Filip - ten skalniak jest mały, żeby nie było problemu z okryciem go szybami zima.
Jak masz robić u siebie, to żadne opuncje, skoro ma to być mały skalniak, te zabierają dużo miejsca. Echinocereusy, escobarie - i wyglądają i kwitną.
Macie racje , opuntie zaraz po wsadzeniu by jakoś wyglądały ale ze 2 lata i krzaki by sie z nich straszne porobily musze pomyslec nad jakimś przykryciem i nasadze Echinocereusów, będę się wzorował tutaj i u Sebastiana
Od wczoraj ziwedzam Twoje wątki i jestem pod tak ogromnym wrażeniem, że brak mi słów, aby to wyrazić. Kolekcja kaktusów jest imponująca. Takie cuda, że nawet laikowi jak ja dech zapiera z zachwytu.
I ja kiedyś u Mariana byłem, i nawet gdzieś tu na forum zdjęcia jego skalniaka wstawiałem. Marian jest wzorem do naśladowania to perfekcjonista. Ma nie tylko rośliny opisane z nazwy, ale na każdej doniczce takie dane jak data wysiewu, data przesadzania, kiedy i ile podlane itd. itp;
Zwiedziłam wątek, bardzo ładna kolekcja, masz Asiu różnorodne i ciekawe rośliny, podziwiam Czy ?poduszkowce? już zakwitły ? a może Twoje piękne Echinocereusy albo Neochilenia ?