Wandziu witaj.
Zdjęcia wprawdzie z niedzieli, ale rozrośnięte kępy liliowców będą jeszcze długo kwitły, gdyż mają dużo pąków.
Wandziu liliowiec Stella d, Oro już u mnie nie kwitnie, jego nie sposób nawet takiemu laikowi, jak ja pomylić.
Sądziłam, że D, Oro, to jakaś inna odmiana .
Ten kremowy, to rzeczywiście nie Piano Man, dziękuję.
Misiu dziękuję za wirtualny spacer po moim ogrodzie.
Myślę, że dojdzie do skutku kiedyś ten prawdziwy.
Masz rację, z tymi umęczonymi kwiatami, szczególnie liliowce cierpią od deszczu, a właśnie po deszczu były robione fotki.
Jeszcze dobrze się nie rozwiną, a już trzeba obrywać.
Pozdrawiam serdecznie .
Aniu ten żółty liliowiec rośnie u mnie cztery lata, oczywiście nazwy nie znam, gdyż był podmieniony i nawet nie wiem, czy pachnie.
Uświadomiłaś mi jednak, że nie tylko różom, budlejom i liliom trzeba sprawdzać zapach, ale liliowce także potrafią pachnieć.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Ula witaj .
Ta studnia, to była taka zwykła cembrowina.
Woda z niej jest wykorzystywana do podlewania warzywniaka, gdzie wąż nie sięga.
Marzyła mi się obudowana kamykami, gdyż widziałam u kogoś na forum, ale gdy pojechałam z wnuczkiem nad morze, M wziął się za obudowanie, żeby mi zrobić niespodziankę, no i w sumie mi się podoba.
Tak sobie wydedukowałam, że liliowce przy studni i oczku wodnym będą pasowały.
Miłego dnia Ci życzę,

podobno na weekend pogoda ma się zepsuć, ale my chyba i tak nie pojedziemy, gdyż opiekuję się czterema kotami córki, gdyż wyjechali na wakacje.
Zosiu te czerwone liliowce rosnące nad oczkiem są najwcześniej sadzone w moim ogrodzie. Kępa ma 9 lat.
Miłego dnia Ci życzę.
Linetko witaj.
Podwójny żółty liliowiec kupiony pod nazwą Double River jest wolno rosnącą odmianą, nie rozrasta się tak szybko, jak pozostałe dawniej sadzone ma także 9 lat. Ja kupowałam wszystkie liliowce, jako pojedyncze egzemplarze, szkoda mi było miejsca na kilka tej samej odmiany.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia Ci życzę.
Kilka fotek z ogrodu.

kupidynek

róża Queen Elizabeth

tojeść kropkowana

floks zakwitł jako pierwszy

słoneczniczki

róża Watykan