Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2008r
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie moi mili
Wasze odwiedziny bardzo mnie cieszą
Jak jak zwykle aktywna jestem porą wieczorową
Dziś boli mnie cały kręgosłup po tych zabiegach ... leczniczych
I mam nadzieję, że fotosik pozwoli mi wkleić kilka fotek , bez zbędnych ceregieli
Mario Jak miło Cię gościć rankiem - wybacz, że z poranną kawą nie przysiądę ... ale ja rano nawet herbatki nie zdążam
Fotki numeruję - bo tak jest łatwiej szukać - i dodatkowo, mam nadzieję, że ktoś rozpozna moje roślinki, podpowie mi nazwy i ja je uzupełnię .. tak dużo jeszcze nie wiem.
Roślinka o która pytasz to może być przetacznik - ale nie jestem pewna
Harwi, Priam
Na tej części skalniaka zaczyna mi już brakować miejsca
- ale jest jeszcze dolna część i jeszcze taka, która bedzie łączyć oba skalniaki - te powstaną już po przeprowadzce
W efekcie powstanie dość duży skalniak - a w przyszłości będzie on okalał oczko wodne
Już gdzieś jest pokazana ta część w całości - jak znajdę stronkę to podam
Harwi sprawdziłam dziś tego rojnika, myslę że na jesień bedzie się nadawał do wymiany - rzeczywiście jest oryginalny, nie pamiętam już gdzie go kupiłam
Już wkeilam troszkę fotek z huśtawką i na jednej widać kawałeczke domu - resztę wkleję z czasem.
Moniczko ja mam nzdzieję- że wszystko będzie się rozrastać - bo lubię się dzielić
Karolciu - Madziu ja też lubię tę jabłoń - moja sentymentalna staruszka - gdyby umiała mówić ... znałabym całą historię mojej rodziny od praprzodków

Jak jak zwykle aktywna jestem porą wieczorową

Mario Jak miło Cię gościć rankiem - wybacz, że z poranną kawą nie przysiądę ... ale ja rano nawet herbatki nie zdążam

Fotki numeruję - bo tak jest łatwiej szukać - i dodatkowo, mam nadzieję, że ktoś rozpozna moje roślinki, podpowie mi nazwy i ja je uzupełnię .. tak dużo jeszcze nie wiem.
Roślinka o która pytasz to może być przetacznik - ale nie jestem pewna

Harwi, Priam
Na tej części skalniaka zaczyna mi już brakować miejsca

W efekcie powstanie dość duży skalniak - a w przyszłości będzie on okalał oczko wodne

Harwi sprawdziłam dziś tego rojnika, myslę że na jesień bedzie się nadawał do wymiany - rzeczywiście jest oryginalny, nie pamiętam już gdzie go kupiłam

Już wkeilam troszkę fotek z huśtawką i na jednej widać kawałeczke domu - resztę wkleję z czasem.
Moniczko ja mam nzdzieję- że wszystko będzie się rozrastać - bo lubię się dzielić

Karolciu - Madziu ja też lubię tę jabłoń - moja sentymentalna staruszka - gdyby umiała mówić ... znałabym całą historię mojej rodziny od praprzodków

- Miiriam
Anitko - mój mąż nie jest stolarzem - Pierwsze co wykonał - to stół i ławy pod jabłoń - a potem bawił się z tą ławką całą zimę. Jak na tak mało doświadczoną osobę, bez sprzętu - to zrobił ją rewelacyjnie - jest naprawdę super wygodna - ja ją pomaluję tylko latem
A mnie się jeszcze marzy grill ogrodowy - taki murowany

A mnie się jeszcze marzy grill ogrodowy - taki murowany

- Miiriam
Witam - po przerwie
.. U mnie jak zwykle dzieje się mnóstwo rzeczy na raz
1. Przeprowadzka i totalny bałagan - polowa rzeczy już w nowym domu , polowa na mieszkaniu - trudno znaleźc , gdzie co jest
2. Za tydzień Komunia synka - a ja jeszcze tylu rzeczy nie załatwiłam
3. Jutro trzeba jechać do Krakowa, bo zapomnieli nam dołozyć części do kuchenki i w efekcie nie można jej podłączyć -dziś, wrzeszcie zadzwonili, że mają już tę część w sklepie
4. Moj kręgosłup zbuntował się - codzienan rehabilitacja zajmuje mi ok. 2.5 godz. - potem powinnam odpoczywać , a przecież muszę doprowadzić mój dom, do uzywalności publicznej
5. Oprócz Komunii w niedzielę, mam jeszcze rocznicę Komunii w poniedziałek
6. Trawa w ogrodzie sięga już kolan - i chyba kosą trzeba bedzie ją kosić - dobrze byloby zdązyć przed niedzielą
Przydałby sie tydzień wolnego od pracy ............
Tęsnknię za waszymi ogrodami - chciałabym pospacerować u was , zobaczyć co nowego - U mnie właśnie zakwitł złotokap - zobaczyłam to , jak jechałam z domu - przez szyby samochodu. Przez cały dzień , nie miałam czasu wyjść nawet do swojego ogrodu
Trochę fotek pstrynietych przez Michała
297. Berberys

298.

299.

300.

1. Przeprowadzka i totalny bałagan - polowa rzeczy już w nowym domu , polowa na mieszkaniu - trudno znaleźc , gdzie co jest

2. Za tydzień Komunia synka - a ja jeszcze tylu rzeczy nie załatwiłam
3. Jutro trzeba jechać do Krakowa, bo zapomnieli nam dołozyć części do kuchenki i w efekcie nie można jej podłączyć -dziś, wrzeszcie zadzwonili, że mają już tę część w sklepie

4. Moj kręgosłup zbuntował się - codzienan rehabilitacja zajmuje mi ok. 2.5 godz. - potem powinnam odpoczywać , a przecież muszę doprowadzić mój dom, do uzywalności publicznej

5. Oprócz Komunii w niedzielę, mam jeszcze rocznicę Komunii w poniedziałek
6. Trawa w ogrodzie sięga już kolan - i chyba kosą trzeba bedzie ją kosić - dobrze byloby zdązyć przed niedzielą

Przydałby sie tydzień wolnego od pracy ............
Tęsnknię za waszymi ogrodami - chciałabym pospacerować u was , zobaczyć co nowego - U mnie właśnie zakwitł złotokap - zobaczyłam to , jak jechałam z domu - przez szyby samochodu. Przez cały dzień , nie miałam czasu wyjść nawet do swojego ogrodu

Trochę fotek pstrynietych przez Michała

297. Berberys

298.

299.

300.