Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Post »

No ja bym przewierciła deski. Mała dziurka powinna wystarczyć. To jest właśnie problem sadzenia w donicach. Ja teraz planuję pergolę nad staw z ławeczką. I chcę obsadzić ją różami z powojnikami. Wymyśliłam że po boku chcę donice, poprosiłam żeby były bez dna. Wtedy z zewnątrz będzie wyglądać jak normalna donica a rośliny będą normalnie w ziemi.

Sylwuś tak mi się ta Twoja psina spodobała, że jak będziesz miała chwilę to wstaw więcej zdjęć tego stróża posiadłości :)
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Sylwunia piękna plany zagospodarowania przestrzennego ;:138
Ja bardzo lubię drewniane donic , myślę że są praktyczne i naturalne.
Pięknego masz psa ładnie umaszczony i te słodkie uszka ;:138
Podrap go za uchem od babci Jadzi :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu fajnie to wymyśliłaś z donicami bez dna. ;:215 Tak zrobię że donice przewiercę zrobię dwa otwory żeby woda spływała.
Donice zamierzam ustawić na przyszłej kostce przed wejściem do domu .
A zdjęcia pieska wstawię jak zrobię bo obecnie nie mam już żadnych.
Jadziu niestety ale nie podrapie go bo się go boję. Do mojego taty też tak nieufnie jeszcze podchodzi i dopiero dwa razy dał się pogłaskać. Ja nawet nie próbuję. Misie co najwyżej mogę podrapać za uszkiem. :) A tak to sobie wymyśliłam że plastikowe donice pójdą w inne miejsce. Teraz zastanawiam się co w nie posadzić. Tak myślę nad begoniami, daliami. Kompozycji raczej nie będę robić.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś witaj, jesteś, cieszę się bardzo, lubiłam do Ciebie wpadać, na szczęście mogę to robić nadal ;:138 , plany wspaniałe, dziurki musisz zrobić, nie wiadomo jakie lato będzie, odpływ musi być ;:108 , piesie śliczne, a Ori jest cudnym psem, przyjdzie jeszcze czas i na waszą przyjaźń, tylko nie bój się go Sylwuś ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Masz bardzo piękny ogród ;:138 starannie wypielęgnowany, piękne ścieżki, rabaty otoczone różnymi ozdobami, kamieniami, bardzo to9 efektowne i staranne , no i nie wrośnie trawa :) śliczne kwiaty, super ogród ;:63 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj pięknie jest w Twoim ogrodzie,
trzymam kciuki aby wszystkie plany zostały zrealizowane :wit
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Sylwus plany niesamowicie masz sprecyzowane ;:333 Ja raczej tak nie potrafię, pomysły rodzą sie u mnie podczas jakieś pracy, rzeczy itp. Ori, to wspaniały psiak ;:oj , niestety wyczuwa, że się go boisz i dlatego na razie są takie Wasze relacje. Z czasem sie to zmieni, w końcu to nowy domownik po przejściach. Daj mu czas Sylwuś ;:77
A nowa Twoja fryzurka bardzo twarzowa ;:333 subcio ;:215
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witajcie w niedzielny poranek :wit
W doniczkach dziury przewiercę tzn mój tatuś no chyba że bym ta prace powierzyła Szymonowi. Tak już wie że wiosną będziemy jeździć po sklepach, rynku w poszukiwaniu roślinek i dekoracji do ogrodu. A co tam niech mnie widzi w szale zakupu ;:306 Oby tylko się nie przestraszył ;:306
Iwonko zaglądaj kiedy tylko chcesz bo już jestem i nie planuję robić dłuższej przerwy do Was i forum. Wiem ze nie powinnam się Oriego bać ale to silniejsze. Jak jest między nami siatka to czuję się o wiele bezpieczniej chociaż myślę że jakby chciał to i tak by przeskoczył. Bo co to dla niego taka siatka.
Karolinko witam w moim ogrodzie. Dziękuję ze miłe słowa i imieniu swoim i rodziców. Kamienie uwielbiam, pewnie cały czas to powtarzam a że u mnie na polu jest ich dużo to nie mogą się zmarnować. Teraz gdzie będziemy siać warzywa jest tyle kamieni na wierzchu że już mnie wczoraj korciło żeby zacząć zbierać ale za mokro.
Renatko chciałabym wszystko wykonać ale zobaczymy jak to będzie. Najważniejsze to zakup kory, ułożenie kostki i zrobienie oświetlenia. Bo wieczorem jak się idzie do domu to jest ciemno.

Własnie może ktoś wie co ile cm mają być ustawiane lampy żeby nie było za ciemno?

Asiu moje plany ułożenia kostki i przeprowadzenie oświetlenia to z tamtego roku. Więc w tym roku to są najważniejsze. Wiem ale tak jak powiedziała Madzia on ma jednego pana i jak mój tato idzie koło siatki to on idzie z drugiej strony. A ja choćbym wołała to nie ruszy się czasem popatrzy. Na szczęście już nie szczeka i nie warczy. Czasami przychodzą mi do głowy głupie pomysły żeby wyciągnąć do niego rękę ale zaraz zaświeca się lampka chcesz stracić rękę, wiec nie ryzykuję :)
Nowa fryzurka to na spontanie zrobiona. Miała być zmiana koloru ale fryzjerka z której jestem zadowolona i to bardzo zaproponowała ciecie by troszkę włosy odpoczęły. :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Troszkę zdjęć z dzisiejszego obchodu :)

Nie mogłam przejść obojętnie przy wierzbie w kropelkach deszczu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Planujemy,planujemy , ja też chcę trochę zmian wprowadzić ,powodzenia w realizacji
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Wierzba wyszła Ci bardzo ładnie. Nastrojowo. Bardzo ładnie i zdrowo wygląda Twój Conic. Opryskujesz go? Ja przeciw przędziorkom na wiosnę i miedzianem tak z dwacrazy w sezonie.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Sylwuś, pięknie się trzyma Twój ogród w "zimowej" odsłonie. Śniegu brak, ale jest ładny, zielony. Widać, że kondycyjnie jest super ! Wierzba z kropelkami deszczu - romantyczna ;:109 To jakaś szczególna odmiana, bo nie pamietam (?)
A plan zeszłoroczny, to przecież najświeższy plan na ten rok ;:113 Mnie też braknie miesięcy na zrealizowanie wszystkiego...
Rok, to za mało ;:306 ;:306
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No to niezłe masz pole, nie siejesz , a zbierasz--kamienie :;230 ja też mam kamienie na ogrodzie , ale to raczej kamyki , mąż zbiera do wiaderka i układa przy ogrodzeniu
Slicznie wyglądają kropelki deszczu na gałązkach ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

:wit Sylwuś piękne plany ,donice drewniane, ładnie w komponujesz będzie ślicznie ;:138 jeszcze alejka różana super.
    A co do róż ,kupowałam z różnych żródeł,a teraz będę uzupełniać jak mi któraś wyleci.
    Awatar użytkownika
    iwona0042
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 15 lis 2011, o 10:13
    Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nawet zimą wygląda ładnie ;:215
    ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”