Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Ewelinko dudek jest płochliwy, ale z odległości 40 m udało mi się zrobić. :tan Dzisiaj pustułkę widziałam, ale musiałbym chodzić po domu z aparatem na szyi. ;:306 Szkoda, że tak zimno, ale dla mnie lepiej, bo na ogród nie będę mieć czasu w tym tygodniu.

Marysiu metr dalej rosną tulipany bez niczego, wszystkie żyją. Mam takie cztery siatki, bo chciałam posadzić po 15-20 sztuk. Trzy dołki z siatką nienaruszone, jeszcze. :wink: Wszystkie doniczki już zużyłam, pewnie ze czterdzieści obsadziłam tulipanami i liliami. Jak pomyślę o ich wykopywaniu za dwa, trzy lata. ;:223 Byłoby zbyt pięknie, gdyby wszystko rosło według naszych życzeń. ;:108

Beatko to nasze narzekanie trochę z przymrużeniem oka. :) I tak nie ma siły, która by takich zapaleńców, jak my, zniechęciła do pracy na rabatach. ;:172

Anitko sadzenie dużych ilości coraz bardziej mi się podoba. :D Trawy jeszcze śpią, potrzebują dużo słońca i ciepła. Moje też szare i zielonego nie widać, ale one wyjątkowo późno ruszają. Moim zdaniem dwa, trzy tygodnie trzeba poczekać.

Małgosiu z własnych nasion, będziesz mieć masę siewek, tylko wysusz i od razu wysiej. Ja sieję do doniczek, bo w moim piasku trudno utrzymać wilgoć, a doniczki stawiam koło kranu przy garażu, to zawsze podleję. :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja mam dwie hortensje ukorzenione sposobem Ewy..... ;:138 ;:138 ;:138
Siedzą w ziemi na rabacie i były tam przez całą zimę , oczywiście dobrze okryte...
Twoje siewki werbeny takie już duże a u mnie owszem wzeszły , ale jakoś stanęły w miejscu...
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O ja cie tak pogryzły siatkę a ja na jesieni wszystkie tulipany posadziłam w takiej z nadzieją, że sobie z nią nie poradzą a jednak myliłam się ale mam nadzieję, że tak szybko się nie dobiorą do nich bo nornice przez dwa lata zjadły mi z 400 tulipanów zostały same korytarze aż się ziemia zapadała ;:134
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu to siewki werbeny rigidy. Dostałam w lutym nasiona od Ani i posiałam w domu. Werbena patagońska już wzeszła na rabatach, nie sieję jej w domu.

slimak900 niestety to wyjątkowo inteligentne gryzonie. Poczęstowałam ich masłem orzechowym, od dwu dni żadna nie spróbowała. A mnie smakowało. ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,myszy wszystkiemu dadzą radę ,ja posadziłam teraz tulipany w skrzyneczkach pomidorowych ,są większe i można więcej zmieścić cebulek,no i żadne mysiory tego nie przegryzą ,tulipany masz cudowne ,ale będzie przedstawienie jak zakwitną ,u mnie też bardzo zimno i pada ciągle ,wszystkie roślinki stulone i zmarznięte,pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Soniu witaj! biała hortensja jest urocza i tak majestatycznie nasz tam!

1
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Pięknie prezentuje się Twój ogród wiosną. Zadbane rabatki oczekują na cieplejsze dni.
Dużo pracy trzeba , aby tak zadbać o zielone zakątki.
Widzę rozłożone węże do podlewania. Oszczędzi Ci to pracy latem w czasie suszy.
Bergenia sasanki, i tulipanki już ładnie zaczynają kwitnąć. Widać, że na południu wegetacja zawsze trochę szybciej rusza niż u nas na północy.
Zazdroszczę werbeny, która się sama rozsiewa. U mnie werbena słabo rośnie, tak samo sasanki nie lubią mojej ziemi. U Ciebie bardzo ładne sasanki, cała rabatka sasanek.
Jak się czuje wnuczek Karolek, czy dużo czasu mu poświęcasz?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, u mnie chłód też wstrzymał wegetację. Nawet pączki na magnolii stanęły jak zaklęte i ani drgną.
Mix traw fajny, ciekawe cóż tam jest. Soniu, a czy trawy tez się pikuje? ;:131
Śliczny ten różowy parrot, też wsadzałam na jesień parroty, ale nie pamiętam jakie kolory, ale różowy chyba też był jak się nie mylę z Lidla.
Turzyca palmowa jaka już obudzona ;:oj Podpatrywałam ostatnio miskanta BQ od Ciebie - jeszcze smacznie sobie śpi ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, patrzę i oczy ze zdumienia przecieram. :roll:
U Ciebie kocimiętka już kwitnie.... Moja ledwo gramoli się z ziemi. Może w maju pokaże kwiatki, a może jeszcze później. Ale kota już się w niej pokłada.
Kępa tulipanów powala. ;:138 ;:138
Słoneczka życzę, by wszystkie kwiatki rozwinęły swe płatki. Ale będzie cudnie! ;:31
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja tez kiedyś miałam dudka przed domem. Zdążyłam zrobić zdjęcia, ale zza szyby okien.
Piękne ptaki :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Wspaniała ta ostatnia kępa tulipanów. Takie widoki są po prostu rewelacyjne. Gryzonie koncertowo sobie poradziły z siatką. Chyba kończą się już na nie pomysły.
Fajne zdjęcia ale takie zimne brrr...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ale fajnie, że możesz się już cieszyć cebulowymi. Ja w stosunku do Ciebie jestem daleko w tyle. Gdy u Was przekwitną tulipany i narcyzy, ja dopiero będę mogła pokazywać swoje.
Z werbeną dałam już sobie spokój. Próbowałam wiele razy i nic. No trudno, mieć jej nie będę.
Jestem ogólnie zniechęcona, ale mimo to wychodzę codziennie do ogrodu i wgapiam się w te moje rośliny w nadziei, że coś się od wczoraj zmieniło. A u Ciebie się dzieje, że aż miło. :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu śliczny dudek. Ja nigdy nie widziałam go na żywo. :oops:
Ostatnią kępą tulipanów dałaś czadu!
Moja kocimiętka zapączkowana, tzn niektóre jej kępy ale żeby już kwitnąć!? ;:oj Oj spieszy się ta Twoja wiosna! ;:215
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Soniu zaglądam i podziwiam , nie zawsze się wpisuję .
Moje Hortensje bukietowe niestety co druga ,albo i trzecia przeżyły .
Mam je posadzone w rzędzie około 15 sztuk , maluchy jeszcze niektóre , a krecisko pod nimi zrobił sobie tunel.
Niestety wyciągam same patyki ;:223 .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. Z małym aparatem na szyi można po domu chodzić, gorzej jak masz ciężką i porządną lustrzankę bo z pewnością ogranicza ruchy ;:306 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”