Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agnieszko tyle pochlebstw od Ciebie przeczytać to sama przyjemność, miło mi, pięknie dziękuję.

Gieniu jak miło, że już wróciałaś, myślałam, że byłaś na urlopie, no ale ważne, że jesteś i pewnie zdrowie trochę lepsze. Oglądałam Twoje zdjęcia po raz kolejny, jestem ciągle pod wrażeniem, ogród masz przepiękny, kwiatów taka ilość, że podobny trudno byłoby znaleźć. Jaka ta Twoja działeczka jest duża, po roślnach widać, że nie mała. Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko ostatnie zdjęcie jest cudowne (gby nie temperatura siedziałabym pewnie cały czas na tym balkonie :wink: ) Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

ach żeby mieć taki widok z balkonu :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko gratuluję udanych zakupów, bardzo ładne te swierki lecz nie znam ich nazwy.Mam pytanie : jak laurowiśnia znosi nasze zimy , i czy ma specjalne wymagania,
zastanawiam się nad jej zakupem.
Zycze miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Irenko jeszcze raz dziękuję Ci za pochlebne słowa o mojej działce. Działka jest mała ma tylko 500 m2 ale faktycznie mam dużo roślin na tak małej powierzchni. A co do sanatorium to wróciłam zdrowsza i o kilka kg lżejsza. Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu, Iwonko rzeczywiście widok mam ładny a wiosną jeszcze piękniejszy, kiedy młode, zielone listki rozwijają się i jarzębina pięknie pachnie.

Zenku co do świerków to nazwy nie pamiętam, kupowaliśmy je w szkółce ogrodniczej, tam były całe szpalery, nas interesowały karłowe o złotym odcieniu, takie podobno mają być. Z laurowiśniami nie mam doświadczenia, u nas na skwerze rosną już kilka lat i trzymają się, zima im nie szkodzi. Myślę, że specjalnych wymagań nie mają.

Geniu na zdjęciach działeczka wygląda dużo większa. Trudno mi uwierzyć, że przy tak zadbanym ogrodzie można mieć za dużo kilogramów.

Moim miłym gościom życzę przyjemnego wieczoru.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapewniam Cię Irenko ,że można i to sporo za dużo. Ogród to moja pasja więc to nie praca Teraz muszę trochę popracować bo zbliża się zima a ja jeszcze nic nie zrobiłam przed zimą. Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu a może tak kilka zdjęć zamieścisz z tej "zaniedbanej" działeczki, chętnie obejrzałabym. Milutko pozdrawiam.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ireno wpadłam do Ciebie z rewizytą i......oniemiałam
ile Ty masz pieknych kwiatów a te azalie i rododendrony to po prostu cudo -moje ulubione kwiaty tez mam kilka ale nie kwitną tak obficie , a Twoje są piekne i w ogóle cały ogródeczek cudo
jestem zachwycona
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo chętnie ale nie są ładne .Ale nie wiem czy mogę na Twoim forum nie widzę zdjęć Twoich gości. Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Irenko, u Ciebie jest tak pieknie, że brak mi słów aby wyrazić to piękno ...
po prostu Raj na Ziemi !!!
Pospacerowałam, pozaglądałam w każdy kącik i jestem chora :-))) ile cudnych roślin u Ciebie.
Azalie - przecudne! ... robią wrażenie :-)

Nieśmiało zapytam ... czy mogę zapisać się w kolejce (oczywiście jak się rozrosną i będzie można podzielić) po kokoryczkę wielokwiatową, żółtą i fioletową oraz ciemiernik różowy i fioletowy. Marzę o tych roślinkach, bardzo mi się podobają.

W Twoim ogrodzie podobają mi się bardzo ranniki. Też o nich marzyłam, szukałam iiiiii udało mi sie je kupić.

Irenko, zazdroszczę Ci tych leśnych spacerów i tych niebieskich kwiatuszków, które tam kwitną - cudeńka :-)

Pozdrawiam cieplutko :-)
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu mój miły gościu, myślę, że najlepiej by było, gdybyś założyła swój wątek, masz niezwykły ogród, tak piękne kwiaty i tak kolorowy, że masz naprawdę czym się pochwalić. Twój ogród obejrzałoby wielu forumowiczów a tak mają okazję zobaczyć tylko ci do których Ty napiszesz. Na pewno miałabyś wiele ciekawych wpisów i komentarzy. Jeżeli chodzi o zdjęcia moich gości to każdy umieszcza je w swoim wątku. Geniu jeżeli miałabyś jakieś pytania to z przyjemnością na nie odpowiem a tymczasem serdecznie i ciepło pozdrawiam.

Halinko ale mnie zasypałaś miłymi słowami, dziękuję. Widzę, że chyba wszystkie strony przejrzałaś, przez lata nazbierało się trochę tych różności, też jak Ty "chorowałam" na różne kwiaty i krzewy, wiosną jak się przypomnisz to coś będziemy działać. Miłego wieczoru.

Dzisiaj zrobiłam chyba ostatnie jesienne fotki, zakwitły też najpóźniejsze kwiaty chryzantemy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Irenko, dziękuję ślicznie, wiosną na pewno się przypomnę :-)

Pozdrawiam cieplutko :***
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko. Jak przeczytałam że działka twoja ma 400m to nie mogłam uwierzyć. Toż ona wygląda jak by miała jeszcze raz tyle. Och masz tego wszystkiego..różnorodność niesamowita. Nie potrafię nawet wyliczyć co mi się podoba, bo wszystko. Pięknie urządzona działeczka..i tyle kwitnących. ;:63
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Irenko. Jesteś bardzo miła .Piszesz ,że najlepiej byłoby gdybym założyła swój wątek . Nie bardzo wiem jak to zrobić.Od niedawna mam internet . I tak się ciesze ,że umiem wejść na forum i pisać Jeżeli chodzi o zdjęcia to robię sama a syn wprowadza do komputera. Na fotosiku są zdjęcia robione wczoraj. Pozdrawiam Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”