Gdzieś daleko na pół.wschód cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Gdzieś daleko na pół.wschód....

Post »

Bożenko wybierasz się na operację biodra ? To życzę, oby wszystko było okey i na wiosnę znów pokażesz nam swój ogród.
;:108
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu tak jest będę miała operację biodra i to aż w Busku Zdrój. Jak byłam w czerwcu tam w sanatorium na kręgosłup odkryto, że moje trudności z chodzeniem i bóle kręgosłupa są wynikiem poważnego uszczerbku w biodrze :( i w krótkim terminie zaproponowano mi operację. Więc skorzystałam mimo,że to tak daleko od domu bo wiem,że na ogół dużo dłużej się czeka na taką operację no i w Busku się specjalizują w dziedzinie endoprotezoplastyki . Od razu też zostaję tam w sanatorium na rehabilitację/ ale to już z własnej kieszeni musiałam opłacić bo już w tym roku korzystałam z leczenia sanatoryjnego w ramach ZOZ/.
Nie ukrywam,ze jestem teraz w takim stanie niepewności i strachu jak będę funkcjonować jak wrócę do domu. Mieszkam sama nadejdą mrozy, sniegi i ja prawdopodobnie na kulach ;:24

Dziękuję za wsparcie i pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Bożenko Busko Zdrój znam. To fakt bardzo daleko od Twojego miejsca zamieszkania, ale tam Ci pomogą wrócić do sprawności. Wiem,że byłaś już w tym roku w sanatorium. Bożenko po powrocie nie możesz być w tym okresie sama.
Pomyśl o tym. Może na czas rekonwalescencji poproś dzieci by z Tobą zamieszkały lub Ty przeprowadź się do nich.
Odejdzie Ci palenie i wiele innych prac nieuniknionych do codziennego życia. Zima to ciężka pora roku w Twoim miejscu zamieszkania. ;:108
Trzymaj się cieplutko. Wszystko będzie dobrze. ;:168 ;:167
krasna101

Post »

Witam, po bardzo ,bardzo długiej przerwie :wit :wit . Noga naprawiona, wyjechałam o dwóch nogach wróciłam na czterech ;:108 ale te dwie dodatkowe nie za bardzo mi pomagają w codziennych obowiązkach. Wszystko leci z rąk, kule spadają :( . Najgorsze jest to ,że drugą nogę bardzo obciążam co odczuwam już, a i tak drugie biodro jest w nie najlepszym stanie. Już mi lekarz mówił,że trzeba bedzie i te drugie biodro operować,co mnie przeraża. ;:oj Na razie myślę oby do wiosny stanąć dobrze na tę już zoperowaną nogę i móc robić w ogródkach. Tyle nowych sadzonek posadziłam jesienią/, że zobaczenie ich w pełni rozkwitu napawa mnie nadzieją, ze wiosną już będę mogła je pielić.

Dokopany ogródek z nowo posadzonymi sadzonkami kwiatków. Oczywiście kotek musiał zatwierdzić ;:306

Obrazek
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia .A kotek fajny ktoś musi mieć nadzór nad wszystkim.U mnie pies przez kilka lat przesadzał wszystkie kwiaty,chował żeberka żeby mu świnka urosła,naleśniki czasem wiosną mieliśmy ciekawe znaleziska :;230 Teraz stoi na szelkach w nocy i jest spokój że wcześniej na to nie wpadłam ;:223 Przy oglądaniu kwiatków wpadłam na suchołuski muszę je posadzić
krasna101

Post »

Teraz i ja trochę powspominam;

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
krasna101

Post »

Teraz ostatnie zdjęcia działki przed wyjazdem /koniec pazdziernika/, jeszcze wtedy część kwiatków kwitła a niektóre już po raz drugi, jak ostróżki, maczki, geilardie.........

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ale stołówek nastawiałaś pierzastym, będziesz miała co fotografować ;:108
krasna101

Post »

c.d.

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Śliczniutka jest u Ciebie jesień!! ;:138
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Dzień Dobry Bożenko,
ale się u Ciebie naoglądałam ;:138
Cynie, astry, nasturcje, pelargonie, wilczomlecz, rudbekie, słoneczniki i malwy, miechunka, "słomianki" - roślinki przypominające mi ogródek mojej Mamusi. Wróciły wspomnienia z dzieciństwa. :) Do tego roześmiana rodzinka w komplecie - raj na Ziemi.
Kociaki słodkie, a ten dochodzący z puszystym ogonem ;:oj Pierwszy raz takiego widzę. Super jest!
Będę do Ciebie zaglądać :wit
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
krasna101

Post »

Mirka, miło mi że podobało Ci się u mnie i powróciły miłe wspomnienia z dzieciństwa. Często oglądający mój portal piszą mi, że moja działka przywraca im wspomnienie dzieciństwa i to mi sprawia największą przyjemność i satysfakcję, że udaje mi się stworzyć charakter dawnej wsi. bo ja też w dzieciństwie i młodości spędzałam dużo czasu u dziadków na wsi i to są najmilsze wspomnienia ;:108
Obecnie mam już własnego kotka puszystego z " lisim" ogonem. Otóż ten przychodzący, "zbałamucił" moją kotkę Boni i mam teraz swoją Gwiazdkę/tak nazwała wnusia/.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Bożenko

Przeszłam wątek od początku i jestem oczarowana[kwiatami] i pełna podziwu [za przeprowadzkę] ;:180 ;:180 ;:180

Taka różnorodność i mnogość bylin, że aż dech zapiera ;:oj wiele z nich widzę po raz pierwszy.
Widać Twoją miłość i pasję z jaką tworzysz ten swój raj ;:138 Gozdzik brodaty i malwy to kwiaty mojego dzieciństwa ;:215
Bardzo mi się podobają kosze i doniczki z pni, a te kwiaty w czajniczkach wyglądają bosko ;:167
Ten widoczek jest super.

Obrazek

Pozdrawiam cieplutko i życzę szybkiego powrotu do pełni sił ;:168
krasna101

Post »

Krysiu dziękuję za miłe slowa. ;:180 Chyba nie ma większej satysfakcji i dopingu do dalszej pracy na naszych ogródkach jak właśnie takie miłe słowa tut.forumowiczów. ;:108 Serce się raduje ;:167. A ja biorę się do ćwiczeń , rehabilitacji żeby już na dwóch zdrowych nogach ruszyć na rabatki i czekam na wiosnę :D
krasna101

Post »

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”