Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Aniu widzisz szersze perspektywy? ;:183 Widzisz? ;:183 Widzisz?! ;:183 To specjalnie dla Ciebie, bo obiecałam, że przyjdzie czas pokazać, że nie same portreciki robiłam. ;:131
Z różami jako roślinami głęboko korzeniącymi się to masz rację. Dwie róże w takiej donicy 38 x38cm nie będą na wieczność. Liczę się z tym. Mam jednak nadzieję, że trzy sezony tak wytrzymają. Jak będzie się coś złego działo, to będę interweniować i do gruntu sadzić. Na kolejne Pashminy zawsze znajdę miejsce! ;:183 Obrazek

Obrazek

Anido na naszym forum jest wiele osób o naprawdę wielkim serduchu. ;:167 Ja płaczę na swój mikry metraż ale Tobie to już całkiem nie zazdroszczę. ;:196

Obrazek

Mariuszu dziękuję. A czy Ty rzeczywiście masz w planach posadzenie kilku róż? Czy jednak się rozmyśliłeś?

Obrazek

Ewelinko drewniane skrzynie po jabłkach będą za płytkie. Chyba, że przerobisz, by je na stojąco zmontować. ;:333
Kącik z ławeczką jest w prawym tylnym rogu działki. płot z sąsiadem z jednej strony, płot z drugim sąsiadem z drugiej strony i ławeczka na ścianie/pergoli mojej altany letniskowej. Sam kącik działeczki na tyłach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Potwierdzam, że lavender słabo się rozkrzewia, ja przy fontannie dosadziłam jeszcze dwie, mam nadzieję, że dzięki temu w przyszłym sezonie będzie wow :lol: Aniu skoro mówisz ze ryzykujesz pashmine w donicach to ja musze pochylić sie nad tym pomysłem ;:224

Zakątek ławeczkowy śliczny, możesz być dumna z siebie, kawał dobrej roboty ;:215.
PS zdjęcie czosnków z łubinem śliczne a hostowisko boskie ;:167
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu dałaś tymi zdjęciami po gałach ;:oj . Piękne i kolorowe szersze perspektywy ;:138 . Wspaniałą masz działeczkę ;:138 . Już mniej więcej wiem gdzie ten Twój zakątek z ławeczką ;:196 . Bardzo fajnie to sobie obmyśliłaś ;:333 . Skrzynie jak najbardziej można przerobić albo z dwój zrobić jedną taką wysoką ;:108 . Póki co w przyszłym sezonie jeszcze się na to nie zdecyduję , może kiedyś ;:224 . Tobie jednak kibicuję i różyczkom w donicach także ;:108 .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko dziękuję. ;:168
Może do wiosny jednak Ci się zachce pokombinować z różami w donicach. ;:333

Obrazek

wagabunga123 pisze:Potwierdzam, że lavender słabo się rozkrzewia, ja przy fontannie dosadziłam jeszcze dwie, mam nadzieję, że dzięki temu w przyszłym sezonie będzie wow :lol:
Marlenko no i chcąc nie chcąc muszę wiosną znów złożyć zamówienie, by dokupić siostrę lub dwie dla Lavender Ice. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko dziękuję za fotki mojej ulubionej pory roku. ;:138 Pokazuj a ja będę oglądać ,bo długie wieczory nastały. ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu, prześliczny masz ten zakątek z ławeczką. Ta kostka, te linie ścieżki, rośliny - no wszystko super.
Na którymś z Twoich wątków rozmawiałyśmy o powojniku Błękitny Anioł bo byłam nim oczarowana spoglądając na te Twoje zdjęcia. Kupiłam go dopiero tej wiosny. I mam pytanko - czy go okrywać na zimę w pierwszym roku, czy nie trzeba. Ten powojnik to jeden z jedenastu nowo przeze mnie nabytych - widzisz jak działają Twoje cudne fotki i ciekawe opisy? ;:303 ;:215
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Anulka
lejesz miód na serducha takimi widoczkami, przepiękne, zdrowe roślinki no i fotki wyższa szkoła jazdy. ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko, Twoja Jubilee Celebration wyjątkowa poprzez te dwa różne kolory. Masz dwa w jednym i chociaż nie mam pojęcia czy ta żółta to Golden Celebration, to jedno jest pewne, że to Austinkowa piękność ;:215

Moja Lavender Ice też po dwóch sezonach nadal ma dwa badylki, więc właśnie całkiem niedawno dokupiłam drugą i posadziłam obok. Mam nadzieję, że we dwie będą się lepiej prezentować, a taka konkurencja może pobudzi tę starszą do wypuszczenie kilku silnych pędów.

Widoczek z ławeczką cudny! ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, faktycznie szukałam i sprawdzałam w różnych źródłach. Niestety, każda róża musi prędzej czy później przejść w stan spoczynku i nie może wtedy pozostać z nami w mieszkaniu, a już na pewno nie w pokojach ogrzewanych. Raczej należy przenieść roślinę do pomieszczenia, w którym temperatura będzie wynosiła tylko kilka stopni, ale nie będzie spadała poniżej zera. Odpowiednia temperatura sprawi, że wiosną, gdy roślina zacznie się odradzać ? będzie piękna. Szkoda... oczami wyobraźni już pstrykałam zdjęcia takiej kwitnącej w styczniu piękności :;230
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu no super sposób z tym przeczekaniem chciejstwa ;:306 Muszę spróbować :D Zdjęcia róż jak zwykle oszałamiające ;:215 I mój ulubiony zakątek z ławeczką ;:173
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

aneczka1979 pisze:Aniu widzisz szersze perspektywy? ;:183 Widzisz? ;:183 Widzisz?! ;:183 To specjalnie dla Ciebie, bo obiecałam, że przyjdzie czas pokazać, że nie same portreciki robiłam. ;:131
Aniu! No PRZYSIĘGAM, że zwróciłam na to uwagę i wnikliwie oglądałam zdjęcia, ale potem tak się zaaferowałam tymi rozmiarami donic, że zapomniałam o tym napisać :oops: Ale zauważyłam juz w pierwszym wpisie z widoczkami całości.
Że masz piękne róże wszyscy wiedzą, ale takie zdjęcia przypominają jak wiele innych cudnie prezentujących się roslin posiadasz. I jak zadbaną masz tę swoją wychuchaną działeczkę ;:333 Pięknie, klimatycznie, wszystko dopracowane co do szczegółu. Nie dziwię się, że to Twoja ukochana oaza ;:108

-- 7 lis 2016, o 13:13 --
clem3 pisze:Aniu no super sposób z tym przeczekaniem chciejstwa ;:306 Muszę spróbować :D Zdjęcia róż jak zwykle oszałamiające ;:215 I mój ulubiony zakątek z ławeczką ;:173

U mnie nie działa, sprawdzałam całe lato ;:216
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, też zamierasz przez zimę wszystkich różami zarażać? Ogólnie to bym nawet poprosił, bo jakby nie patrzeć-prawie nie podlewam a one sobie kwitną w najlepsze ;:224
Lavender Ice moją będzie. Posadzę z Burgundy Iceberg (muszę jeszcze jedną kupić) i Novalis. I będzie piknie ;:215

Twój kącik z ławeczką wymiata. Taka magia z niego zieje...
A te floksiki na skalniaku ;:167 Ja ich chyba będę co roku dokupywać, cały w nie obrosnę, no i w sumie czemu nie, też wody nie wymagają ;:108
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Zakątek z ławeczką z tej perspektywy widzę chyba pierwszy raz :D śliczną masz działkę takie romantyczne miejsce stworzyłaś.
Wiosną dopiero nam kopary opadną jak to wszystko co posadziłaś zakwitnie :shock:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Uroczy ten zakątek z ławeczką różaną ;:333 I ten leśny z kółeczkiem też fajniutki. Uwielbiam odkrywać takie ciekawe, tajemnicze miejsca w ogrodach. Jak widać nawet na niewielkich areałach można świetnie zaaranżować przestrzeń.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Aniu te floksy wśród kamieni prezentują się uroczo ;:138 . Twoja wiosna jest przepiękna a przyszła będzie jeszcze piękniejsza dzięki cebulowym, które dokupiłaś . Co do róż w donicach to w sumie miałabym je gdzie zimować i jak tak dalej będziesz kusić to kto wie ;:306 . Wiem jedno - wiosną też planuję różane zakupy bo znalazło mi się sporo miejsc ;:173 . Na ten sezon to już definitywny koniec z zamówieniami ;:108. Sadzenie wiosną ma te plusy , że nie wykopie sobie przez przypadek cebulowych a teraz to jestem już tak pogubiona gdzie je mam , że nie chcę ryzykować. Pozdrawiam :wit.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”