Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

:wit
Martuś biały pigwowiec, obsypany kwieciem,pięknie się prezentuje :tan
Stara odmiana narcyza urocza, a tego zapachu to Ci zazdroszczę, te odmianowe śliczne są ale zapachu im brak.
Jak będziesz miała za dużo cebulek tego starego narcyza to chętnie się piszę na nie.
Pozdrawiam i zamiast słoneczka to deszczu życzę, coby podlewanie odpadło.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pierwszy raz widzę białego pigwowca ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś, ale paleta barw. ;:oj Wiśnia cudna, czy nie choruje, :?: bo mnie kusi niemiłosiernie. ;:124 Oczywiście babcine narcyzy najładniejsze, :) pachnące i zapamiętane sentymentalnie.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pigwowiec owocuje, czy pigwa? Mam z tym problem ;:173 Posadziłam maleństwo, które koleżanka mi wykopała, ale mówiła, że za jakiś czas będą na nim owoce.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

I to i to ma owoc,tylko pigwa przypomnina gruszki a pigwowiec małe jabłka
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak zwykle kolorowo i cudnie... ;:138 ;:138
Ale masz piękne widoczki a jak cudnie kwitną krzewy. ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pigwowiec mnie zachwycił.
Wygląda imponująco w tych kwiatach.
czy to jadalny czy ozdobny ?
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,nareszcie trochę deszczu spadło i minęło mnie podlewanie, u Was pewnie też pada ,to dla nas skarb mimo ,że przeszkodziło mi w mojej pracy sadzonkowej.

Aniu,dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196

Maryniu,dobrze,że je sfotografowałam ,bo jesteś ,ja też je uwielbiam i one są rzeczywiście bardzo stare od babuni Marysi z ogródka przeniesione do mojego ,cudnie pachną i urocze w swej prostocie,biały pigwowiec wypatrzony przeze mnie w szkółce był taki malutki ,ale musiałam go mieć ,bo inny jak wszystkie i powiem ,że mnie nie zawiódł ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,da się go urąbać ,chociaż to straszne rąbanie ,bo pędy bardzo twarde,nawet łopatą nie chcą się przeciąć a krzew coraz większy ,rozłożysty i trochę kłujący,ale damy jakoś radę,nie mam innego koloru ,bo nawet nie bardzo mam miejsce,a on docelowo duży krzew rośnie,mam ponad 300 sadzonek ,a powinnam mieć 400 może nie będzie jutro padać i nic szczególnego się nie wydarzy to dorobię,,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dorota,dla Ciebie też się może coś odciupie,ale nie wiem kiedy ,może na drugą wiosnę ,dziękuję za miłe słowa ;:168

Ewuniu,znajdą się dla Ciebie narcyzy babuni,życzenia sie spełniły ,bo pada do tej pory i pewnie jeszcze w nocy będzie padało,ale w ogrodzie było bardzo sucho ,codziennie podlewałam nowe nasadzenia ,ale to nie to samo co deszczyk,pigwowiec biały bardzo mi się udał ,jest śliczny,pozdrawiam ;:168

Dorciu,taki właśnie kiedyś wypatrzyłam w szkółce,chociaż był mały i nie kwitnął,to zawierzyłam ,że biały i wszystko się zgadza ,co roku ma więcej kwiatów, a w tamtym roku miał pierwsze owoce,bardzo aromatyczne :tan

Soniu,miałam 3 takie wiśnie ,dwie padły a tej spasowało i jest coraz większa i nie choruje i co roku pięknie kwitnie,zawsze czekam na kwitnienie tych właśnie narcyzów uwielbiam je,pozdrawiam ;:168

Gosiu,ja czekałam od malutkiego 2 lata na pierwsze kwiaty,a teraz to szaleje z kwitnieniem a Dorotka za mnie odpowiedziała Tobie ,dzięki Dorotko ;:168

Kasiu,tyle ciepłych słów zawsze mam od Ciebie,dziękuję ;:196

Grażynko,cudny jest ten pigwowiec,ale na pierwsze kwiaty czekałam 2 lata ,a owoce takie same jak u innych odmian ,nawet wydaje mi sie ,że bardziej aromatyczne do herbatki,w tamtym roku były dopiero pierwsze owoce i bardzo się ucieszyłam bo czekałam na nie chociaż już parę lat kwitnął,no może nie tak dużo ,ale owoców nie było ,a teraz będą konfitury do herbatki :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Martuś Ty nie masz miejsca :D pytałam Cię kiedyś czy wpadniesz w maju do mnie? bo mogłabyś już wsadzić karczochy. Pomyśl proszę o tym :wink: a póki co to życzę jutro bezdeszczowego dnia i 100 sadzonek ;:oj Całuję i życzę dobrej nocy ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na krótki wiosenny spacerek

Gunnera

Obrazek

moja młoda czereśnia
Obrazek

Obrazek

jeszcze raz sfotografowany biały pigwowiec,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

białe niezapominajki
Obrazek

cudne żółte epimedium
Obrazek

Obrazek

jeszcze inne epimedium
Obrazek

i moje najstarsze epimedium
Obrazek

Obrazek

Obrazek

rododendron Cheer gotowy do kwitnięcia
Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Ale buchnęło u Ciebie kolorkami. Już nie wiem co podziwiać, bo wszystko Ci kwitnie przepięknie.
Widzę nowe rośliny w Twoim ogrodzie czy mi się zdaje?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, piękne epimedium ;:108 Dopiero w tym roku poznałam tę roślinę ( chyba nawet u Ali :D ) i nie przestaje się nią zachwycać ;:108 A teraz jeszcze dochodzi żółte ;:oj
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu biały pigwowiec jest śliczny, jeszcze takiego nie widziałam, ;:138 a gunnera robi wrażenie. :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto może być i kolejnej wiosny ;:196 , jak nie zapomnę. Ale epimedium ;:oj i bardzo fajne zestawienie czerwono żółte pierwiosnki , brunnera i szafirek. ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,wpadnę w maju tylko przyjdę do siebie po tej harówie ,ładnie wszedł mi arcydzięgiel od Ciebie to dzisiaj coś mi sieweczki zjadło,nie wiem czy szpaki ,bo chodzą jak sępy po ogrodzie i nikogo się nie boją ,czy jakieś ślimaki,już się małe bez skorupek pokazują i pałaszują jak w najlepszej restauracji ;:223 ,sadzonek jeszcze muszę trochę jutro dorobić i niech się to skończy,ogród mam skoszony i jako tako wygląda ,ale są jeszcze miejsca tragiczne ,chyba się nie odrobię,pozdrawiam ;:196

Alu,nie zdaje ci się są białe niezapominajki i nowe epimedium ,a czy to epimedium całe różowe to też od Ciebie,bo trochę się gubię ,a ta żółte jaskry też pięknie rosną ,ale jeszcze nie kwitną ,zakwitła natomiast taka żółto kwitnąca roślinka ,zapomniałam nazwy ,kwiatuszki jej tak wiszą i zapomniałam o niej ,dzisiaj chodząc po ogrodzie znalazłam kwitnącą,nie mam jej zdjęcia bo nie mam czasu już robić zdjęć dopiero może w sobotę,pozdrawiam ;:196

Sabinko,to epimedium takie skromne ,delikatne ,a takie piękne kołysze się na wietrze ,uwielbiam tą roślinkę,mam już 3 różne ,ale są jeszcze inne kolory,pomału się je zgromadzi,buziaczki ;:196

Tereniu,może jak się troszkę rozrośnie to da się odkopać sadzonkę ,w tamtym roku trochę go pociupałam i teraz nie ma ,ale myślę ,że będzie,Gunnera fajnie przezimowała,ale nie wiem czy mam tą największą ,chociaż ona młoda ,była u mnie pierwszą zimę,pozdrawiam ;:168

Kasiu,witaj ,miło,że się podoba ,coraz więcej roślin garnie się do życia i kwitnie ,pozdrowienia ;:168

Dorotko,w tamtym roku odciupałam odrosty i muszą narosnąć,epimedium ślicznie rośnie i to bezproblemowa roślina,a taka piękna i zwiewna,pozdrawiam ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”