Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Pokazuj zdjęcia ptaków, pokazuj, może wreszcie nauczę się je odróżniać :oops: . Mam karmnik od kuchennego okna i często je podglądam; czasem przylatują jakieś inaczej upierzone, a ja, ani 'w ząb' . Wstyd normalnie ;:14 . Sikorki, wróble i rudziki, to cały mój zasób wiedzy, no, czasem pojawiał się dzięcioł, ale tego nie można nie poznać. Nie lubię sójek, bo wybierają moim synogarlicom jajka z gniazda ;:134 , ale jeść im nie zabraniam :D .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu! Z ptakami czekam na pogodę. Nijak nie szło nic zrobić w ten weekend. Było tak ciemno, że ja ledwie widziałam ptaki, a co dopiero obiektyw. Do Twojego "repertuaru tylko dodać dzwońce i mazurki no i ew 3-4 gatunki. Po inne ptaki trzeba wyjść z ogrodu. Ale masz rację - trzeba się uczyć, ja też muszę nadrobić, ale w temacie kaczkowym i siewkowym.

Krysiu! Moje drzewa maja ponad 40 lat. Uwielbiam je za ich kształt. Nie rodzą, jak bym chciała, ale jabłoń i grusza są ok. Śliwy chorują, ale jak wyglądają!

Mati! Nie korzystam już z fotosika, bo zdjęcia z niego wypadały nieciekawie. Nie mam tez smartfona więc ogólnie temat mnie nie dotyczy.
Ja też zawsze mieszałam kompost z mielonymi gałęziami, albo robiłam kopczyki z samych mielonych gałęzi. Ale ja zawsze robię z tego, co mam pod ręką.

No to podam jeszcze z zeszłego tygodnia, coby ptasio się zrobiło:

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Czyżbyś już teaz, jesienią, przycinała hortensje? Bo tak mi się wydaje z Twojej fotki :?
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj MIŁKO :wit
Jakos ostatnio nie zagladalem a tu takie foty ptaszkowe ;:333
Portret dzwońca piekny :!:
U mnie oprócz drobiazgu ptasiego,pokazały się jeszcze kowaliki /2szt./,rudzik i grubodziób :!:
Pozdrawiam,
Slawek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu! Ja je wsadziłam, tak jak kupiłam. Nie przycinałam nic! One na końcówkach wyglądają jak nie przycięte. To po prostu jeszcze skromne krzaki. To mój debiut w temacie hortensji bukietowych, ale czytałam, ze tnie się wiosną. A do wiosny jeszcze się wszystkiego dowiem :wink:

Sławku! Dziękuję! :wit Foty to dopiero będą, jak pogoda dopisze. U mnie też kręci się grubodziób, ale kowalików jeszcze nie widziałam.
Miłka
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Miłka ,a ja gapa jeszcze kopczyków różom nie zdążyłam zrobić ,ciągle męczę się wyjazdami i to takimi ,które niezbyt lubię ,ale zdrowie jest ważniejsze jakoś muszę to wytrzymać ,fotki ptaków niesamowite ,niezłą stołówkę im przygotowałaś :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko! Róże dadzą jeszcze radę. Zaszkodzi im dopiero długotrwały i tęgi mróz. A zdrowie najważniejsze! Dasz radę!

Cały czas poszerzam menu dla ptaków. Wczoraj robiłam mieszanki tłuszczowe w doniczkach. Zdjęcia w wątku karmnikowym! A jak zrobię już zdjęcie, jak ptaki z nich skorzystają - na pewno pokażę!

I jeszcze kilka zdjęć weekendowych:

Młodziutkie rodki i kiścień "Curly Red"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takie różane reszteczki:

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Miłka

RóżycZki , to cieplutko u Ciebie mają zimą :D Piękne sikorki. Miłośniczko ptaszków proszę o więcej zdjęć ;:108 Piękne ujęcia. Różyczki u Ciebie jeszcze w pąkach, ąż żal ,że mróz je zetnie :cry:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też zawsze żałuję tych nierozwiniętych pączków i ich pięknego niezrealizowanego potencjału. :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Miłeczko gdy przychodzi późna jesień , to wiem, że za chwilę zacznie się u Ciebie ptasia prezentacja :D Jak zawsze z przyjemnością oglądam Twoich skrzydlatych gości. Cudnie utrwalasz ich na zdjęciach i takie przeróżne gatunki ptaków Ciebie odwiedzają :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness! Na razie karmnik okupują sikory i mazurki. Reszta pojawia się, jak jest tęgi mróz i śnieg. Nie zaglądają do mnie drapieżniki, ale siostra u siebie dziś widziała w ogrodzie krogulca. Jego polowanie jest okrutne, ale to część ptasiej natury. Chyba dobrze, że do mnie nie przylatuje, nie wiem, czy bym mogła na to patrzeć ;:185

Wandziu! Ja zawsze mam mieszane uczucia, jak to widzę :wink: Niby żal, że się nie rozwiną, ale chociaż coś ;:306

Michasiu! Wygrzebałam jeszcze kilka zdjęć ptasich. Trochę z daleka, bo z okna dachowego, ale też miło się patrzy.

sikora modra
Obrazek

dzwoniec
Obrazek

sikora modra
Obrazek

mazurek
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Miłko podpisuj nazwy ptaków ,ja je widzę ale niestety nie znam ,no chyba że wróble ,jaskółki sroki ,sikorki :oops:
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko! Podpisałam! Dziękuję za zwrócenie uwagi. Dla chętnych polecam stronę o ptakach w ogrodzie. http://ptasieogrody.pl/

Przyznam, że pomimo iż od wielu lat fotografuję i dokarmiam ptaki, znalazłam tam wiele przydatnych nowych informacji.
Miłka
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłka ;:196 dzięki za ten link do ptaków. Pomału zaczynam poznawać te mniej spotykane w mieście. U nas to tylko cukrówki , sroczki i wróble.Ale zdarza się zobaczyć barwny okaz sikorki czy szczygła. kiedyś usiadł na ogrodzeniu taki barwny śliczny ptaszek.Nie znałam go , ale teraz gdyby mu się tak przyjrzeć a najlepiej zrobić fotkę to można by go rozszyfrować.nie wiem czy to nie była modraszka.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Mazurek jest śliczny ;:63 . Nie widziałam go u siebie ;:185 . Może trzeba 'lepiej' patrzeć?.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”