@ E-Genia ? U mnie co rusz to coś nowego.
@ Kogra ? Ja niestety pielę co dwa tygodnie w sezonie... Nie mam wyjścia... Kiedyś pieliłem raz w miesiącu, ale skutek był taki, że robota zajmowała mi wiele godzin, a i tak parę jednorocznych zostało zagłuszonych na amen... Co do szachownic ? kolejne mi zakwitły, fotki poniżej. Poza tym mam biedę z wilcami. Posiałem do skrzyneczek i doniczek... Wynoszę codziennie na zewnątrz, żeby światła nałapały, a na noc wnoszę do domu. I niestety wiele z nich wzeszło, a potem wygniło. Strasznie mi smutno...
@ Jacek ? W sumie fiołek wonny może być rozpatrywany w dwóch kategoriach. Albo jako ładna roślina na obwódki rabat, albo jako... niemożliwy do wyplenienia chwast. :-P Ciągle mi odrasta gdzieś pośrodku rabat ku mojemu utrapieniu. :-P
@ Ktoś ? Ja do tulipanów nie mam szczęścia, na mojej glebie niestety kwitną w pierwszym roku, czasem w drugim, a potem definitywnie wypadają... Co do
Omphalodes cappadocica ? przeżył już w moim ogrodzie dwie zimy. No ale nie należy zapominać, że w mojej Francji w gruncie zimują nawet dalie, mieczyki, dziwaczki czy passiflora.
Camellia japonica
Epimedium grandiflorum
Fritillaria imperialis
Fritillaria meleagris
Narcissus sp.
Tulipa sp.
Pozdrawiam!
LOKI