Moja rabatka - perdii
Re: Moja rabatka - perdii
Iwonko Wszystko w nadmiarze szkodzi. Śmieją się ze mnie, że jak już zamieszkam na wsi to będę siać chwasty żebym miała co wyrywać. Taka mam dowcipną rodzinkę i sąsiadów.TO naprawdę jest chorobliwe. Jak jestem u sąsiadki i rozmawiam z nią przy jakiś roślinach to rozmawiając wyrywam jej chwasty . Robię to bezwiednie i to jest straszne 

- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie pochmurno ale ciepło ,śnieg prawie już znikł . Na parapecie wyłazi tylko dalia , nie mogę się doczekać kiedy zacznę siać w szklarni ..trochę nazbierało się nasionek ..Zapomniałam kupić lobelii a w tym roku miałam dokupić sobie białą ..
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
A to ja bym z chęcią trochę Twojej choroby przejęła, przynajmniej masz czyściutko wypielone grządki, a u mnie to czasem różnie bywa, niestety 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu widzę, ze sieweczki już ślicznie wschodzą, u mnie też pojawiły się wysiane niecierpki
Kurczę, nie mogę dostać nasion koleusków, a też już najwyższy czas, żeby je wysiać 

- zielonajagoda
- Kontakt:
Zaskoczył mnie kompletnie. Ciekawe jak będzie dalej
ale okazałe siewki

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sieweczki Gosiu rosną Ci pięknie,a może Ty nie wodą tylko drożdżami je podlewasz
no cóż one też wiosny chcą 

Aniu rozśmieszyłaś mnie
Gosi dziękuje za pochwałę siewek

Gosi dziękuje za pochwałę siewek
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
mnie tak galopują dalie , chyba za szybko ,gdzie ich będę pikować jak będzie zimno ..
Dalii jeszcze nie siałam. Wysiewam je w połowie marca.Łubin pierwszy raz sieję, a że na forum pisali że wysiewają to wysiałam. Żeby wiedziała że tak szybkościowy będzie to bym się wstrzymała z wysiewem
- zielonajagoda
- Kontakt:
Gosiu, ja w zeszłym roku przerobiłam zbyt wczesne sianie, to była udręka. W tym roku, mimo że palce swędzą, próbuję trzymać się zdrowego rozsądku. Na razie posiałam tylko kleome, stewię od Ciebie, akanta, karczochy, oberżynę i powojnik mandżurski. Następne siewy dopiero po połowie marca, pomidorki w pierwszym tygodniu kwietnia. Nie chcę mieć tego co w zeszłym roku, wszędzie busz i zmartwienie żeby to wszystko dotrwało do wysadzenia
Ty, dzięki tolerancji Twojego eMa, masz prawie cały pokój na uprawy, więc możesz sobie poszaleć 

Poszaleć można, ale światło to problem. Pomidorów wcześniej jak koniec marca, początek kwietnia nie sieję tak jak Ty. Myślę o papryce bo ona dłużej wschodzi. Może tak około 10-15 marca wysieję. A jak stevia bo u mnie słabo bardzo 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kobietko nie szalej z tymi siewami bo metrażu zabraknie ....
Ja dopiero po połowie marca ruszę choć dziś musiałam posadzić do doniczki skiełkowane nasiona kamasji - wszystkie nasiona mam w woreczkach strunowych w podłożu w lodówce i przy przeglądzie zauważyłam kiełki.
Ta to lubi zimno - co ?
Z pieleniem to byś się nadała z moim mężem - on tez ma bzika na punkcie chwastów więc siewek u mnie nie znajdzie.
Czy czarną włókninę to tniesz na wąskie pasy i kładziesz między rzędami warzyw ?

Ja dopiero po połowie marca ruszę choć dziś musiałam posadzić do doniczki skiełkowane nasiona kamasji - wszystkie nasiona mam w woreczkach strunowych w podłożu w lodówce i przy przeglądzie zauważyłam kiełki.
Ta to lubi zimno - co ?
Z pieleniem to byś się nadała z moim mężem - on tez ma bzika na punkcie chwastów więc siewek u mnie nie znajdzie.
Czy czarną włókninę to tniesz na wąskie pasy i kładziesz między rzędami warzyw ?