Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Lucynko w salonie stoi jeszcze druga szklarenka z zapełnionymi 3 pólkami i parapet w mojej sypialni mieści kilka doniczek z roślinami do wysadzenia po 15 maja :wink: Widzisz dużo tego ale są mikruski bo to w większości siałam w kwietniu. W domu niestety było większość niepowodzeń ;:131
Ciemiernik przyleciał do mnie wczoraj ;:167 i chodzę z tą donicą po całym ogrodzie i nie wiem gdzie go posadzić żeby mu było dobrze na zawsze ;:306

Jagódko czytałam wczoraj radosną nowinę, ale nie doczekałam się słowa do mnie więc nie pisałam, bo jak raz się rozpędziłam i napisałam dwa razy to o mało z krzesła nie spadłaś ;:306 ;:306
No widzisz czy ja nie oszalałam, a Ty mi wypominałaś jakiś stół w kuchni :;230
Jak znam życie połowa siewek zginie, a trochę przetrwa, jak ktoś mnie odwiedzi to wyjedzie na pewno zaopatrzony ;:306 a drobiu więcej w tym roku nie kupuję, bo już się serio zastanawiam czy nie wywiesić na płocie "chłopskie jaja sprzedam" ;:306 ;:306
p.s. musimy wykopać dodatkowe szambo, nie pytaj dlaczego bo mnie ......bierze ...musimy!
aaa! bratki są moje ! jak bum bum!
Cieszę się, że już nikt nie dźga Cię od tylca! Całuję ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No, faktycznie, na moim stole zaledwie cztery pojemniczki po kurzych udkach, a u Ciebie hurt ;:oj.
Też chyba powinnam tych udek zjeść więcej i więcej czegoś nasiać, bo ilość pustych miejsc w zielonych pokojach niepokojąco rośnie ;:209.
A propos drobiu przypomniałaś mi moją Babcię, która mówiła, że nie może wyjść z domu, bo będzie chodził "chłop z jajami" :;230.
Niby już mnie nic nie dźga, ale jest zimno i ciągle mam obawy, że a nuż znienacka jednak dźgnie ;:218.
Faktycznie, przypomniałam sobie, że Twoja wyczekiwana inwestycja odsunęła się ad calendas graecas ;:174.

Buziaki - Jagi
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Marysiu ależ masz wysiewów, na pewno wzbogacą Twój ogród. Ja dziś siałam warzywa typu dynia, melon, cukinia, pomidor i trochę kwiatów i ziół. Ostatnio wzeszły 3 letnie nasiona selera i papryki, a myślałam że już po nich.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś ;:oj ile siewek super niech rosną dla gospodyni , podziwiam a ja mam parę i już panikuję ;:306
A pomidorki mi padły, nie mam pojęcia dlaczego.
Kupować nie będę zmiana wystroju pod oknem musi być i tak by się nie utrzymały.
O jajeczka to chętnie bym kupowała he, he.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ale masz siewek , sadzonek ;:oj ;:oj ;:oj wielkie ;:138 ;:138 oby Ci wszystkie przeżyły i pięknie przyozdobiły Twój szaliczek .
Z jedną siewkę Redlove i z jedną brzoskwinię proszę zarezerwuj dla mnie jeśli jeszcze nie rozdysponowałaś wszystkich ;:180
Piękne bratki ;:333 i jeszcze chwilka i będą tulipany ;:108
Miłego weekendu Ci życzę ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, ile Ty tego naprodukowałaś ;:oj Nawet jak część oddasz, to i tak będziesz miała mnóstwo roboty, żeby to wszystko wsadzić do ziemi. Jakoś nie lubię wsadzać hurtowych ilości, bo nigdy nie wiem gdzie ;:218 Chodzę z tymi doniczkami i szukam miejsca ;:224 Twoje rozsady, nawet jeżeli teraz maleńkie, to przecież rozrosną się. Ciemiernik śliczny, wart posiadania ;:oj Bardzo zrobiły się one popularne, coraz więcej ich widać na forum ;:63
Pogody ze słoneczkiem życzę ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

O rzesz Ty, kobieto ;:oj Tyle siewek ;:oj Zatkało mnie po prostu...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, ale masz zasobów roślinnych ;:224 Dziś muszę przepikować pomidorki. Moja teściowa ma tylko brzoskwinie z pestki. Pięknie owocują. Moja Redlove pomału widać, że żuje i bardzo czekam na nią, ale w tym roku chyba owoców jeszcze nie będzie, dopiero jesienią kupiona.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!
Na początek wyjaśniam, że nasion jak wcześniej pisałam miałam takie ilości, że musiałam je wysiać albo...wyrzucić bo niektóre mam parę lat Te niestety wszystkie wykiełkowały, a te które bardzo chciałam mieć rośliny i kupiłam w znikomych ilościach nie wykiełkowały :wink: Jak dorosną będę się martwić ;:131 Na szczęście zapas nasion w pudłach zmalał i na wiosnę będę zbierać od nowa. Mam nadzieję, że ofiarodawcy zachowają umiar Obrazek
W domu jeszcze kiełkują dyniowato ogórkowate ;:oj

Jagódko nie będą Cię namawiać do jedzenia udek kurzych bo to jednak sztuczna karma, można zbierać inne pojemniczki. Na FO dziewczyny mają niesamowite pomysły Obrazek Myślisz, żeby własnego chłopa puścić po wsi z jajami ;:202 Doskonale ujęłaś zobowiązania wobec wszystkich wsi naszej gminy ;:14 Najważniejsze, że wybudowali taki pałac w którym z pewnością będą się całymi dniami szukać http://www.wielka-wies.pl/aktualnosci/n ... edu-gminy/ Na razie trafnie pokazano że wsie zrobiono w balona szczególnie moją ;:oj ....a miałam nie pisać ;:223
Całuję M.

Olu nasiona dyń i ogórków jeszcze się moczą i mam nadzieję że niewiele wykiełkuje Obrazek pomidory rosną w salonie, a bazylii wysiałam naście rodzajów bo tylu dostałam nasiona i co miałam nie wysiać Obrazek

Misiu u mnie też przed oknem się zmieni, a pewnie za tydzień dwa będzie pusto więc będzie gdzie posadzić część sadzonek. Okazuje się że nie ma co panikować, bo można więcej i więcej Obrazek A jajeczka gdybyś była bliżej dostarczyłabym za opakowania.

Tereniu no tak się jakoś nasiało! ale cały czas zdawałam sobie sprawę że to nienormalne Obrazek Redlowe nawet kilka, ale brzoskwinię to ja dostałam i rośnie a siewek nie mam. Jednak jak będą owoce na Rakoniewickiej to pestki będą i siać można, siewek nie ma bo wyzbieraliśmy wszystkie owoce zrywając żeby nie obiły się :D
I Tobie miłego i pogodnego weekendu ;:196

Iwonko zacznę od ciemiernika ...ja mam je od prawie 20 lat, ale wtedy nie było takich wymyślnych odmian. Załatwiła sobie i kilku koleżankom ;:333 Siewki wybieram najmocniejsze i sadzę rzeczywiście jak piszesz, szukając miejsca i latając po całym ogrodzie Obrazek . Od wiosny mam trochę gości to też trochę upchamObrazek
I Tobie życzę słońca i miłego weekendu ;:196

Aniu odetkało Cię już Obrazek No i widzisz musiałam Ci wysłać nasiona, bo inaczej znowu narosłyby zapasy ;:224

Justynko miałam w pierwszym roku jedno jabłuszko, ale za wcześnie zerwałam i było ;:185 Drzewko rośnie szybko i jak do tej pory daje mi dużo radości.

Dzisiejszy wschód

Obrazek

z życzeniami pogodnego weekendu!
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu..nasiałaś tego zielonego rekordowe ilości. ;:oj . No to teraz wiem że ty nawet w niepogodę nie nudzisz się. ;:108 . Niech wszystko pięknie rośnie i owocuje. ;:333 A ciemierniczek moja bajka...śliczny. ;:63 . Podsyp go wapnem. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu siwek około mnóstwo i gdzie i kiedy to posadzisz ;:oj Dobrze ,ze nie mam takiej ręki do siania ,bo kto wie co by było :;230 Cudny wschód a roślinki już dostały swoje miejsca. ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dopiero dotarłam do Ciebie. ;:196
Oczy w słup postawiłam na widok szklarenki pełnej zasobów ogrodowych.
No masz wytrwałość, Kobieto.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu Tobie udało się z jabłonką, to może i mi uda się z pigwą. Będę próbować. Może rzeczywiście tamte nasiona były zbyt mokre, ale mam drugie długo suszone, więc wsadzę w ziemię i zobaczę efekty.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

O ho ho , ale masz sadzonek ;:oj ile doniczek :!: nie zazdroszczę kiedy będziesz to sadzić do gruntu . Oj narobisz sie :wink: Ale pięknie to wygląda ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Poczytałam, poczytałam, poczytałam .... i wszystko mi się w jedno zlało. ;:110
Jakoś nie mam dzisiaj głowy do myślenia, raczej do ćmienia. ;:223
Już wczoraj czułam, że pogoda się popsuje i tak się stało. Do południa słoneczko, po obiedzie deszczyk i - mimo że potrzebny - to jednak nastrój psuje. ;:174
Mam nadzieję, że Tobie słonko przygrzewa. Bardzo ładnie wzeszło. ;:138
Miłego wieczoru. ;:79
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”