Ogród Przemka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Przemka

Post »

PRzemku, czasem mi ciężko uwierzyć, że istnieją tacy mężczyzni co nie usiedzą. Ja trafiam na takim co tylko by siedzieli i nic nie robili :D. Wiesz ja podlewałam latem codzien roślinki ale po trochu, a sąsiadka ze 3 razy w tygodniu a jej nie padały. I nwłaśnie kiedyś czytam, że lepiej podlać rzadziej a duuuuużo . Tak sobie myślę, że w sumie racja jest, bo jak podlejesz dużo , to pewnie woda się zmagazynuje głębiej w ziemi. A lanie troszeczkę po wierzchu to zapewne szybko wyparuje gdy ziemia nagrzana. Ale wiadomo, ze doniczkowe to jednak inaczej i trzeba częsciej. :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ja chyba koniecznie muszę kupić piwonię. Od bardzo dawna mi się podobają, ale troszkę się jej boję. Ale są takie cudne.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

A widzisz jednak są jeszcze tacy ;:306 . Zazwyczaj fajne dziewczyny trafiają nie na tego co powinny i odwrotnie. Tak to już jest. Ja jeszcze szukam swojej bratniej duszy zapalonej ogrodniczki żeby tworzyć swój raj na ziemi i nie tylko.
Z podlewaniem coś tam jest w zeszłym roku podlałem tylko raz ogórki a znajome często podlewały. U nich ogórki zjadła zaraza a u mnie w październiku jeszcze się trafiały i liście nie były jeszcze takie tragiczne jak na ten czas. Ale jak tu nie podlać ładnej rośliny i patrzeć jak usycha na wiór. ;:306
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

No właśnie tak to jest z tymi fajnymi dziewczynami. Zazwyczaj mają łobuzów ;:145 ;:145 .
Wiesz, ja miałam niewiele kwiatków , a z tym podlewaniem to i tak kawał czasu schodziło.
w tym roku planuję mieć busz i chyba będę wstawać o 4 rano, a czego nie zdąże podlać to wieczorem. ;:306 . W sumie czytałam, że ponoć najlepsze jest podlewanie rano. W tym roku chyba będę wstawać skoro świt. :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ale Przemku, Twój ogródeczek to taki mały raj :D. ;:108 . Zapewne bratnia duszyczka się znajdzie we właściwym czasie.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku, tak to już ponoć jest - udzie przyciągają do siebie przeciwne dusze. Myślę, że to wynika z tego, że tej ujemnej stronie imponuje pozytywna i tak potrafi zawrócić głowę tej pozytywnej, że łączą się w pary, które później często nie mogą przetrwać razem. Wnioskuję z wcześniejszych postów, że młodziutki jesteś, więc wszystko przed Tobą! Szukaj więc spokojnie i cierpliwie bratniej duszy - na pewno gdzieś jest i szuka takiego zapaleńca ogrodowego jak Ty :wit
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny idzie wiosna więc wszystko może się zdarzyć ;:167 . Póki co czeka nas ogrom pracy w ogrodach. Jutro muszę wybrać się i po opłacać nadchodzące paczuchy. :uszy
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Mi też teraz tylko ogród w głowie ;:138 . Cieszę się, na wszelkie prace ogrodowe. Dziś też biegam i planuję. :D
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tej chwili mam posadzony rządek orlików i pościnałem łodyszki chryzantem wysokich. Co dzień po trochu i robota idzie. Od rana piękna pogoda a miało niby tak padać. :wink:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

To u mnie wczoraj było pogodnie , a dziś deszczowo. Zrobiłam mały obchód, coglądam krokusy itp. :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Przemku, ogród masz piękny, wiele, wiele kolorów......super ;:138 a gdzie Oczar ? --pokazuj :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku, ja też mam pozamawiane pełno roślin i już nie mogę się doczekać na paczuchy :heja
Jakie orliki sadziłeś?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Przemku - a ja Ci takiej bardzo zapalonej ogrodniczki nie życzę... Wyobrażasz sobie jaka by to była wojna w ogrodzie gdyby dwóch zapalonych ogrodników chciało nim zarządzać?? ;:oj Myślę, ze taka umiarkowana ogrodniczka Ci wystarczy :wink:
Martuś - faktycznie są tacy faceci. Moja kuzynka ma takiego męża. Jak do nas wpada to też usiedzieć nie może, więc zapraszam ich jak najczęściej się da, bo przynajmniej mojemu robi się wtedy głupio (że gość się za siekierę lub inny sprzęt łapie) i coś zrobi mi w ogrodzie :D :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

JA nie trafiłam na takiego, coby chciał coś robić sam z własnej , nieprzymuszonej woli :wink:
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko no w końcu do mnie zajrzałaś ;:306 . Daleka ta droga do mnie.

Moniś orliki wsadzałem o kolorze ciemny fiolet i jasny i ciemny róż.

Kasiu może z moją druga połową bym się dogadał ona pół ogrodu a ja drugie pół. Albo ona wiosna lato działa a ja jesień aż do mrozów ;:306 .

Martuś to twój chłop taki leniwiec że nic mu się nie chce zrobić. ;:124 . Weź kawał miotły i zrób za nim rundkę w koło domu może mu przejdzie ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”