Ogród Biedronki 641 cz.3
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Cześć Alu
. Witaj po długiej przerwie zimowej. Ogród na wiosnę prezentuje się pięknie. Świetna prymulka - takiego koloru nie widziałam, jeszcze. I kulnik - bardzo ciekawa roślinka. I orlik - uroczy:)

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam w świąteczny dzień.
Wreszcie trochę znalazłam czasu i odpisuje na Wasze posty.
Marto dbam o roślinki to mi się odwdzięczają kwitnieniem. Choć nie wszystkie tak jak bym sobie życzyła. W ogrodzie ptaszków nie widziałam,ale w warzywniku ciągle dosadzam czosnek i cebulę.
Maryniu u mnie orliki kwitną i też są porozrzucane po ogrodzie. Zapraszam ponownie, bo już lada dzień zakwitnie kolejny obuwik.
Soniu tak to prawda teraz hosty są najładniejsze. Mam nadzieję ,że w takiej formie zostaną dłużej.
Te żurawki ,które pokazałam to nadawały się do pokazania,bo jeszcze jako tako wyglądają po zimie.Inne wyglądały fatalnie i musiałam je odnawiać. Z niektórych nawet nie było jak zrobić sadzonki.
Jolu
przy obuwikach rosną jakieś jednoroczne z rynku.Kupiłam dwie sadzonki białą i różową.
Iwonko dziękuję.Lubię takie inne rośliny.
Aniu ten obuwik to pospolity calceus. Lada dzień zakwitnie inna odmiana.A przy nim rośnie jakaś jednoroczna margerytka.
Ewuniu kwitnienia tych co wymieniłaś w tym roku są gorsze,ale i tak się cieszę ,że w ogóle zakwitły.
Lidziu ja teraz na forum jestem rzadziej, bo korzystam z pogody i dłubię przy jarzynach, bo powschodziły. A deszcz też często pada to wszystko ubija.
Kulniki mi nawet kwitną.A lithodora stara podmarzła i poobcinałam jej wszystkie brzydkie łodyżki i nawet zakwitła,ale kwiatów ma dużo mniej iż przez inne lata.
Alu dziękuję i życzę Tobie i mężowi zdrówka.
Janku a może kulnika masz już długo i trzeba go odmłodzić.Wtedy może więcej będzie kwitł.Mój to młodzież ,ale nawet kwitnie.Jakoś nadzwyczajnie go nie traktuje.
Karolinko witaj po przerwie. Jaki kolor prymulki Ci się spodobał?

Te kwiatuszki o które pytałyscie właśnie rosną przy obuwikach.

Magnolia Nigra pod dużą magnolią gwiaździstą zakwitnie.

Zawilec Polish Star

Jaskier rozłogowy.
Wreszcie trochę znalazłam czasu i odpisuje na Wasze posty.
Marto dbam o roślinki to mi się odwdzięczają kwitnieniem. Choć nie wszystkie tak jak bym sobie życzyła. W ogrodzie ptaszków nie widziałam,ale w warzywniku ciągle dosadzam czosnek i cebulę.
Maryniu u mnie orliki kwitną i też są porozrzucane po ogrodzie. Zapraszam ponownie, bo już lada dzień zakwitnie kolejny obuwik.
Soniu tak to prawda teraz hosty są najładniejsze. Mam nadzieję ,że w takiej formie zostaną dłużej.
Te żurawki ,które pokazałam to nadawały się do pokazania,bo jeszcze jako tako wyglądają po zimie.Inne wyglądały fatalnie i musiałam je odnawiać. Z niektórych nawet nie było jak zrobić sadzonki.

Jolu

Iwonko dziękuję.Lubię takie inne rośliny.
Aniu ten obuwik to pospolity calceus. Lada dzień zakwitnie inna odmiana.A przy nim rośnie jakaś jednoroczna margerytka.

Ewuniu kwitnienia tych co wymieniłaś w tym roku są gorsze,ale i tak się cieszę ,że w ogóle zakwitły.

Lidziu ja teraz na forum jestem rzadziej, bo korzystam z pogody i dłubię przy jarzynach, bo powschodziły. A deszcz też często pada to wszystko ubija.
Kulniki mi nawet kwitną.A lithodora stara podmarzła i poobcinałam jej wszystkie brzydkie łodyżki i nawet zakwitła,ale kwiatów ma dużo mniej iż przez inne lata.
Alu dziękuję i życzę Tobie i mężowi zdrówka.
Janku a może kulnika masz już długo i trzeba go odmłodzić.Wtedy może więcej będzie kwitł.Mój to młodzież ,ale nawet kwitnie.Jakoś nadzwyczajnie go nie traktuje.
Karolinko witaj po przerwie. Jaki kolor prymulki Ci się spodobał?

Te kwiatuszki o które pytałyscie właśnie rosną przy obuwikach.

Magnolia Nigra pod dużą magnolią gwiaździstą zakwitnie.

Zawilec Polish Star

Jaskier rozłogowy.
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Alu ten zielony -bardzo oryginaly. A dziś powzdycham do tych białych igielkowych kwiatów. Sliczne:)
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Alicjo zrobiłam sobie niedzielny spacer po Twych ścieżkach bo za oknem deszcz kropi i wiatr szaleje... Roślin mnóstwo i wielu nie znam więc od razu wertowanie za informacjami ... miło spędziłam czas - dziękuję.
Muszę wprowadzić u siebie jeszcze więcej niebieskiego koloru aby był przez cały sezon i mam pytanie - czy cebulica hiszpańska tak szybko się rozrasta jak syberyjska ?
Jakie efekty masz z siewu szanty pospolitej ( jeśli ją siałaś - nasionka ode mnie) , siałam i ... wschody słabe
Pozdrawiam
Muszę wprowadzić u siebie jeszcze więcej niebieskiego koloru aby był przez cały sezon i mam pytanie - czy cebulica hiszpańska tak szybko się rozrasta jak syberyjska ?
Jakie efekty masz z siewu szanty pospolitej ( jeśli ją siałaś - nasionka ode mnie) , siałam i ... wschody słabe

Pozdrawiam
- Biedronka641
Karolciu to co ma kwiaty igiełkowe to rutewka orlikolistna.Liście ma podobne do orlików.Nie jest czysto biała.
Krysiuu mnie padało w nocy a niedziela była chłodniejsza i wiał wiatr. Cieszę się ,że spacerując po moim ogrodzie miło spędziłaś czas. Cebulicę mam od dawna i pewnie by rosła lepiej,ale tyle lat nie przesadzana i jest zagłuszana przez inne rośliny.Nawet się mocno dziwię,że kwitnie. Jak się do niej dostanę to może może się podzielę.Na pewno się nie wysiewa tak jak syberyjska. Albo poszukam jej z innego miejsca.
Kochana dobrze ,że mi przypomniałaś i dziś ją dopiero wysiałam, bo zapomniałam o tych nasionach.
Podzielę się informacją jak wzejdzie.Długo kiełkuje?

Mój jedyny klon Ginnala.

Powoli zakwita kielichowiec

Aster alpejski kwitnie na skalniaku.

Rutewka orlikolistna w innym kolorze.

Ostragowce w pąku są najładniejsze.
Krysiuu mnie padało w nocy a niedziela była chłodniejsza i wiał wiatr. Cieszę się ,że spacerując po moim ogrodzie miło spędziłaś czas. Cebulicę mam od dawna i pewnie by rosła lepiej,ale tyle lat nie przesadzana i jest zagłuszana przez inne rośliny.Nawet się mocno dziwię,że kwitnie. Jak się do niej dostanę to może może się podzielę.Na pewno się nie wysiewa tak jak syberyjska. Albo poszukam jej z innego miejsca.

Kochana dobrze ,że mi przypomniałaś i dziś ją dopiero wysiałam, bo zapomniałam o tych nasionach.
Podzielę się informacją jak wzejdzie.Długo kiełkuje?

Mój jedyny klon Ginnala.

Powoli zakwita kielichowiec

Aster alpejski kwitnie na skalniaku.

Rutewka orlikolistna w innym kolorze.

Ostragowce w pąku są najładniejsze.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Alu, u Ciebie kwitnie już rutewka, ostrogowiec, cieplej u Ciebie musi być 

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie Alu, wszystko kolorowe 
U nas zimno, wieje, co drugi dzień deszcz to i kwiaty nie kwitną...

U nas zimno, wieje, co drugi dzień deszcz to i kwiaty nie kwitną...
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękne to drzewko o buraczkowych listkach.Mój kielichowiec ma tyci listki dopiero.Ależ się zdziwiłam,że Twój już kwitnie
.To samo ostrogowce 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alu, co to takiego ładnego pod iryskami ??
Piękne kolorki, i piękne kwitnienia
kielichowiec śliczny.mój nie zakwitnie znowu
Dopiero odbija 
Piękne kolorki, i piękne kwitnienia

kielichowiec śliczny.mój nie zakwitnie znowu

- Biedronka641
Iwonko tak kwitną rutewki i ostragowce.Zaczynają też krzewy Mojżesza.Może i u mnie cieplej.
Aga u mnie wczoraj też wiało a dziś upalnie. Deszcze też były i strasznie ubiły ziemię w warzywniku. Już nie długo zakwitną pierwsze liliowce majowe.
Jolu to drzewo to Buk Tricolor.Jeszcze malutki i wolno rośnie. Kielichowiec mój to stare nasadzenie to już jest spory i kwitnie co roku.
Aniu pod iryskami jest zawilec wielkokwiatowy.Jest podpisany. Czyżby Ci kielichowiec przemarzł,że odbija?

Przetacznik ożankowy.

Zawilczyk rutewkowaty biały. Ostatni z kwitnących.

Disporum flavum objedzone przez ślimaki
Aga u mnie wczoraj też wiało a dziś upalnie. Deszcze też były i strasznie ubiły ziemię w warzywniku. Już nie długo zakwitną pierwsze liliowce majowe.
Jolu to drzewo to Buk Tricolor.Jeszcze malutki i wolno rośnie. Kielichowiec mój to stare nasadzenie to już jest spory i kwitnie co roku.
Aniu pod iryskami jest zawilec wielkokwiatowy.Jest podpisany. Czyżby Ci kielichowiec przemarzł,że odbija?

Przetacznik ożankowy.

Zawilczyk rutewkowaty biały. Ostatni z kwitnących.

Disporum flavum objedzone przez ślimaki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Zawilczyk rutewkowaty biały, no to to jest ciekawe i ładne 

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Orlik różowy jest taki wdzięczny 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,Disporum flavum nie widzę u siebie ,a mówisz ,że powinnam mieć,może po prostu nie będzie kwitło a liście podobne do tej drugiej roślinki jagodowca i on u mnie kwitnął,ale jakaś roślina obca dla mnie będzie kwitła i nie wiem co to ,jak zakwitnie to zrobię mu zdjęcie,napisz kiedy się do mnie wybierzesz pozdrawiam 

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękny zawilczyk
A taki przetacznik żyje u mnie w naturze.Tuż przed rabatką.Miałam wyrwać 'chwasta'
.Ale jednak zostawiłam.Jeszcze nie kwitnie.

A taki przetacznik żyje u mnie w naturze.Tuż przed rabatką.Miałam wyrwać 'chwasta'

- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Alu, czy ta azalia ma taki piękny krwisto czerwony kolor? A zawilczyk cudo
.