Marysiu wolny tydzień to tylko tak umownie , bo rano wcześnie muszę wstać aby wyszykować wnuka do szkoły (to ten tydzień wstawania przed piątą) za to do pracy nie idę i już przed południem będę mogła na działkę
Kwitnie nie wiadomo co niby cebulica niby puszkinia , już od ubiegłego roku mam wątpliwości, ale właściwie nie jest dla mnie szczególnie ważna nazwa, ważne że ładnie i wcześnie kwitnie ciesząc po zimie oczy
Właśnie czekam z wyjściem do czynnego odpoczywania , ale jeszcze zimno więc jeszcze godzinka, na razie temperatura utknęła w okolicy +1 stopnia mimo słonka
Lucynko mam od dwóch lat hodowlę murarki ogrodowej więc bardzo mi zależało aby jak najprędzej miały co pojeść i specjalnie sadzę jak najwięcej kwitnących o tej porze a,że to właśnie cebulowe najłatwiej i najszybciej to tak wyszło

mam też jagodę kamczacką która zaraz w pełni rozkwitnie i wypełni przerwę przed kolejnym kwitnieniem agrestu potem innych drzew owocowych.Ale faktycznie maszerując alejkami między działkami u mnie jest kolorowo
Iwonko, a znasz ogrodnika który ma wszystko zrobione, jeszcze takiego nie spotkałam
mam na działce leżak próbuję korzystać ale właściwie kończy się chwilką wytchnienia w upał i planowaniu coby tu jeszcze
Krysiu podejrzewam ze u nie lekko prędzej wszystko kwitnie bo ziemia to piach i prędzej się nagrzewa. Twoja ziemia jednak lepsza bo u mnie szybciutko susza i właściwie już podlewam

wszystko co przesadzam w inne miejsca

i am kłopot bo bieżącej wody jeszcze nie ma a pozimowe zapasy wody w beczkach na wyczerpaniu.
Aniu to pokaż swoje puszkinie może wreszcie rozwiejemy wątpliwości bo już właściwie drugi rok nie wiem co kwitnie bo lata temu sadziłam i to i to a co rośnie nie mam pewności
Za życzenia pogody dziękuję i Wam tego Życzę.