Mój ogród wśród łąk cz.2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród wśród łąk cz.2
Małgosiu no co TY szczęśliwy dzień!
Dziecko umie piec ciasta, bo nie tylko ładne ale i smaczne
Byłaś na pięknej wyciecze i ogród Ci podlało (czy w tym lesie jest tyle niedźwiedziego czosnku?)
Na koniec cudne róże zakwitły i warzywniakiem wszyscy znowu będą się zachwycać
A ja dzisiaj urodziłam wspaniałą dziewczynę 36 lat temu
Dziecko umie piec ciasta, bo nie tylko ładne ale i smaczne

Byłaś na pięknej wyciecze i ogród Ci podlało (czy w tym lesie jest tyle niedźwiedziego czosnku?)
Na koniec cudne róże zakwitły i warzywniakiem wszyscy znowu będą się zachwycać

A ja dzisiaj urodziłam wspaniałą dziewczynę 36 lat temu

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Małgosiu,róże masz piękne ,a i warzywnik też ,ja bardzo lubię warzywniki ,więc on prawie dla mnie,bo nie ma jak swoje świeżutkie warzywka,pozdarwiam i pięknych snów życzę

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jest strasznie ponuro i zimno. Do południa jeszcze resztki słońca raczyły odwiedzić mój ogród, więc zrobiłam mały porządek z chwastami w warzywniaku. I nie dokończyłam
Po południu podskoczyliśmy do Hanza Parku w Rulewie. Znajduje się tam piękny pałac, z ogrodem, w którym jest park linowy. Ja nie lubię się niepotrzebnie stresować, na co dzień mam dość dawek adrenaliny, więc to sport nie dla mnie. Ale chętnych jest wielu...I nawet moja Zuza pchała się na ten " czarny" szlak, ale dość szybko wykonałam wizualizację jej małej osoby na oddziale ortopedii w pobliskim szpitalu. Nie, żebym była matką zalęknioną, i wiecznie zatrwożoną, ale...człowiek już dawno zszedł z drzew na ziemię, i niekoniecznie trzeba tam wracać.
Ale polecam wszystkim, jest to bardzo dobrze zorganizowany, ciekawy park linowy, z wieloma ciekawymi rozwiązaniami i ....niespodziankami. A moja córcia musi dorosnąć do 130 cm ....i wtedy dopiero będzie mogła wejść "żółty" szlak....z tatusiem
Aniu - Dziękuję.
Marysiu - To nie czosnek, tylko liście konwalii. Może i by się znalazł niedźwiedzi, ale deszcz nas wygonił, na drugi raz jak tam pojadę, przyjrzę się uważniej.
Czytam o małej niedyspozycji zdrowotnej, życzę zdrówka.
Martusiu - Warzywniak przynosi mi wiele radości. Dzisiaj zjadłam zupkę krem z marchwi, własnej i ekologicznej.Pychotka.
Kilka fotek z parku przy pałacu w Rulewie

Jak dla mnie niesamowite drzewo...bardzo mnie fascynuje

te liście były przeogromne

a u mnie w ogrodzie
wiśnie zaczynają dojrzewać

widok kwitnących na niebiesko

i w tonacji kolorystycznej mój najpiękniejszy kwiatek

Po południu podskoczyliśmy do Hanza Parku w Rulewie. Znajduje się tam piękny pałac, z ogrodem, w którym jest park linowy. Ja nie lubię się niepotrzebnie stresować, na co dzień mam dość dawek adrenaliny, więc to sport nie dla mnie. Ale chętnych jest wielu...I nawet moja Zuza pchała się na ten " czarny" szlak, ale dość szybko wykonałam wizualizację jej małej osoby na oddziale ortopedii w pobliskim szpitalu. Nie, żebym była matką zalęknioną, i wiecznie zatrwożoną, ale...człowiek już dawno zszedł z drzew na ziemię, i niekoniecznie trzeba tam wracać.

Aniu - Dziękuję.

Marysiu - To nie czosnek, tylko liście konwalii. Może i by się znalazł niedźwiedzi, ale deszcz nas wygonił, na drugi raz jak tam pojadę, przyjrzę się uważniej.
Czytam o małej niedyspozycji zdrowotnej, życzę zdrówka.

Martusiu - Warzywniak przynosi mi wiele radości. Dzisiaj zjadłam zupkę krem z marchwi, własnej i ekologicznej.Pychotka.

Kilka fotek z parku przy pałacu w Rulewie

Jak dla mnie niesamowite drzewo...bardzo mnie fascynuje

te liście były przeogromne

a u mnie w ogrodzie
wiśnie zaczynają dojrzewać

widok kwitnących na niebiesko

i w tonacji kolorystycznej mój najpiękniejszy kwiatek

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Małgosiu , ciasto wykonane przez Zuzę fantastyczne i apetyczne ...mniam
moje córki też pichcą więc znam się na tym ..
ale u mnie jest warunek , mogą robić ale sprzątają , tak jest . Często robię w ogrodzie , głodna i spragniona a córki robią mi miłą niespodziankę , gofry z dżemikiem , kolacyjka super taka wypasiona
Moja starsza córka ma 13 lat robi sama torty wyśmienite , od małego robią ze mną w kuchni .. moja mama mnie goniła od garów i później nic nie umiałam
dlatego moje uczę i bardzo są mi pomocne ... zawsze razem coś przygotowujemy .
Zdjęcia pokazałaś piękne ... i to drzewo naprawdę jest ciekawe ... Te liściochy to może rabarbar taki ozdobny ... bo Gunnera to raczej nie
Nie wytrzymam ...róża Monisia
zakochałam się w kolejnej róży ...

ale u mnie jest warunek , mogą robić ale sprzątają , tak jest . Często robię w ogrodzie , głodna i spragniona a córki robią mi miłą niespodziankę , gofry z dżemikiem , kolacyjka super taka wypasiona

Moja starsza córka ma 13 lat robi sama torty wyśmienite , od małego robią ze mną w kuchni .. moja mama mnie goniła od garów i później nic nie umiałam

Zdjęcia pokazałaś piękne ... i to drzewo naprawdę jest ciekawe ... Te liściochy to może rabarbar taki ozdobny ... bo Gunnera to raczej nie

Nie wytrzymam ...róża Monisia

Ciekawie i pracowicie spędzasz czas- tu wycieczka, ogród, park liniowy
gratulujemy utalentowanej córci
świetne zdjęcia- szczególnie drzew... ja nie wiem, ale zawsze mnie do nich ciągnie... niczym driadę
ale plant jest niezwykle okazały- wcale się nie dziwię, że wpadł Ci w oko
niebieski kolor w ogrodzie i róże 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Małgosiu
Widzę ,że dużo zwiedzasz , pewnie to bardzo kochasz.Wycieczka bardzo ciekawa
Pięny masz zakątek w ogrodzie ten z brzozą i ławeczką ,ach posiedziałabym sobie tam
Gratuluje Ci ostróżek ,masz białą ,a ja nie
Miłej niedzieli

Widzę ,że dużo zwiedzasz , pewnie to bardzo kochasz.Wycieczka bardzo ciekawa

Pięny masz zakątek w ogrodzie ten z brzozą i ławeczką ,ach posiedziałabym sobie tam

Gratuluje Ci ostróżek ,masz białą ,a ja nie

Miłej niedzieli

- Maska
- Kontakt:
Małgosiu ja też uwielbiam platany i wszędzie je wypatruję i fotografuję, mają coś widać w sobie
Czereśnie też mi dojrzewają a we mnie dojrzewa chęć na pierogi z czereśniami, bo najulubieńsze o tej porze, potem już tylko z borówkami
Świetną masz tą Zuzkę fotogeniczny i wdzięczny kwiatuszek

Czereśnie też mi dojrzewają a we mnie dojrzewa chęć na pierogi z czereśniami, bo najulubieńsze o tej porze, potem już tylko z borówkami

Świetną masz tą Zuzkę fotogeniczny i wdzięczny kwiatuszek

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu różyczki przepiękne, pachnąca landrynka cudowna, wszystkie są urocze , od zeszłego roku zaraziłam się różyczkomanią , wcześniej obawiałam się że sobie z nimi nie poradzę i będzie obciach 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Róże masz bardzo ładne! Kiedyś bardzo chciałam mieć Monisię, ale jakoś chyba było nam n ie po drodze
W końcu jej nie mam, ale mam mnóstwo innych
Ta nn też jest w moim guście. Lubię właśnie taki kształt kwiatów.
A tan las właśnie wygląda mi na "komarowy"

A tan las właśnie wygląda mi na "komarowy"

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgosiu
Piękne i smakowite ciasto czekoladowe upiekła Zuzia
Ciasto jest w kształcie to konika czy świnki
Piękne i śliczne foteczki z rezerwatu w Grabowcu
Różyczki piękne kwitną.
Warzywniak, jaki zieloniutki i jak wszystko pięknie urosło
Fotki z parku przy pałacu w Rulewie piękne.
Wiśnie ślicznie zaczynają dojrzewać. Kwitnące na niebiesko śliczne.
Twój najpiękniejszy kwiatek jak zawsze uśmiechnięty
i mnie również niestety

Piękne i śliczne foteczki z rezerwatu w Grabowcu

Różyczki piękne kwitną.

Fotki z parku przy pałacu w Rulewie piękne.
Wiśnie ślicznie zaczynają dojrzewać. Kwitnące na niebiesko śliczne.
Twój najpiękniejszy kwiatek jak zawsze uśmiechnięty

Żywcem się nie damy komarom. Mnie właśnie żywcem mrówki wzięły w domku i monitor opanowały i biurkoPEPSI pisze:Paulinko - Taki klimat, taka pora roku...żywcem się nie damyNa ukąszenia polecam fenistil, naprawdę działa cuda.
Zaraz biegnę do Ciebie.

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu miłego popołudnia 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu córkę masz śliczną i jaką zdolną, tylko pogratulować
a róże aż brak słów...u mnie ich mało dlatego każde zdjęcie z ich udziałem bardzo mnie cieszy i nigdy nie mam dosyć. Ach żebym miała większy ogród to stworzyłabym jedną ogromną różaną rabatę....marzenia nic nie kosztują
Buziaczki dla Ciebie i córuni

Buziaczki dla Ciebie i córuni

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam w niedzielny wieczór. Dzień dobiega końca, a był taki piękny. Było słonecznie, ale nie upalnie. Tak, jak lubię. Spędziłam go tak jak lubię najbardziej, czyli w ogrodzie i ...na wycieczce rowerowej.
Violka - Te liście to ...łopian
Był taki ogromny, że musiałam mu fotkę pstryknąć. Moja mama też mnie z kuchni przepędzała, bo ...zawsze pobrudziłam, dlatego gotowanie do dzisiaj nie należy do moich ulubionych zajęć. A Zuza lubi bawić się w kuchni, i ja jej pozwalam, ale już ze sprzątaniem gorzej.
Monika jest fajna, bardzo ją lubię i polecam.
Karola - My tacy szwendaczkowi ludzie jesteśmy
Na miejscu usiedzieć nie umiemy, a zwłaszcza w weekend. Trzeba wykorzystać na maxa ciepłe dni, bo zimą zaszyję się w domku .
Jadziu [/b]- Ta ostróżka nie jest biała
Ma bardzo jaśniutki, niebieski kolor.Ale białej też nie mam. Brzozę sadził mój syn, i to moje ulubione drzewo w ogrodzie.
Uwielbiam szwendać się po mojej okolicy.Mieszkam w bardzo ciekawym miejscu, wokoło mnóstwo fajnych rzeczy się dzieje.
Marysiu - Pierogów z czereśniami nie jadłam nigdy w życiu. I właśnie ustaliłam z Zuzą, że jutro je zrobimy.
Platany są piękne. Masz rację, nie sposób przejść obojętnie. Zachwycają.
Grażynko - Ja bardzo często spotykam się z opinią, że róże są wymagające. Uważam, że przy odrobinie przygotowania, dobrych chęciach ..da się radę. Ja też moje pierwsze róże sadziłam z książką w dłoni. A potem....samo poszło. Czytałam, obserwowałam i kocham je bardzo.
Becia - Dziękuję w imieniu mojej malinki kochanej
Miłka - W tym lasku komarów było sporawo.
Nawet więcej, niż sporawo, bo szło na deszcz. Ale ja byłam mocno nasmarowana różnymi specyfikami, plus dezodoranty anty komarowe. Dałam radę. A naleweczka goździkowa stoi w pogotowiu. Jutro do wieczora będę w ogrodzie, to ją wykorzystam. 
Paulinko - Od dzisiaj będę na Ciebie mówiła Telimena
. A tak na serio, to niedobrze że mrówki dostały się do domu. Posyp naturalną kawą, one tego nie lubią.
Aniu - Nie wierzę, że nie znajdziesz miejsca na różankę
Marzenia nic nie kosztują, ale...też się spełniają.
Pęcherznica przekwitła i zostawiła takie owocostany. Bardzo ciekawie to wygląda.

i ogólnie

Inversa dostał nowy stelaż
z braku czegoś bardziej dłuższego, mój M wykorzystał stary karnisz

zmęczona po hasaniu po pobliskich łąkach ale jakże szczęśliwa moja ciężarna

i przyszła ciocia

Miłego wieczoru niedzielnego
Ja lecę kibicować Hondurasowi. 

Violka - Te liście to ...łopian

Monika jest fajna, bardzo ją lubię i polecam.

Karola - My tacy szwendaczkowi ludzie jesteśmy

Jadziu [/b]- Ta ostróżka nie jest biała

Uwielbiam szwendać się po mojej okolicy.Mieszkam w bardzo ciekawym miejscu, wokoło mnóstwo fajnych rzeczy się dzieje.

Marysiu - Pierogów z czereśniami nie jadłam nigdy w życiu. I właśnie ustaliłam z Zuzą, że jutro je zrobimy.
Platany są piękne. Masz rację, nie sposób przejść obojętnie. Zachwycają.

Grażynko - Ja bardzo często spotykam się z opinią, że róże są wymagające. Uważam, że przy odrobinie przygotowania, dobrych chęciach ..da się radę. Ja też moje pierwsze róże sadziłam z książką w dłoni. A potem....samo poszło. Czytałam, obserwowałam i kocham je bardzo.
Becia - Dziękuję w imieniu mojej malinki kochanej

Miłka - W tym lasku komarów było sporawo.

Paulinko - Od dzisiaj będę na Ciebie mówiła Telimena

Aniu - Nie wierzę, że nie znajdziesz miejsca na różankę

Pęcherznica przekwitła i zostawiła takie owocostany. Bardzo ciekawie to wygląda.

i ogólnie

Inversa dostał nowy stelaż

zmęczona po hasaniu po pobliskich łąkach ale jakże szczęśliwa moja ciężarna

i przyszła ciocia

Miłego wieczoru niedzielnego

- Maska
- Kontakt:
Małgosiu ja odnoszę zawsze wrażenie, że jak te nasze psy wracają umęczone bieganiem to im się pycho śmieje!, a jak odpoczywają to są smutne
Jak lubicie pierogi z owocami to na pewno posmakują
U nas pogoda zrobiła się lepsza dopiero po obiedzie i mam nadzieję, że tak zostanie bo można będzie jutro chwasty powyrywać

Jak lubicie pierogi z owocami to na pewno posmakują

U nas pogoda zrobiła się lepsza dopiero po obiedzie i mam nadzieję, że tak zostanie bo można będzie jutro chwasty powyrywać