Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Gosiu ale masz zdolną córkę ;:108 Brawa...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu no co TY szczęśliwy dzień!
Dziecko umie piec ciasta, bo nie tylko ładne ale i smaczne ;:63
Byłaś na pięknej wyciecze i ogród Ci podlało (czy w tym lesie jest tyle niedźwiedziego czosnku?)
Na koniec cudne róże zakwitły i warzywniakiem wszyscy znowu będą się zachwycać ;:63
A ja dzisiaj urodziłam wspaniałą dziewczynę 36 lat temu ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,róże masz piękne ,a i warzywnik też ,ja bardzo lubię warzywniki ,więc on prawie dla mnie,bo nie ma jak swoje świeżutkie warzywka,pozdarwiam i pięknych snów życzę ;:19 ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jest strasznie ponuro i zimno. Do południa jeszcze resztki słońca raczyły odwiedzić mój ogród, więc zrobiłam mały porządek z chwastami w warzywniaku. I nie dokończyłam :evil:
Po południu podskoczyliśmy do Hanza Parku w Rulewie. Znajduje się tam piękny pałac, z ogrodem, w którym jest park linowy. Ja nie lubię się niepotrzebnie stresować, na co dzień mam dość dawek adrenaliny, więc to sport nie dla mnie. Ale chętnych jest wielu...I nawet moja Zuza pchała się na ten " czarny" szlak, ale dość szybko wykonałam wizualizację jej małej osoby na oddziale ortopedii w pobliskim szpitalu. Nie, żebym była matką zalęknioną, i wiecznie zatrwożoną, ale...człowiek już dawno zszedł z drzew na ziemię, i niekoniecznie trzeba tam wracać. :wink: Ale polecam wszystkim, jest to bardzo dobrze zorganizowany, ciekawy park linowy, z wieloma ciekawymi rozwiązaniami i ....niespodziankami. A moja córcia musi dorosnąć do 130 cm ....i wtedy dopiero będzie mogła wejść "żółty" szlak....z tatusiem :D

Aniu - Dziękuję. :D

Marysiu - To nie czosnek, tylko liście konwalii. Może i by się znalazł niedźwiedzi, ale deszcz nas wygonił, na drugi raz jak tam pojadę, przyjrzę się uważniej.
Czytam o małej niedyspozycji zdrowotnej, życzę zdrówka. ;:196

Martusiu - Warzywniak przynosi mi wiele radości. Dzisiaj zjadłam zupkę krem z marchwi, własnej i ekologicznej.Pychotka. :wit

Kilka fotek z parku przy pałacu w Rulewie

Obrazek

Jak dla mnie niesamowite drzewo...bardzo mnie fascynuje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

te liście były przeogromne :!:

Obrazek

a u mnie w ogrodzie

wiśnie zaczynają dojrzewać ;:167

Obrazek

widok kwitnących na niebiesko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i w tonacji kolorystycznej mój najpiękniejszy kwiatek :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgosiu , ciasto wykonane przez Zuzę fantastyczne i apetyczne ...mniam ;:138 moje córki też pichcą więc znam się na tym ..

ale u mnie jest warunek , mogą robić ale sprzątają , tak jest . Często robię w ogrodzie , głodna i spragniona a córki robią mi miłą niespodziankę , gofry z dżemikiem , kolacyjka super taka wypasiona ;:167

Moja starsza córka ma 13 lat robi sama torty wyśmienite , od małego robią ze mną w kuchni .. moja mama mnie goniła od garów i później nic nie umiałam ;:14 dlatego moje uczę i bardzo są mi pomocne ... zawsze razem coś przygotowujemy .

Zdjęcia pokazałaś piękne ... i to drzewo naprawdę jest ciekawe ... Te liściochy to może rabarbar taki ozdobny ... bo Gunnera to raczej nie ;:131

Nie wytrzymam ...róża Monisia ;:202 zakochałam się w kolejnej róży ...

:wit
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Ciekawie i pracowicie spędzasz czas- tu wycieczka, ogród, park liniowy :wink: gratulujemy utalentowanej córci ;:108 świetne zdjęcia- szczególnie drzew... ja nie wiem, ale zawsze mnie do nich ciągnie... niczym driadę :wink: ale plant jest niezwykle okazały- wcale się nie dziwię, że wpadł Ci w oko ;:224 niebieski kolor w ogrodzie i róże ;:167
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Małgosiu ;:196

Widzę ,że dużo zwiedzasz , pewnie to bardzo kochasz.Wycieczka bardzo ciekawa ;:138

Pięny masz zakątek w ogrodzie ten z brzozą i ławeczką ,ach posiedziałabym sobie tam ;:224

Gratuluje Ci ostróżek ,masz białą ,a ja nie ;:185

Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja też uwielbiam platany i wszędzie je wypatruję i fotografuję, mają coś widać w sobie :lol:
Czereśnie też mi dojrzewają a we mnie dojrzewa chęć na pierogi z czereśniami, bo najulubieńsze o tej porze, potem już tylko z borówkami :lol:
Świetną masz tą Zuzkę fotogeniczny i wdzięczny kwiatuszek ;:167
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu różyczki przepiękne, pachnąca landrynka cudowna, wszystkie są urocze , od zeszłego roku zaraziłam się różyczkomanią , wcześniej obawiałam się że sobie z nimi nie poradzę i będzie obciach :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Róże masz bardzo ładne! Kiedyś bardzo chciałam mieć Monisię, ale jakoś chyba było nam n ie po drodze :-) W końcu jej nie mam, ale mam mnóstwo innych ;:173 Ta nn też jest w moim guście. Lubię właśnie taki kształt kwiatów.
A tan las właśnie wygląda mi na "komarowy" ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit Piękne i smakowite ciasto czekoladowe upiekła Zuzia ;:138 Ciasto jest w kształcie to konika czy świnki :?:
Piękne i śliczne foteczki z rezerwatu w Grabowcu :)
Różyczki piękne kwitną. :D Warzywniak, jaki zieloniutki i jak wszystko pięknie urosło ;:215
Fotki z parku przy pałacu w Rulewie piękne.
Wiśnie ślicznie zaczynają dojrzewać. Kwitnące na niebiesko śliczne.
Twój najpiękniejszy kwiatek jak zawsze uśmiechnięty :wink:
PEPSI pisze:Paulinko - Taki klimat, taka pora roku...żywcem się nie damy :D Na ukąszenia polecam fenistil, naprawdę działa cuda. ;:196 Zaraz biegnę do Ciebie.
Żywcem się nie damy komarom. Mnie właśnie żywcem mrówki wzięły w domku i monitor opanowały i biurko :roll: i mnie również niestety
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu miłego popołudnia :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu córkę masz śliczną i jaką zdolną, tylko pogratulować ;:215 a róże aż brak słów...u mnie ich mało dlatego każde zdjęcie z ich udziałem bardzo mnie cieszy i nigdy nie mam dosyć. Ach żebym miała większy ogród to stworzyłabym jedną ogromną różaną rabatę....marzenia nic nie kosztują ;:170
Buziaczki dla Ciebie i córuni ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam w niedzielny wieczór. Dzień dobiega końca, a był taki piękny. Było słonecznie, ale nie upalnie. Tak, jak lubię. Spędziłam go tak jak lubię najbardziej, czyli w ogrodzie i ...na wycieczce rowerowej. :wit

Violka - Te liście to ...łopian ;:oj Był taki ogromny, że musiałam mu fotkę pstryknąć. Moja mama też mnie z kuchni przepędzała, bo ...zawsze pobrudziłam, dlatego gotowanie do dzisiaj nie należy do moich ulubionych zajęć. A Zuza lubi bawić się w kuchni, i ja jej pozwalam, ale już ze sprzątaniem gorzej. :D
Monika jest fajna, bardzo ją lubię i polecam. :wit

Karola - My tacy szwendaczkowi ludzie jesteśmy :heja Na miejscu usiedzieć nie umiemy, a zwłaszcza w weekend. Trzeba wykorzystać na maxa ciepłe dni, bo zimą zaszyję się w domku .

Jadziu [/b]- Ta ostróżka nie jest biała ;:185 Ma bardzo jaśniutki, niebieski kolor.Ale białej też nie mam. Brzozę sadził mój syn, i to moje ulubione drzewo w ogrodzie.
Uwielbiam szwendać się po mojej okolicy.Mieszkam w bardzo ciekawym miejscu, wokoło mnóstwo fajnych rzeczy się dzieje. ;:196

Marysiu - Pierogów z czereśniami nie jadłam nigdy w życiu. I właśnie ustaliłam z Zuzą, że jutro je zrobimy.
Platany są piękne. Masz rację, nie sposób przejść obojętnie. Zachwycają. :wit

Grażynko - Ja bardzo często spotykam się z opinią, że róże są wymagające. Uważam, że przy odrobinie przygotowania, dobrych chęciach ..da się radę. Ja też moje pierwsze róże sadziłam z książką w dłoni. A potem....samo poszło. Czytałam, obserwowałam i kocham je bardzo.

Becia - Dziękuję w imieniu mojej malinki kochanej ;:196

Miłka - W tym lasku komarów było sporawo. :D Nawet więcej, niż sporawo, bo szło na deszcz. Ale ja byłam mocno nasmarowana różnymi specyfikami, plus dezodoranty anty komarowe. Dałam radę. A naleweczka goździkowa stoi w pogotowiu. Jutro do wieczora będę w ogrodzie, to ją wykorzystam. :wit

Paulinko - Od dzisiaj będę na Ciebie mówiła Telimena ;:173 . A tak na serio, to niedobrze że mrówki dostały się do domu. Posyp naturalną kawą, one tego nie lubią. :wit

Aniu - Nie wierzę, że nie znajdziesz miejsca na różankę :uszy Marzenia nic nie kosztują, ale...też się spełniają. :wit
Pęcherznica przekwitła i zostawiła takie owocostany. Bardzo ciekawie to wygląda.

Obrazek

Obrazek

i ogólnie

Obrazek

Inversa dostał nowy stelaż :;230 z braku czegoś bardziej dłuższego, mój M wykorzystał stary karnisz :D

Obrazek

zmęczona po hasaniu po pobliskich łąkach ale jakże szczęśliwa moja ciężarna

Obrazek

i przyszła ciocia :wink:

Obrazek

Miłego wieczoru niedzielnego :wit Ja lecę kibicować Hondurasowi. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja odnoszę zawsze wrażenie, że jak te nasze psy wracają umęczone bieganiem to im się pycho śmieje!, a jak odpoczywają to są smutne :lol:
Jak lubicie pierogi z owocami to na pewno posmakują ;:215
U nas pogoda zrobiła się lepsza dopiero po obiedzie i mam nadzieję, że tak zostanie bo można będzie jutro chwasty powyrywać ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”