też było -8 Obrazek

Grażynko w pierwszą noc księżyc był za chmurami, a wczoraj udało się zrobić fotografią no a rano szczególnie mnie ucieszył :D Śnieg leży już tylko w zakamarkach, bo już wczoraj w ciągu dnia była odwilż. Stąd dzisiaj tak omrożone kwiatki Obrazek Ja dzisiaj obsypałam chyba 8 krzaków róż, bo krety czy nornice na jednej tylko rabacie wywaliły kilkanaście kopców, zebrałam ziemię i obsypałam róże, do dziur włożyłam takie specjalne pastylki, zobaczymy co to da ;:14 Na tej rabacie mam sporo różnych liliowców i mam nadzieję, że nie zrobiły sobie wyżerki ;:124 Reszta róż czeka :D Grażynko dobrej i spokojnej nocy dla Ciebie Obrazek Niech Ci się wiosna przyśni ;:19

Lucynko nie darowałabym sobie, żeby z tak błahej przyczyny nie zrobić zdjęć ;:185
Było jeszcze kilka ciekawych obiektów, ale nie chciało mi się zmieniać obiektywu i wyszły niewyraźne Obrazek
Dziewczyny piszą o ociepleniu to nie wiem co będziemy oglądać, ale na słoneczko tom rada ;:333 ;:168

Marysiu pięknie przygotowałaś ogród dla telewizji... to kto tu ma wigor Obrazek
Mgły to były, ale w dzień a rano widoczność idealna ;:215

Tereniu witaj!
czyżby księżyc nie dał Ci spać? ja jakoś nie odczuwam dyskomfortu i śpię bez problemów nawet podczas pełni. To pewnie odeśpisz w tą noc, czego Ci życzę ;:168 Nie wiem jak będą wyglądać te chryzantemy jak teraz przygrzeje je słońce, bo białe już całkiem zbrzydły i powoli będziemy pragnęły żeby spadł śnieg i przykrył takie nijakie grządki Obrazek
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Elu no to ja jeszcze widać nie nabyłam wieku Obrazek , bo mimo braku jakichkolwiek firanek spałam bez problemu, a jasno było w pokoju jakby się paliła lampka :idea:

Jadziu o tak! szadź to bajkowy wystrój, ja jeszcze w tym roku nie widziałam. U nas na oknem cisza ;:333

Rany! Ewelinko śnieg do połowy łydki! to prawie jak w Zakopanem! ja dzisiaj niwelowałam kopce, bo paskudy całą rabatę liliowcową wywaliły do góry, co zostanie do następnego sezonu, to nie wiem ;:oj Czy tyle było szkodników w gruncie czy robiły zapasy przed mrozem?
Pozdrawiam ;:4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - szacunio za księżyc ;:180 ;:180 ;:180
U mnie w ogrodzie mały mrozik - pięknie to wygląda.
Marysiu - no marzy mi się taka emerytura, co by wszystko lepiej można było widzieć, mieć na wszystko więcej czasu, dobre zdrowie i dużo energii potrzebnej na ogrodowanie. A potem mogłabym ewentualnie jeszcze pomyśleć o takich dobrych aparatach co bym roślinki i księżyc mogła pięknie fotografować no i oczywiście wschody i zachody słoneczka.... Ach, marzenie.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu , a co u Ciebie tyle kretów ? , masz tak co rok ,czy w tym tak wyjątkowo dużo ? Pytam się bo właśnie byłam zaskoczona że u mnie w tym roku nie było wyjątkowo kretowisk . Rok rocznie walczyłam z nimi tak jak Ty teraz i wiem co to jest w praktyce bo dopiero wiosną mogłam łapać oddech .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bea Kochana doczekasz się szybciej niż myślisz, wszystko w swoim czasie i wierz mi nie ma się do czego spieszyć ;:4 Starość przychodzi sama, znienacka czy tego chcesz czy nie :D Na aparaty zbieraj koniecznie już dzisiaj ;:306 bo to wciąga tak jak ogrodowanie ;:168

Elu właściwie mam zawsze i czy to krety czy nornice to nie wiem, bo mam jedne i drugie. Zawsze robią kopce przy pierwszym śniegu czy mrozie! ale to co zobaczyłam dzisiaj ...zdumiało mnie!
W polu mam coś gorszego takie małe szczurki czyli karczowniki! Kiedyś coś zagryzło takie i wiem jak wyglądają, a kopce robią parę razy większe od kretów! ;:oj
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Szczurki słodziaki :twisted:
Pozdrawiam,
Asia
Na łące