Leśne ranczo nad wodą I.
Re: Leśne ranczo nad wodą I.
Współczuję przechylenia kratki. U nas jest to samo. Bardzo mocno wieje z zachodu i większe rośliny rosną mi pod kątem. Najgorsze, że nie znam na to sposobu. Tarasowe drzwi, które nie są niczym osłonięte i bezpośrednio w nie wieje, już dwa razy były naprawiane.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, clematisy, jeżówki śliczności.
Jednak ta róża to już cudo najprawdziwsze.

Jednak ta róża to już cudo najprawdziwsze.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Witaj Madzia, wpisuję się, żeby na bieżąco oglądać, staw obłędny, przydałby się taki. Pozdrawiam 

- stasia_ogrod
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No widzisz, na ranczu roślinki sobie poradziły, tylko te wichury dają popalić, bo i u mnie kratkę przygięło kiedyś prawie do ziemi.
Najważniejsze, że powojnika z korzeniami nie wyrwało, teraz przytniesz i na odnowionej kratce ruszy z kopyta do góry.
Ciesz się kochana, że za Twoją sprawą i w innych ogrodach zagości nowoczesność.
Nie żałuj nikomu, niech się uczą od Ciebie, bo jedną Cię mają do naśladowania a Ty masz całe forum przyjaciół.

Najważniejsze, że powojnika z korzeniami nie wyrwało, teraz przytniesz i na odnowionej kratce ruszy z kopyta do góry.

Ciesz się kochana, że za Twoją sprawą i w innych ogrodach zagości nowoczesność.
Nie żałuj nikomu, niech się uczą od Ciebie, bo jedną Cię mają do naśladowania a Ty masz całe forum przyjaciół.

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Oooo Stasia dobrze prawi!
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Madziu
Odkurzyłam sobie twój wątek od początku, bo nie pamiętałam gdzie zniknęłam
Ależ masz bogactwo róż
I jak dobrze one u ciebie rosną. Musisz mieć dobrą ziemię. To samo dotyczy powojników. Ja o powojnikach mogę pomarzyć. Kilka mi już wyleciało a reszta ledwie dycha. I dlatego u mnie rosną niewymagające naparstnice a u ciebie nie
Gdzie zamawiałaś róże? co prawda sobie obiecałam...ale sama nie wiem
Jeszcze nic poza zawilcami i bodziszkami, nie zamówiłam.
Trzymam kciuki za świerka

Ależ masz bogactwo róż

Gdzie zamawiałaś róże? co prawda sobie obiecałam...ale sama nie wiem

Trzymam kciuki za świerka

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Dorfi makabryczne są te wiatry. Dobrze że mam las z tyłu. Nie chcę nawet myśleć co by było gdyby go nie było. Wszystko jest malutkie i chyba dlatego ten wiatr się tak rozpędza. Może jak tuje podrosną, zrobią żywopłot to trochę zahamuje. Jestem przerażona. Taka wielka krata, kotwy nie dały rady.
Elfe- marzyłam o niej. Ostrzegano mnie, że lubi podmarzać do korzenia. U mnie ma kopczyk i kaptur. Ciekawa jestem, jak sobie radzi. Czy jest zielona? Ah..
.

Lucynko bardzo łaskawa jesteś dla moich roślinek
.
Asia witaj
. Dzięki serdeczne. Widzę, że masz podpis, idę zobaczyć co tam stworzyłaś
.
Isago

Stasieńko obserwuję prognozy i na razie wiatrów takich już nie zapowiadają. Oby tak pozostało. Leje cały czas. Rośliny dostaną trochę piciu. Jakby tak po tych deszczach było trochę słonka... ah.. marzenie. Niech już będzie jak chce, byle bez siarczystych mrozów i dużych wiatrów. Nie żałuję Stasiu nikomu. Każdy niech robi co chce. Tylko lepiej byłoby jakby ktoś wprowadził coś od siebie do swojego ogrodu. A nie tak wszystko na raz. Nie ma o czym gadać. Będzie tak pewnie dalej i już. Nawet słowa fajnie masz się nie usłyszy. Bawi mnie to chwilami
.
Coconut Lime i Guava Ica

Dorotko jak zawsze
.
Jola
jak fajnie że jesteś! Brakowało mi Ciebie. Co jakiś czas podglądałam, czy Twój leśny raj otworzył swoje wrota. Ziemi dobrej nie mam. Odprawiam weekendowe czary żeby było jak jest. A najlepiej jeszcze lepiej
. Z naparstnicami będę jeszcze raz próbować. Musi się udać. Bo jak nie to....
pogadam sobie z nimi inaczej. Róże zamawiam u Ewci forumowej i we Fl.. .Kciuki trzymaj, przydadzą się.
Co tam u Ciebie słychać? Jak tam Shelby? No i Twoje psiaki?
Każdy ma Artemis. Mam i ja!

Możemy narzekać, że różane krzewy mają ciernie lub cieszyć się, że cierniste krzewy zakwitają różami-
Abraham Lincoln
Great Western

Elfe- marzyłam o niej. Ostrzegano mnie, że lubi podmarzać do korzenia. U mnie ma kopczyk i kaptur. Ciekawa jestem, jak sobie radzi. Czy jest zielona? Ah..

Lucynko bardzo łaskawa jesteś dla moich roślinek

Asia witaj

Isago

Stasieńko obserwuję prognozy i na razie wiatrów takich już nie zapowiadają. Oby tak pozostało. Leje cały czas. Rośliny dostaną trochę piciu. Jakby tak po tych deszczach było trochę słonka... ah.. marzenie. Niech już będzie jak chce, byle bez siarczystych mrozów i dużych wiatrów. Nie żałuję Stasiu nikomu. Każdy niech robi co chce. Tylko lepiej byłoby jakby ktoś wprowadził coś od siebie do swojego ogrodu. A nie tak wszystko na raz. Nie ma o czym gadać. Będzie tak pewnie dalej i już. Nawet słowa fajnie masz się nie usłyszy. Bawi mnie to chwilami

Coconut Lime i Guava Ica

Dorotko jak zawsze

Jola

Co tam u Ciebie słychać? Jak tam Shelby? No i Twoje psiaki?
Każdy ma Artemis. Mam i ja!

Możemy narzekać, że różane krzewy mają ciernie lub cieszyć się, że cierniste krzewy zakwitają różami-
Abraham Lincoln
Great Western

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Oj Madzia, jaki piękny ten powojnik biały
No i czemu mi tak się nie udają

Nie każdy ma, ale jak przetrwał zimę, to na wiosnę będzie miećPashmina2006 pisze:Każdy ma Artemis. Mam i ja!

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jeszcze nie dojrzałam do otwarcia furtki. Nie ma co pokazywać. Miałam też problem z Skydrivem. Znikały mi zdjęcia po jednym dniu. Muszę pomyśleć o innym hostingu i nie mam do tego głowy.
Dopiero od paru dni jestem na forum i odświeżam znajomości. Nie zamówiłam ani róż ani lilii...Dziwny rok.
Shelby jest sfochana bo nowy kot - Simba, całkowicie zawładnął moimi kolanami. Pół roku się aklimatyzował ale jak się poczuł u siebie to na maxa
Więc ona obrażona.
Twoja Artemis piękna. Nie wszyscy ją mają
Ja nie mam....ale planuję. Może nie w tym roku bo za dużo planów ale w przyszłym
Zresztą pooglądam ją sobie u Mamy bo jej kupiłam Artemisa w zeszłym roku. Będzie namiastka 
Dopiero od paru dni jestem na forum i odświeżam znajomości. Nie zamówiłam ani róż ani lilii...Dziwny rok.
Shelby jest sfochana bo nowy kot - Simba, całkowicie zawładnął moimi kolanami. Pół roku się aklimatyzował ale jak się poczuł u siebie to na maxa

Twoja Artemis piękna. Nie wszyscy ją mają

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Róże fantastyczne
ale powojniki to moja słabość ... Isago pięknie się spisał.
Kochana, nie każdy jest tak pomysłowy jak Ty i nie każdy ma w rodzinie artystę od drewnianych konstrukcji.
Gdy patrząc na to wszystko, gęby z zachwytu rozdziawiają , to im dech zapiera i słowa nie mogą stworzyć.
Za to naśladownictwem wyrażają jak ... fajnie masz.

Kochana, nie każdy jest tak pomysłowy jak Ty i nie każdy ma w rodzinie artystę od drewnianych konstrukcji.

Gdy patrząc na to wszystko, gęby z zachwytu rozdziawiają , to im dech zapiera i słowa nie mogą stworzyć.

Za to naśladownictwem wyrażają jak ... fajnie masz.

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Madziu. Przepiękna i prawdziwa ta sentencja
. Fotki świetne, zwłaszcza powojnik. Moje coś słabiutko rosną i kwitną. Tylko kilka mnie zaskoczyło. W tym roku dokarmie je mocno i mam nadzieję, że będzie trochę lepiej. Rośliny potrzebują czasu ale to akurat powojniki włoskie i mnie zawiodły. No no czekamy na ten sezon. Pozdrawiam
.

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Madziu portrety róż cudowne!
Zresztą kiedy róże brzydko wyglądały.
U nas piękne słoneczko chociaż rano sypnęło śniegiem. A ja idę szykować mieszanie ziemi dla moich róż. Dziś idą do dziur.
Zresztą kiedy róże brzydko wyglądały.

U nas piękne słoneczko chociaż rano sypnęło śniegiem. A ja idę szykować mieszanie ziemi dla moich róż. Dziś idą do dziur.

- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne i kwitnące róże pokazujesz,i Isago widać że młody a ile kwiecia pokazał.
Ela
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Madziu ja tak jak Stasia mówi, powiem że już samo posiadanie działki, to marzenie wielu ludzi, którzy jej nie mają.
Więc masz fajnie i pięknie i będzie jeszcze ładniej.
Ważne że cieszy się człowiek widząc jak jego kawałek ziemi pięknieje i spełnia jego marzenia.
U mnie też wiało strasznie, ale na szczęście w ogrodzie nic się nie stało.
Jedna tylko podpora pod różę pnącą przegięła się mocno, ale była już sfatygowana więc miała prawo.
Więc masz fajnie i pięknie i będzie jeszcze ładniej.
Ważne że cieszy się człowiek widząc jak jego kawałek ziemi pięknieje i spełnia jego marzenia.

U mnie też wiało strasznie, ale na szczęście w ogrodzie nic się nie stało.
Jedna tylko podpora pod różę pnącą przegięła się mocno, ale była już sfatygowana więc miała prawo.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Madziu, wróciłam ze spaceru na działkę w nienajlepszym humorze, dojrzałam bowiem trochę zniszczeń pomrozowych, ale gdy tylko zajrzałam do Ciebie, od ręki humorek się poprawił.
A to dzięki Twoim ślicznotkom. Głównie różycom, ale nie tylko. Powojniki cudne - lubię pełne białe.
Jeżówki wtórują swoją urodą zarówno różom i clematisom.

Jeżówki wtórują swoją urodą zarówno różom i clematisom.

Pozdrawiam. Lucyna