U Wiśni
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Wiśni
Ja Moniko nie od jednego się zaraziłem i kupowałem rośliny,u mnie są białe i czerwone ja poluje na żółtą i różową -.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ha, ja bym chciała wiedzieć, co oficjalnie z tą korą, bo ja też jutro jadę... oficjalnie po tacki 

-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku, powodzenia w polowaniu na kolorowe -, ja zostanę przy jednej (zresztą u siebie w sklepach widzę tylko czerwone), zobaczę jak się będzie sprawowała.
Żanetko, korę udało mi się dzisiaj przywieźć, w tym ogrodniczym, gdzie byłam wczoraj przyszła rano dostawa. Więc oficjalne przywiozłam, co chciałam. A nieoficjalnie? też coś przywiozłam

W sumie niewiele tego, bo jak się okazało, wszędzie teraz to samo (ale odkrycie
). Chwilę zwątpienia miałam dziś na targu, bo tyle tam tego było, że nie wiedziałam gdzie patrzeć. Najbardziej kusiły mnie czerwone surfinie, ale ostatecznie kupiłam tylko trzy dodatkowe uczepy.
Teraz dodatkowo czeka mnie zabawa z korą. Tak to jest, że u mnie w domu rodzinnym wszystko się robi na odwrót. I tak najpierw rodzice posadzili tuje i inne różne takie, a teraz jeden marudzi, że to powinno być obkopane i wyplewione, a drugi strzela fochy, że plewić co tydzień nie będzie. Więc kupiłam ostatnio agrowłókninę, położę, korą zasypię i będzie spokój. Szkoda tylko, że nikt wpadł na to, kiedy krzaczki były małe, teraz będę mistrzem wycinania szlaczków
Żanetko, korę udało mi się dzisiaj przywieźć, w tym ogrodniczym, gdzie byłam wczoraj przyszła rano dostawa. Więc oficjalne przywiozłam, co chciałam. A nieoficjalnie? też coś przywiozłam

W sumie niewiele tego, bo jak się okazało, wszędzie teraz to samo (ale odkrycie

Teraz dodatkowo czeka mnie zabawa z korą. Tak to jest, że u mnie w domu rodzinnym wszystko się robi na odwrót. I tak najpierw rodzice posadzili tuje i inne różne takie, a teraz jeden marudzi, że to powinno być obkopane i wyplewione, a drugi strzela fochy, że plewić co tydzień nie będzie. Więc kupiłam ostatnio agrowłókninę, położę, korą zasypię i będzie spokój. Szkoda tylko, że nikt wpadł na to, kiedy krzaczki były małe, teraz będę mistrzem wycinania szlaczków

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- piasek pustyni
Czasem i szlaczki wycinać trzeba, cóż poradzić...
Trzymam kciuki, by wyszły jak w pierwszej klasie
No, zobaczymy z czym ja jutro wrócę 

Brawo miszczu szlaczków, grunt to dobre rozwiązania, młodzi zawsze lepsze pomysły mają
Nieoficjalnie zakupiony fiołek w moim ulubionym kolorze, tak trzymać
Widzę, że lobelię kupiłaś. Swoją wysiewałam trzy razy i akurat będzie na jesień
, więc również kupiłam
i obiecałam sobie więcej nie siać 

Nieoficjalnie zakupiony fiołek w moim ulubionym kolorze, tak trzymać

Widzę, że lobelię kupiłaś. Swoją wysiewałam trzy razy i akurat będzie na jesień

-
Żaneta, powodzenia w zakupach, też się nie mogę doczekać, co tam przytargasz ze sobą
Basiu, też wysiewałam lobelię, w tej chwili ma aż 0,5cm wysokości! Bez lupy nie podchodź
Też obiecuję, że już więcej jej nie wysieję 

Basiu, też wysiewałam lobelię, w tej chwili ma aż 0,5cm wysokości! Bez lupy nie podchodź

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Tylko się po takie zakupy wybierać.
Przepiękne a oplątwa i fiołek jak miód na serce.

Przepiękne a oplątwa i fiołek jak miód na serce.

- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
No piękne zdobycze
Ale jak się pewnie domyślasz, dla mnie najpiękniejsza jest T. cyanea

Ale jak się pewnie domyślasz, dla mnie najpiękniejsza jest T. cyanea

Pozdrawiam i zapraszam
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne,zdrowe i bardzo kolorowe nowości
Pozdrówka

Pozdrówka

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Żeby jechać po korę...to przywozi się korę + "dodatki". Zresztą całkiem udane "dodatki" 
Ale żeby iść po herbatę, a wraca się ze storczykiem. To jest mistrzostwo. Ni chyba, że z kwiatów orchidei da się zrobić herbatę...Ktoś Wie?

Ale żeby iść po herbatę, a wraca się ze storczykiem. To jest mistrzostwo. Ni chyba, że z kwiatów orchidei da się zrobić herbatę...Ktoś Wie?

- piasek pustyni
Ja wiem! Ale raczej byłaby trująca
czyli taka na raz, ale za to porządnie
A jeszcze dodam, że ja pojechałam po słupki ogrodzeniowe. A wróciłam... ze Stephanotisem

A jeszcze dodam, że ja pojechałam po słupki ogrodzeniowe. A wróciłam... ze Stephanotisem

-
Kasiu, Arku
Ewo, domyślam się
Justyno, Żanetko, mówią, że wszystkie grzyby są jadalne, niektóre tylko raz - może i herbatki storczykowej to dotyczy
Wczoraj cały dzień na ogrodzie i balkonie, od 9 rano do 9 wieczorem. Siedziałam nad wycinaniem szlaczków z agrowłókniny i sypaniu kory. Zrobiłam około 20m. Zostało drugie tyle, ale już zabrakło kory. Zaraz jadę po dokładkę.
I mój Home (Garden?) Extreme Makeover wyszedł tak:

Technicznie te zielone są tam roboczo, mam w planach kilka udziwnień. Generalnie jestem podrapana od drzewek krzaczków, ręce mi odpadają od działania łopatą, wożenia taczki, stania, klęczenia, garbienia się pod tujami, zarobiłam kilka siniaków, bo nie ma to jak zdrowo nadziać się na róg taczki albo przytrzasnąć sobie palce ciężkim kamieniem, którym tymczasowo przygwoździłam włókninę do ziemi
. Ledwo dzisiaj chodzę, a czeka mnie powtórka z rozrywki
Mam kilka wieści z balkonu:
- fuksja na razie ma się dobrze

- skrzynki balkonowe przybrały wymyślone kolory

- godzinkę spędziłam z oplątwami, zrobiłam im remont domku; jest teraz stabilniejszy a i tillandsie lepiej się trzymają (już mi raz jedna odfrunęła, tylko dlatego ją znalazłam w trawniku, że odfrunęła razem z kolorową klamerką)

-zakwitły mi pierwsze lilie

-kaktusiarze już pewnie mają dość, dlatego pokazuję tutaj, specjalnie dla Ewy, Mammillaria hahniana zamknęła wianuszek

-i prezenty na Dzień Matki (żółta poszła do babci, czerwona teoretycznie do mojej Mamy, znaczy się: ja ją hoduję, Mama podziwia kwiaty
)

Ewo, domyślam się

Justyno, Żanetko, mówią, że wszystkie grzyby są jadalne, niektóre tylko raz - może i herbatki storczykowej to dotyczy

Wczoraj cały dzień na ogrodzie i balkonie, od 9 rano do 9 wieczorem. Siedziałam nad wycinaniem szlaczków z agrowłókniny i sypaniu kory. Zrobiłam około 20m. Zostało drugie tyle, ale już zabrakło kory. Zaraz jadę po dokładkę.
I mój Home (Garden?) Extreme Makeover wyszedł tak:

Technicznie te zielone są tam roboczo, mam w planach kilka udziwnień. Generalnie jestem podrapana od drzewek krzaczków, ręce mi odpadają od działania łopatą, wożenia taczki, stania, klęczenia, garbienia się pod tujami, zarobiłam kilka siniaków, bo nie ma to jak zdrowo nadziać się na róg taczki albo przytrzasnąć sobie palce ciężkim kamieniem, którym tymczasowo przygwoździłam włókninę do ziemi

Mam kilka wieści z balkonu:
- fuksja na razie ma się dobrze

- skrzynki balkonowe przybrały wymyślone kolory

- godzinkę spędziłam z oplątwami, zrobiłam im remont domku; jest teraz stabilniejszy a i tillandsie lepiej się trzymają (już mi raz jedna odfrunęła, tylko dlatego ją znalazłam w trawniku, że odfrunęła razem z kolorową klamerką)

-zakwitły mi pierwsze lilie

-kaktusiarze już pewnie mają dość, dlatego pokazuję tutaj, specjalnie dla Ewy, Mammillaria hahniana zamknęła wianuszek

-i prezenty na Dzień Matki (żółta poszła do babci, czerwona teoretycznie do mojej Mamy, znaczy się: ja ją hoduję, Mama podziwia kwiaty

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Moniko no to się napracowałaś, a jeszcze sporo przed Tobą. Ciekawa jestem tych udziwnień
A kwiaty piękne jak zawsze

A kwiaty piękne jak zawsze

Cudownie napracowałaś się i efekt w ogrodzie od razu widać. Tillandsie ciekawie skomponowane 

-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Piękny wianuszek mamillarii
Moja zakwitła na razie jednym kwiatuszkiem hihh
Na balkoniku cudnie masz, kolorowo. Jak się mają pomidorki?

Moja zakwitła na razie jednym kwiatuszkiem hihh
Na balkoniku cudnie masz, kolorowo. Jak się mają pomidorki?