Cześć wow!!!! ?. ale wieje?..
U mnie leciutko poprószyło, ale na chodnikach śnieg się szybko stopił.
Ania ? Ann macham do Ciebie

i zastanawiam się czy masz już różyczki?
Ewciu ? majowa spore zmiany zrobiłaś.
A co planujesz przy pergoli skoro przesadzasz ?
Duchesse de Montebello. Ta róża jest śliczna.
Majeczko ? edulkotku ?..

masz rację z tym, że ta zazdrość to taka z humorkiem.
Powiedziałabym, że to raczej podpatrywanie Twoich poczynań i ich dobrych efektów spowodowało zakupy tylu doniczek?..
Miękkie 5 litrowe nie pomieściłyby bardzo dużych korzeni róż, dlatego dokupiłam doniczki wielkości kubłów?.
Miękkie przydadzą się do tych róż, które pewnie jeszcze zamówię?..
Majeczko nie bądź skromna, też rozdajesz różyczki?.
Co do gryzienia się kolorów w przyrodzie?? a, w życiu?.. one razem ślicznie wyglądają?.
Wiem, że dla Ciebie żółty jest be?.
Marta ? Shirall masz rację? właśnie pomyślałam, że wstawię trochę słonka i koloru.
Dorotka ? Keetee CPM kwitnie na końcach pędów.
Jeżeli skrócisz pędy, to nie będziesz miała kwiatów. Układ rabaty różanej po zmianie wymusza teraz inne nasadzenia.
CPM jako róża jest śliczna, zdrowa i nawet ładnie powtarza.
Aniu ? nenka CPM wylądowała pod płotem?

jak za karę?.
hej?. ona do olbrzymów też nie należy. Może przetestuj jak u Ciebie będzie rosła i na jesieni zdecydujesz?
Alutka ja też swoją ciachałam przez pierwsze dwa lata, ale, to nic nie pomogło.
Wydaje mi się, że tym cięciem raczej zepsułam jej naturalne zapędy. Może, to sprawa podkładki?
Krysiu ? Ignis ale jednak wypuszcza długie pędy.
Może cięcie CPM do poziomu gruntu jest powodem, że ona wytraca siły na odbudowę krzaczka.
Tą różę można prowadzić, jako pnącą.
Wydaje mi się, że to jest sprawa cięcia tej róży. Ciekawa jestem czy ładnie Ci kwitnie?
Natalko ? Fraszka ?. hahaha? mnie również, ale do czasku kiedy znalazłam nasionka kopru ozdobnego.
Joasiu ? jonatana będę was zanudzać?..
Doczekasz się u siebie, mam tak samo też czekam na pierwsze kwiaty nowych różyczek?
Alexsia widzę, że złapałaś małą chwilkę??

, brakuje nam Twojego humoru?
Miękkie doniczki nie stwardnieją, ale na przykład przydadzą się na patyczkowanie?.. a, twarde na sadzenie róż zadołowanych.
Stosuję metodę sadzenia róż Majeczki ? edulkotka.
Róże nagokorzeniowe wiosną najpierw posadzę do doniczek, a na jesieni zajmą już swoje miejscówki w gruncie.
Justynka ? justi zdążyłaś w ostatniej chwili? dziś już nosa się nie chce wystawić na dwór.
Panienki Zosie zabezpieczone i zadbane. Jestem pewna, że są w dobrych rączkach i podziękują Ci w przyszłym sezonie.
W taką pogodę???. tylko kolor i słonko może nam poprawić nastój.
W dalszym ciągu 15 czerwca, to był wyjątkowo piękny dzień.