Ogródek to moje drugie życie 8 -sezon 2015,szaleństwo trwa
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 8 -sezon 2015,szaleństwo trwa
A tak Grażynko to kokorycz,znaczniki poginęły ale chyba to Beth Evans i George Baker,na zdjęciach różnica niewielka ale jedna jest ciemny róż a druga wpada w kolor czerwony
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorciu u Ciebie wiosna to już pełną gębą!
"Zazdraszczam" ale tak pozytywnie. Ja nadal przebieram nóżkami i czekam niecierpliwie.
Powinnaś częściej się oddawać radosnej twórczości -świetnie Ci wychodzi.
Powiedz mi, niektóre z Twoich hiacyntów mają o wiele mniejsze kwiatostany. Czym to idzie? Czy widzisz jakąś zależność? Np niewykopywanie ich dłuższy czas? Czy jakieś inne czynniki?

Powinnaś częściej się oddawać radosnej twórczości -świetnie Ci wychodzi.

Powiedz mi, niektóre z Twoich hiacyntów mają o wiele mniejsze kwiatostany. Czym to idzie? Czy widzisz jakąś zależność? Np niewykopywanie ich dłuższy czas? Czy jakieś inne czynniki?
- dorcia7
Aniu ja hiacyntów nie wykopuję ,mają siedzieć w ziemi i kwitnąć,a jak przestaną to nowe posadzę,kwiatostany są różne bo i hiacynty u mnie i pełne i pojedyncze
- aneczka1979
Ale chodzi mi o ilość kwiatów na łodydze. Kojarzysz, czy te co mają ich mniej, miały kiedyś więcej?
- dorcia7
Tak naprawdę to będę mogła stwierdzić jak w pełni zakwitną,mam zdjecia wszystkich z zeszłego roku więc będzie można porównać
- aneczka1979
Pytam tak dociekliwie, bo nie chciałabym swoich co roku wykopywać i pewnie nie będę. Jednak nie chciałabym, by malały.
Myślę, że już niedługo się okaże, bo Twoje to już lada moment. Moje dopiero zaczynają główki wystawiać ciut ponad linie gruntu.
Myślę, że już niedługo się okaże, bo Twoje to już lada moment. Moje dopiero zaczynają główki wystawiać ciut ponad linie gruntu.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oglądam i oglądam i nie mogę się oderwać od oglądania Twojego kwitnącego ogrodu, bo u mnie w tej chwili wygląd skalniaka jest taki jak u Ciebie był pod koniec lutego. Wegetacja u mnie opóżniona jest w stosunku do Twojej prawie o półtora miesiąca. Odnośnie anemone blanda
w książkach piszą, że powinny mieć sucho po uschnięciu liści tj od lata do wiosny i że wytrzymują do - 10 st mrozu. Ponieważ zima raczej nie była mrożna wydaje mi się, że przyczyną ich wypadnięcia mogła być za duża wilgotność. Swoje anemony, a właściwie to miejsce gdzie rosną okrywam od lata do wiosny daszkiem, a przed zimą dodakowo liśćmi. Można też podobno przechowywać kłacza w suchym torfie i sadzić wczesną wiosną. Nie próbowałem, bo u mnie wczesna wiosna przychodzi póżno a gdy tylko zejdzie śnieg to one zakwitają.
w książkach piszą, że powinny mieć sucho po uschnięciu liści tj od lata do wiosny i że wytrzymują do - 10 st mrozu. Ponieważ zima raczej nie była mrożna wydaje mi się, że przyczyną ich wypadnięcia mogła być za duża wilgotność. Swoje anemony, a właściwie to miejsce gdzie rosną okrywam od lata do wiosny daszkiem, a przed zimą dodakowo liśćmi. Można też podobno przechowywać kłacza w suchym torfie i sadzić wczesną wiosną. Nie próbowałem, bo u mnie wczesna wiosna przychodzi póżno a gdy tylko zejdzie śnieg to one zakwitają.
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
- dorcia7
Dziękuję Janusz, o wilgotności nie wiedziałam ,a sprzedawcy zapewniali,że są bezproblemowe 

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Dorotko u Ciebie to wszystko rośnie o miesiąc szybciej
Przeczytałam w innym wątku wpis,ze Twoje krokusy i przebiśniegi to już historia. Moje jak zakwitły 3 tygodnie temu tak kwitną nadal i tak sobie myślę ,że to dlatego iż u mnie pod lasem ( no iw innym rejonie) jest duużo chłodniej i wilgotniej.
Miło popatrzeć na Twoje przyspieszenia

Miło popatrzeć na Twoje przyspieszenia

- dorcia7
Witacie w niedzielny wieczór.Nie wiem jak u Was,ale u mnie leje od wczesnego ranka,nie było więc ani działki,ani wizyty na targowisku,ani na Jarmarku Wielkanocnym ...
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Tak, u mnie to samo
A dziś nic lepiej, w nocy był armagedon 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
W nocy nieźle popadało,a wiatr jak hulał 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Qrcze, a widziałaś może Dorotko gdzieś w sklepach stacjonarnych? Ja mam problem z moimi łapkami taki, że mam je bardzo drobne a za to palce długaśne i jak nie przymierzę to lipa. Albo palce za krótkie, albo rękawica tak szeroka, że spada z łapekdorcia7 pisze:http://agrosklep.home.pl/pl/p/REKAWICE- ... do-roz/423sweetdaisy pisze:Ja już w tym roku też z drzazgą różaną walczyłam, a do posadzenia mam jeszcze trochę róż.
Rozglądam się za takimi rękawicami, ale nigdzie nie widzę

- dorcia7
U mnie też lało i wiało niesamowicie,dzisiaj wietrzysko nadal ,ale rano słońce świeciło,nie na długo bo znowu przed chwilą zaczęło padać
Zuziu ja też mam drobne dłonie,ale jak kupuje przez internet rękawiczki do ogrodu to biorę zawsze małe S lub M,co prawda tych nie mam,ale zamierzam jeszcze poszukać na all..
Zuziu ja też mam drobne dłonie,ale jak kupuje przez internet rękawiczki do ogrodu to biorę zawsze małe S lub M,co prawda tych nie mam,ale zamierzam jeszcze poszukać na all..
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Dorotko super Ci wyszła rabatka. Wszystko pięknie kwitnie, racja u Ciebie jakoś wszystko wcześniej. Pięknie