Jeżeli chodzi o ziarno to ja z nim nie miałem problemu bo mam w domu kanarka. Miałem więc: rzepak i konopie natomiast słonecznik dokupiłem. Można także dodać orzechy włoskie, które są przysmakiem głównie sikorek modrych (moich ulubionych). Rozpuściłem smalec w garnku i po roztopieniu dosypałem ziarno. Należy pamiętać o mieszaniu, żeby ziarno równomiernie się rozłożyło. Kiedy wszystko zaczęło krzepnąć przelałem zawartość do kubeczków po lodach. Gdy wszystko już ładnie zastygło zawiesiłem kubeczki na drzewach w widnych rozgałęzieniach. Najlepiej byłoby, aby kubeczki nie były wystawione na południową stronę bo smalec zacznie się topić i jełczeć! Dodatkowo zauważyłem że sklepy zoologiczne wprowadzają w swojej ofercie gotowe kulki w siateczkach. Jeżeli dobrze pamiętam to 10 zł za 4 sztuki

Jeżeli chodzi o robienie zdjęć to muszę sie przyznać, że mi się to podoba

Chciałbym Wam wstawić więcej nowych fotek, ale warunki w domu nie bardzo na to pozwalają. Dodatkowo we wtorek mam wyjazd z uczelni do Zakopanego a po nim od razu jadę na wieś bo muszę powsadzać nowe nabytki: krokusy, tulipany, hiacynty i szachownice. To będzie czysta frajda.
2. Chabry
Są to roślinki, które dobrze rosną na ubogich glebach. Szybko się rozkrzewiają, jednak warto, aby rosły obok roślin na których mogłyby się opierać. Zdażą się także, że pojawiają sie na nich mszyce. Jednak ładnie wyglądają i bardzo długo kwitną. Oto one: