Mój mały, piękny świat
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały, piękny świat
Dosiu co ja widzę....u ciebie różane szaleństwo 

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Bardzo ładna rabata 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dosiu, pięknie się prezentują Twoje rabaty. Zakochana coraz bardziej w różach?...
W sumie taka działaka rodzaca kamienie nie jest zła
Utrapienie przy wykopywaniu, ale jaki prezent gratis
Ja zwłóczę kamienie skąd tylko się da i czym tylko się da. Generalnie z każdej wyprawy wracam obciążona kamieniami 
W sumie taka działaka rodzaca kamienie nie jest zła

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Jakie "za rok może będzie ładnie"
przecież już jest ładnie
a jak się wszystko rozrośnie to będzie pięknie po prostu 

Cudowny ogród tworzysz Dosiu, pięknie położony... Też bardzo lubię takie wielkie klamoty
Zachwyciła mnie Madame Knorr 

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
Małgosiu, dziękuję. Altanka to dobry pomysł. Na razie i tak nie mam kaski żeby postawić cokolwiek
więc może faktycznie wymyślę tam jakąś altankę. Ale nie z bluszczem. On jest inwazyjny i szkodliwy dla człowieka. Podobno jest nie tylko trujący ale również jakoś inaczej naładowany, przez co niekorzystnie wpływa na nasz stan zdrowia. Nie wiem ile w tym prawdy ale wiem, że jest inwazyjny - mam go na płocie betonowym i muszę ciąć 2-3 razy w roku.
Aniu, ale uśmiałam z tego pudziana
Dzięki pracy w ogrodzie zaoszczędzamy na siłowni i solarium
A te kamienie co wykopaliśmy są duże, tylko na zdjęciu tego nie widać. Mąż je tylko wytoczył z rabaty i jeszcze zobaczymy co z nimi zrobimy.
Było tez kilka takich, które z trudem dałam radę sama wykopać i wywieźć taczką pod las, na składzik. Ale są też takie, które tylko lekko przesunęliśmy w ziemi i zostawiliśmy
Muszą się wkomponować w rabatę
Moonsted Wood oglądałam u Ciebie kilka razy i bardzo się na nią napaliłam
Niestety, na razie nigdzie jej nie ma. Dziękuję za radę
Uwielbiam róże, które pachną na odległość. Ja polecam jeszcze Arthur Bell. To niewysoka róża, kupiłam ją w tym roku i kwitła tylko przez chwilę ale to wystarczyło aby poczuć jej zapach nawet na odległość.
Aguś, nie mogłam się oprzeć. Tak jak mówiłam, nałogowiec pozostanie nałogowcem
Ja kiedyś byłam uzależniona od róż ale o nie nie zadbałam i nie przetrwały zimy 2010. Złamały mi tym serce i myślałam, że się z nich wyleczyłam. Jednak nie
Wystarczyło popatrzeć jak dziewczyny opisują swoje róże i wszystko wróciło.
Dziękuję Fraszko
Mariolku, dziękuję. Masz rację z tymi kamieniami. To taki dar od losu, o który nie prosiłam i którego się nie spodziewałam a który jest naprawdę cenny. Na początku nie bardzo wiedzieliśmy co zrobić z taką ilością kamieni. Na szczęście nie zakopaliśmy jej w ziemi bo teraz kopanie rabat byłoby jeszcze gorsze
Faktycznie, dzięki tym kamieniom mój ogród jest ciekawszy. Nawet jeżeli czasami mam z nimi kłopot to w sumie lepiej jest, że są.
Teresko, dziękuję!!!
Inspirację czerpię od Was, forumowiczek. Gdyby nie forum to nie wpadłabym na pomysł różanej rabaty
Przed wejściem na forum miałam również bardzo małe pojęcie o bylinach kwitnących.
Dziękuję Aniu
Klamotów trochę mam
ale już nie będę na nie narzekała. Tak jak pisałam wyżej, dzięki nim jest ciekawiej. Przekażę Pani Knorr wyrazy uznania 

Aniu, ale uśmiałam z tego pudziana

A te kamienie co wykopaliśmy są duże, tylko na zdjęciu tego nie widać. Mąż je tylko wytoczył z rabaty i jeszcze zobaczymy co z nimi zrobimy.
Było tez kilka takich, które z trudem dałam radę sama wykopać i wywieźć taczką pod las, na składzik. Ale są też takie, które tylko lekko przesunęliśmy w ziemi i zostawiliśmy

Moonsted Wood oglądałam u Ciebie kilka razy i bardzo się na nią napaliłam

Aguś, nie mogłam się oprzeć. Tak jak mówiłam, nałogowiec pozostanie nałogowcem

Dziękuję Fraszko

Mariolku, dziękuję. Masz rację z tymi kamieniami. To taki dar od losu, o który nie prosiłam i którego się nie spodziewałam a który jest naprawdę cenny. Na początku nie bardzo wiedzieliśmy co zrobić z taką ilością kamieni. Na szczęście nie zakopaliśmy jej w ziemi bo teraz kopanie rabat byłoby jeszcze gorsze

Faktycznie, dzięki tym kamieniom mój ogród jest ciekawszy. Nawet jeżeli czasami mam z nimi kłopot to w sumie lepiej jest, że są.
Teresko, dziękuję!!!

Dziękuję Aniu

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
Ostatni kwiat Candelight

Ta róża kwitnie obficie ale strasznie się pokłada. Po deszczu wręcz leży na ziemi. Jesienią zostanie przesadzona a na jej miejsce posadzę inne, ciekawe odmiany, które podpatrzyłam w Waszych ogrodach. Koniecznie o sztywnych pędach! Chwilowo, żeby nie patrzeć na leżące gałęzie wolę ściąć ją do wazonu

Jedna z gór lodowych na nowej rabacie. Kamień był zbyt duży żeby go wykopać. Pod ziemią została większa część

Potężne kwiaty Jana Pawła II

Red Leonardo - kwiat dość długo się utrzymuje

dwie pałacówki

Ta róża kwitnie obficie ale strasznie się pokłada. Po deszczu wręcz leży na ziemi. Jesienią zostanie przesadzona a na jej miejsce posadzę inne, ciekawe odmiany, które podpatrzyłam w Waszych ogrodach. Koniecznie o sztywnych pędach! Chwilowo, żeby nie patrzeć na leżące gałęzie wolę ściąć ją do wazonu

Jedna z gór lodowych na nowej rabacie. Kamień był zbyt duży żeby go wykopać. Pod ziemią została większa część

Potężne kwiaty Jana Pawła II

Red Leonardo - kwiat dość długo się utrzymuje

dwie pałacówki

Pozdrawiam - Dosia
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ale to pięknie wygląda
Mam na myśli oczywiście cały ogródek 

- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rabat wyszła przepięknie. Summer Song ma faktycznie wyjątkowy kolorek.
Masz taki problem z kamieniami jak ja
U mnie jest ich mnóstwo, praktycznie w każdym miejscu gdzie wbiję szpadel. Na obrzeżach działki są usypane góry z kamieni
Musze je w końcu jakoś wykorzystać 
Masz taki problem z kamieniami jak ja

Fraszko, dziękuję
Małgosiu, dziękuję
Aniu, nadrobiłam dzisiaj zaległości w Twoim wątku
Trochę tego było! Jestem pod wielkim wrażeniem bogactwa i różnorodności Twoich roślin!!! Dzięki Tobie zainteresowałam się liliowcami. Masz naprawdę piękne okazy! Już mi chodzą po głowie jakieś nowe nasadzenia z liliowcami... Wszystko przez Ciebie
Dzięki za miłe słowa
Summer Song miał piękny kolor ale dzisiaj był słoneczny dzień i niestety - kwiaty już poblakły i szykują się do opadnięcia.

Małgosiu, dziękuję

Aniu, nadrobiłam dzisiaj zaległości w Twoim wątku

Dzięki za miłe słowa

Pozdrawiam - Dosia
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dosiu piękne róże posadziłaś ,rabatka wygląda okazale .Pytałaś o pachnące róże ,mogę Ci powiedzieć ,które u mnie pachną z daleka ; Young Lycidas , Astrid Grafin von Hardenberg ,J W Goethe ,Jaśmina i terminatorka Fruhligsduft .Sztywna róża ,o którą pytałaś to okaz zdrowia i urody Hansestadr Rostock.Na pewno Cię nie zawiedzie.Jeżeli chodzi o różę Munstead Wood ,to ja Ci jej nie polecam ,jest bardzo wiotka i trzeba ją cały czas podpierać ,ja bym jej drugi raz nie kupiła ,gdyż jest wiele róż w tym kolorze a mają sztywne gałązki .Buziaczki dla Ciebie 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dosiu
Piekne różyczki
cieszę się ,że kwiaty Jana Pawła II sa tak ładne i duże ,kupiłam go na wiosnę,,ale jeszcze mi nie zakwitł
Mam nadzieję ,że w przyszłym roku zaszyci mnie takimi kwiatami

Piekne różyczki

cieszę się ,że kwiaty Jana Pawła II sa tak ładne i duże ,kupiłam go na wiosnę,,ale jeszcze mi nie zakwitł

Mam nadzieję ,że w przyszłym roku zaszyci mnie takimi kwiatami

Ewuniu, jesteś jak zawsze niezastąpiona
Zamówiłam Goethe'go i Rostock. Resztę będę szukała
Buziaczki dla Ciebie przeogromne
Często o Tobie myślę jak pracuję w ogrodzie
Aniu, Jan Paweł ma naprawdę duże kwiaty ale muszę w końcu nauczyć się go ciąć. Jednego roku przycięłam go w lutym lub na początku marca, tak w połowie wysokości i zakwitł mi burzą kwiatów - był cały obsypany kwieciem. A w tym roku niby przycięłam go w tej samej wysokości ale później niż luty i już nie kwitnie tak bujnie. W następnym roku muszę sobie nastawić budzik na koniec lutego/początek marca.

Buziaczki dla Ciebie przeogromne

Aniu, Jan Paweł ma naprawdę duże kwiaty ale muszę w końcu nauczyć się go ciąć. Jednego roku przycięłam go w lutym lub na początku marca, tak w połowie wysokości i zakwitł mi burzą kwiatów - był cały obsypany kwieciem. A w tym roku niby przycięłam go w tej samej wysokości ale później niż luty i już nie kwitnie tak bujnie. W następnym roku muszę sobie nastawić budzik na koniec lutego/początek marca.
Pozdrawiam - Dosia
Pszczoły są urzeczone liatrią kłosową
Zachowują się na niej jak na haju
Moja nowa jeżówka, niestety nie zapisałam nazwy
Black Forest Rose - te kwiaty są już ponad dwa tygodnie na krzaczku!!!

miododajna Bienenweide Rose

Moja nowa jeżówka, niestety nie zapisałam nazwy

Black Forest Rose - te kwiaty są już ponad dwa tygodnie na krzaczku!!!

miododajna Bienenweide Rose

Pozdrawiam - Dosia