Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Post »

Elwi pisze:Witaj Moni ;:196 Cudowne ujęcia ogrodu, spowitego mgłami ;:215 Tak pięknie jest u Ciebie, że łezka zakręciła mi się w oku... Z czasem robię się coraz bardziej sentymentalna i takie romantyczne obrazy wzruszają mnie i łapią za ;:167
Róża Concerto w moich klimatach :D A na tym zdjęciu jaka jest?
Obrazek
Elwirko ;:196 to chyba było zdjęcie Marii Teresy, ale nie pamiętam dokładnie ;:173 . Ja też jestem romantyczką - to dla tego ogród jest taki, jaki jest ;:108
Obrazek

-- N 06 lip 2014 07:36 --
merymg pisze:;:196 Dzięki za cudowne widoki. Jesteś mistrzem ;:63 W tych całosciowych ujęciach ogrodu przepięknie przeplatają się biel i odcienie niebieskiego, fioletu. Cos nie widać różu :shock:
:wit
Róż dopiero rozkwita :D Będzie niebawem dużo różu :wit
U.Rosenprinzessin
Obrazek

-- N 06 lip 2014 07:37 --
misia pisze:Pięknie ;:138
Bardzo dziękuję ;:196
;:196 proszę
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

beata22 pisze:Ależ u Ciebie cudownie, przepiękne widoki aż mi dech w piersiach zaparło ;:oj Hmm, też bym tak chciała mieć....
Dziękuję ;:168 Beatko, każdy może stworzyć ogród jaki chce, tylko potrzeba czasami więcej czasu, żeby dojsć do oczekiwanych efektów ;:333

-- N 06 lip 2014 07:41 --
ewamaj66 pisze:Zdjęcia ogrodu powalają na kolana :D Warto było zrobić reorganizację, żeby się cieszyć takim widokiem ;:oj
U mnie aż tak ładnie nie będzie, mam zamiar przedłużyć jedną rabatę różaną i posadzić duże róże pnące przy drzewie-tylko jak zwykle jest kłopot z doborem odmian. To, co duże, ma wysoką strefę, to z dobrą strefą za nisko rośnie :evil: Ale przecież coś znajdę, tylko potrzebuję trochę czasu :D
Muszę też znaleźć miejsce dla host, które porosły jak szalone i potrzebują rozsadzenia. Na razie pielę i końca nie widać ;:306
Ja przenosiłam hosty na wiosnę - miałam ten sam kłopot - były ogromne, nawet ciężko było wykopać.
Dziękuję za pochwały, Ewciu - ja również jestem zadowolona z tej wyprostowanej linii rabaty. Pociągnęło to wprawdzie konieczność zrobienia drugiej rabaty symetrycznie ułożonej, ale dzięki temu osiągnęłam lepszy efekt i ogród nabrał nowego kształtu :D

-- N 06 lip 2014 07:42 --
Hagaart pisze:Moniu Twój ogród zachwyca.Super zdjęcia z góry...Pokazują jak super to wszystko zrobiłaś. ;:63 Zdjęcie ronda śliczne i pięknie kwitnące ;:63 ;:63 ;:63 .
Rondo jest z każdym dniem bardziej wypełnione kwiatami - ładnie wygląda na żywo ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tulipanka pisze:Moniko, dopiero od niedawna wczytuję się w Twój wątek, ale już widzę, ze bardzo mi się podoba.
Widok na cały ogród cudowny ;:215 Wiele pracy musiałaś włożyć, ale warto było.
Na pierwszym zdjęciu, po prawej stronie, to jakaś altana ? Co tam przy niej rośnie ?
Altana jest zupełnie prosta i ma już sporo lat. Będzie miała w tym roku zrobiony daszek ze spadami (w końcu :lol: ), więc jeszcze zmieni wygląd :D Na razie jest tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok z altanki
Obrazek

Rosną przy niej powojniki w ilości kilku szt. i pnące róże
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:;:180 ;:180
Rewelacyjnie prezentuje się Twój ogród.
Po dodaniu tej rabaty po prawej stronie wszystko nabrało równowagi
I wcale nie uważam, że cienista rabata jest sztywna
Dziękuję, Gosiu - masz jeszcze kilka fotek :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tutaj czekam aż cisy zarosną i zrobią gęstą, zieloną ścianę, żeby zasłonić widok na brzydki płot sąsiadów po drugiej stronie drogi
Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Przepięknie, jak niewiele potrzeba by w sercu zagościła radość , wystarczą takie widoki , pokazuj kochana ,pokazuj kochana ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Minika.... ;:180 brak mi słów, to co nam pokazujesz robi wspaniałe wrażenie... ;:215
Twój ogród w każdym sezonie jest coraz piękniejszy. Zmiany wprowadzone są bardzo korzystne, ale
mi się wydaje, że roślinność i rozrośnięte krzewy róż robią ten wspaniały klimacik. Róże porosły w piękne krzaki ;:333
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Moniu Twoje trawy zachwycają.Przepięknie wszystko kwitnie i cały ogród cudnie wygląda. ;:63
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogród piękny tyle różnorodnych bylin krzewów tak to wszystko się ładnie prezentuje cienista rabata ;:oj ;:oj
Kształt tych środkowych rabat przypomina mi park no i widać, że wzorujesz się angielskim stylem a takie ogrody szczególnie lubię.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Cudowny masz ogród! Bardzo mi się podoba. Cienista rabata jest idealnie skomponowana. No cudo... że się powtórzę...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MONIKO i ja trafiłam na wichrowe wzgórze, muszę po nim trochę ;:65 ;:65 bo mnie zachwyca
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widoki powaliły mnie na kolana i z opadniętą szczęką tkwię w niemym zachwycie ;:oj ;:180

Szkoda że Artemis jest raczej kremowy a nie biały, choć to obfite kwitnienie bardzo zachęca.
Muszę wymienić mój egzemplarz Souvenir de William Wood na inny, może będzie zdrowszy i chętniejszy do kwitnienia. A obok rośnie jednopatykowa Boule de Neige, którą wymienia ale już na inną różę. Miejsca jest sporo więc powinny się zmieścić ;:173
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MONIKA a ławeczka wśród hortensji to jest gdzieś do zdobycia czy to niepowtarzalny egzemplarz :?: :?:
oj jak uroczo w tym Twoim ogrodzie ;:108
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Moni, jesteś zadowolona z Pink Flower Cirkusa?
Cienista rabata równie piękna co różane ;:108 Widzę, że masz już przystrzyżone cisy. Też muszę się zabrać za swoje żywopłoty :roll:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

vertigo pisze:[Obrazek

[]
Ja na tej ławce zostaje aż do końca najbliższego weekendu. Paczki z jedzonkiem proszę systematycznie donosić, drinki też miło widziane ;:183 choć samym otaczającym zapachem też można się upoić ;:97

Mam od forumowej koleżanki takie same białe kwiatki ale nie przyszło mi do głowy połączyć z szałwią. Mój błąd ale chyba jeszcze da się naprawić ;:170
bajkowydworek
100p
100p
Od: 1 kwie 2014, o 11:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniś, cudowna ta rabata ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”