Ogród po 30 - stce Część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród po 30 - stce Część III

Post »

Anabuko1, Aniu, piszę od ręki, bo zaraz zapomnę nazwę :D . Ta hosta to Temptation. Rośnie wolno, ale jakoś w tym roku zaszalała :tan .

IzabelaS - Izo, dzięki za pochwałę ;:108 .
Co do host, to ja zaczynam 'gustować' w mniejszych i całkiem małych, bo miejsca coraz mniej ;:oj .

ewarm - nie mam pewności, czy to ta choroba, ale wycinam właśnie różę, od której się to zaczęło ;:145 . Innym poobcinałam listki, pochlapałam chemią i Biochikolem, ale to może być za późno. Zobaczymy ;:224 .
Do tej pory rzadko mnie nawiedzały choroby grzybowe, ale tutaj nie mam bladego pojęcia, co zacz ;:223 .
Tym razem róże sadzone jesienią. Jest z nimi spory problem, bo na części nie ma etykiet, a ja nie mam pojęcia dlaczego :roll: . Cóż, może powoli ktoś mi pomoże zidentyfikować te bez nazwy ;:131 . Mam chociaż wykaz zakupionych róż.

Obrazek
Gipsy Boy
Obrazek

Obrazek
Ten jaśmin ma 47 lat i obłędnie pachnie. Żadna wycinka mu niegroźna; odbija co roku, a ja co roku podcinam go już teraz, bo dostał zgodę przez zasiedzenie :;230 .
Obrazek
Zasiali górale ostróżki...
Obrazek

Obrazek
Claire Marshall
Obrazek

Obrazek

The Pilgrimm
Obrazek
Agnes Schillinger
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bienenweide Gelb, malutka, okrywowa
Obrazek
Ninetta, niewielka, cudna różyczka
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, czy mnie się zdawało, czy mi mówiłaś, że nie masz ostróżek?
Nawet obiecałam się swoimi podzielić, bo u mnie las na tej rabacie od wschodu. :shock:

Różyczki są śliczne. Nawet bez imienia. ;:138
Ja chyba zgłupiałam na starość, bo ostatnio posadziłam 4 sztuki. Dasz wiarę? ;:14
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, ja mówiłam, że moje ostróżki są jasne, a ja lubię ciemnoniebieskie ;:108 . Takie chętnie przyjmę :D .
Coś wiem o głupieniu na starość. Właśnie zamówiłam 3 róże, bo tyle mi wypadło po zimie ;:223 . Cóż poradzić, takie życie ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie głupiejesz, stanowczo nie.
Gdybyś głupiała, to zamiast trzech zamówiłabyś ich trzydzieści :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

madziagos - Magda, chyba jednak..... ;:224 . Zajrzałam do Floribundy i zamówiłam jeszcze 3 doniczki. Dinky, Gospel i na deser Geoffa Hamiltona.
Co mi tam, a kto mi zabroni :tan . Najwyżej konto w banku ;:124 .

Lavender Ice
Obrazek

Gebruder Grimm
Obrazek

Boscobel
Obrazek

Wszystkie posadzone jesienią.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ania nie kuś,nie mogę zaglądać do floribundy...spłukana jestem po remoncie ;:145 co te królewny mają w sobie że ja też głupieje na ich punkcie coraz bardziej ;:167
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Anka!
W pogoni za własnym ogonem (który wydaje się coraz dłuższy ;:218), odnotowałam Twój powrót na FO, ale nie wyraziłam swojego zadowolenia z tego faktu.
Jak miło poprzechadzać się po znajomych zakątkach ;:224. Z przyjemnością patrzę na rozrośnięty foremny oliwnik i bonsai z jałowca... W tę kanikułę cieniste ogrody nabierają dodatkowej wartości.
Wpasowałaś się w ogólnoforumową fascynację irysami. Masz piękne odmiany. Co prawda ja bym takich nie wybrała, no może poza błękitnym, ale obiektywnie rzecz ujmując, są to rośliny o nieziemskim uroku.
Kupujesz jeszcze róże? Ja na swoje jestem obrażona. Żeby nie potrafiły utrzymać w dobrej kondycji kwiatu do końca dnia :evil:. Zgroza, po prostu, po tylu miesiącach oczekiwań i starań ;:219. A lato dopiero przed nami...
Takiego numeru nie wywinie żadna hosta czy żurawka... ;:224.

Serdecznie pozdrawiam - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bejka1970- Beata, myślę, że róże są po prostu piękne - trywialne, prawda?; ale prawdziwe ;:108 .
Są też trudne w uprawie, bo poświęcamy im najwięcej czasu, żeby chciały pokazać swoją urodę ;:224 .
Nie sądziłam, że kiedykolwiek będę sadzić niskie odmiany. Kiedyś posadziłam kilka pnących i dalej sobie radziły same, a dzisiaj wyszukuję różne . Cóż, gusta się zmieniają ;:173 . Kiedyś hodowałam storczyki i wydałam na nie fortunę, a one albo zakwitły, albo i nie ;:185 . Patrząc od strony finansowej chociażby, wolę już róże :;230 .
JagiS - witam Cię w swoich skromnych progach :wit . Za czym to Ty tak gonisz, jeśli wolno spytać ;:170 . Czas na relaks, nie uważasz? ;:196 .
Przypomniałaś mi, że powinnam ostrzyc swoje bonzai z jałowca, bo potem jest trudniej ;:131 .
Irysy i róże, to dla mnie nowość od ubiegłego roku. Róż chyba mam za dużo, chociaż powtarzam wszystkim , że za dużo, to tylko kijem ;:223 .
Irysy zobaczyłam u bejki1970 i kolory kwiatów mnie urzekły, więc trochę posadziłam, bo ze słonkiem kiepsko, ale było warto. Przyroda jest taka piękna, a człowiek jeszcze jej pomaga i wychodzą cudeńka ;:oj . Podobnie mam z liliowcami - kolorów tam, że hej!.
Róże są próbą mojej cierpliwości, której nigdy nie było za wiele, ale muszę oczywiście sprawdzić to na własnym ;organizmie' ;:7 .

Obrazek
Żurawka Hercules ma piękne czysto czerwone kwiatki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Rosengrafin Marie Henriette (góra i dół)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gebruder Grimm i Bienenweide Apricot
Obrazek
Solero
Obrazek
Pozdrawiam Ania
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, co to za piękność biała na płocie na trzecim zdjęciu? Cudownie to wygląda ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ta biała to Lykkefund. To tylko jej część; reszta niżej :tan .
Wnęka do bramy
Obrazek
Kawałek płotu od ulicy
Obrazek
Najładniejsza cześć jest od sąsiada.
Obrazek
Bardzo ładnie pachnie i jest tam mnóstwo pszczół ;:173 .

Inne kwiatki ;:65
Himmelsauge
Obrazek
Hermann Schmidt
Obrazek
Rosengrafin Marie Henriette
Obrazek

Obrazek

Obrazek
John Cabot
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gebruder Grimm
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

O, jakie piękne są Twoje róże! Oglądam i naoglądać się nie mogę. Tak pięknie je prezentujesz, aż zazdrość człowieka bierze. Tak pozytywna oczywiście. Zawsze ją odczuwam, gdy oglądam ogrody innych. To zazdrośc inspirująca, wykorzystuję ją dla własnych potrzeb.
Ta lawendowa róża jest cudna.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, muszę poszperać w wolnym czasie i poszukać informacji o różach z takimi liśćmi. Gdzieś już się z tym spotkałam, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie... ;:24 No nic, w wolniejszej chwili poszperam.
Lykkefund to potwór, ale jaki śliczny. Ilością kwiatów mogłaby obdzielić kilka różanych krzaków ;:138
Czytałam, że zamówiłaś Geoff Hamilton :D Gospel i Dinky nie mam, więc z tym większą ciekawością popatrzę na nie u Ciebie. Przesyłka już dotarła? Jeśli tak, to pochwal się koniecznie ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Szalejesz z różami Anno ;:167 a wszystkie masz takie " udane"jak i fotki je prezentujące! ;:138
Ja się różami nie pochwalę bo ani odmiany moje nie ciekawe ani kwitnień bogatych nie ma... Zastępuję je paprociami,które ostatnio mną zawładnęły i stworzyłam 2 rabaty z nimi w roli głównej i cieszą mnie bardzo!
Dzisiaj pogoda na razie trzyma mnie w domu choć nic złego się nie dzieje ale TV straszy burzami... ;:oj
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu

Lykkefund zrobił na mnie ogromne wrażenie ;:215 Słowo ogromne, nie jest tu przypadkowe :D Pięky masz okaz, wielki, no cud miód! Mnie się ta róża bardzo podoba ;:173 Moja to jeszcze młodzieniaszek, posadzona wiosną dopiero, ale patrząc na Twoją, to nie żałuję zakupu.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O ja, ale róża! Już odnotowałam jej nazwę w kajeciku "do kupienia". Śliczna jest, już sobie wyobrażam płot z taka różą. Przebija nawet płot z powojnikami!
Gratuluję cudnych okazów!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”