Lucynko roślinki są i ich nie ma

zawsze trochę zal jak coś wypadnie, ale z drugiej strony byłoby nieco nudno gdyby wszystko było na stałe

Zakwasy odpuściły i trochę

sie pokazało to hajda na rabatki
Marysiu wiesz ja prawie nic nie wycinałam... oprócz 5 letniego trawska na połowie działki i kilku dzikich śliwek

...Reszta została kilka róż, kilka drzew owocowych, 3 duże yuki , piwonia różowa, kilka irysków i całe łany podagrycznika

było też pare roślinek w trawie... wyłuskiwałam po jednej i ratowałam i tak pomalutku się rabatki zapełniają... a i zapomniałam o winogronach... białe i czarne pyszne
Aniu foliaczek dobra rzecz, tyle, że mój jest maleńki ...składany z rurek ... Twój M jest złota raczka to może ci skonstruować bardziej stabilny

Lubię kwitnące krzewy dlatego ukorzeniam wszystkie badylki jakie dostaję... już mam kilka chyba ukorzenionych
Soniu akinidie zostawiłam... może odbije , a teraz dla ciebie niespodzianka ... tak wyglądają patyczki hortensji od ciebie

stoją w foliaczku...czy mają korzenie nie wiem, ale dość sztywno się trzymają ziemi przy pociągnięciu
Od Marysi badylki też mają się nieźle
A to moje mini rozsady ...
Dynia Hokkaido
łubiny, dudbekie, i inne
I różane badylki moje i od Ewki

... niestety trudno się ukorzeniają ale może choć jedna dwie ...to już będzie sukces
No i jeszcze sieweczki... aksamitki, dziwaczek, i coś tam jeszcze

Gdyby nie foliaczek to nie miała bym gdzie tego trzymać ... moje koty niby grzeczne ale... licho nie śpi
To tyle wieści spod folii

Miłego

tygodnia