Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Dosiu co ja widzę....u ciebie różane szaleństwo ;:oj
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Bardzo ładna rabata ;:215
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dosiu, pięknie się prezentują Twoje rabaty. Zakochana coraz bardziej w różach?...
W sumie taka działaka rodzaca kamienie nie jest zła :) Utrapienie przy wykopywaniu, ale jaki prezent gratis :) Ja zwłóczę kamienie skąd tylko się da i czym tylko się da. Generalnie z każdej wyprawy wracam obciążona kamieniami :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Jakie "za rok może będzie ładnie" ;:125 przecież już jest ładnie ;:138 a jak się wszystko rozrośnie to będzie pięknie po prostu ;:138
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Cudowny ogród tworzysz Dosiu, pięknie położony... Też bardzo lubię takie wielkie klamoty :) Zachwyciła mnie Madame Knorr ;:108
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Małgosiu, dziękuję. Altanka to dobry pomysł. Na razie i tak nie mam kaski żeby postawić cokolwiek :D więc może faktycznie wymyślę tam jakąś altankę. Ale nie z bluszczem. On jest inwazyjny i szkodliwy dla człowieka. Podobno jest nie tylko trujący ale również jakoś inaczej naładowany, przez co niekorzystnie wpływa na nasz stan zdrowia. Nie wiem ile w tym prawdy ale wiem, że jest inwazyjny - mam go na płocie betonowym i muszę ciąć 2-3 razy w roku.

Aniu, ale uśmiałam z tego pudziana :D Dzięki pracy w ogrodzie zaoszczędzamy na siłowni i solarium ;:333
A te kamienie co wykopaliśmy są duże, tylko na zdjęciu tego nie widać. Mąż je tylko wytoczył z rabaty i jeszcze zobaczymy co z nimi zrobimy.
Było tez kilka takich, które z trudem dałam radę sama wykopać i wywieźć taczką pod las, na składzik. Ale są też takie, które tylko lekko przesunęliśmy w ziemi i zostawiliśmy :D Muszą się wkomponować w rabatę :D
Moonsted Wood oglądałam u Ciebie kilka razy i bardzo się na nią napaliłam :D Niestety, na razie nigdzie jej nie ma. Dziękuję za radę ;:196 Uwielbiam róże, które pachną na odległość. Ja polecam jeszcze Arthur Bell. To niewysoka róża, kupiłam ją w tym roku i kwitła tylko przez chwilę ale to wystarczyło aby poczuć jej zapach nawet na odległość.

Aguś, nie mogłam się oprzeć. Tak jak mówiłam, nałogowiec pozostanie nałogowcem :D Ja kiedyś byłam uzależniona od róż ale o nie nie zadbałam i nie przetrwały zimy 2010. Złamały mi tym serce i myślałam, że się z nich wyleczyłam. Jednak nie :D Wystarczyło popatrzeć jak dziewczyny opisują swoje róże i wszystko wróciło.

Dziękuję Fraszko ;:196

Mariolku, dziękuję. Masz rację z tymi kamieniami. To taki dar od losu, o który nie prosiłam i którego się nie spodziewałam a który jest naprawdę cenny. Na początku nie bardzo wiedzieliśmy co zrobić z taką ilością kamieni. Na szczęście nie zakopaliśmy jej w ziemi bo teraz kopanie rabat byłoby jeszcze gorsze ;:306
Faktycznie, dzięki tym kamieniom mój ogród jest ciekawszy. Nawet jeżeli czasami mam z nimi kłopot to w sumie lepiej jest, że są.

Teresko, dziękuję!!! ;:196 Inspirację czerpię od Was, forumowiczek. Gdyby nie forum to nie wpadłabym na pomysł różanej rabaty :D Przed wejściem na forum miałam również bardzo małe pojęcie o bylinach kwitnących.

Dziękuję Aniu :wit Klamotów trochę mam :D ale już nie będę na nie narzekała. Tak jak pisałam wyżej, dzięki nim jest ciekawiej. Przekażę Pani Knorr wyrazy uznania :D
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Ostatni kwiat Candelight
Obrazek

Ta róża kwitnie obficie ale strasznie się pokłada. Po deszczu wręcz leży na ziemi. Jesienią zostanie przesadzona a na jej miejsce posadzę inne, ciekawe odmiany, które podpatrzyłam w Waszych ogrodach. Koniecznie o sztywnych pędach! Chwilowo, żeby nie patrzeć na leżące gałęzie wolę ściąć ją do wazonu
Obrazek

Jedna z gór lodowych na nowej rabacie. Kamień był zbyt duży żeby go wykopać. Pod ziemią została większa część :D
Obrazek

Potężne kwiaty Jana Pawła II
Obrazek

Red Leonardo - kwiat dość długo się utrzymuje
Obrazek

dwie pałacówki
Obrazek
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ale to pięknie wygląda ;:63 Mam na myśli oczywiście cały ogródek ;:215
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Piękne różyczki ;:138
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rabat wyszła przepięknie. Summer Song ma faktycznie wyjątkowy kolorek.
Masz taki problem z kamieniami jak ja :) U mnie jest ich mnóstwo, praktycznie w każdym miejscu gdzie wbiję szpadel. Na obrzeżach działki są usypane góry z kamieni :wink: Musze je w końcu jakoś wykorzystać :wink:
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Fraszko, dziękuję ;:196

Małgosiu, dziękuję ;:196

Aniu, nadrobiłam dzisiaj zaległości w Twoim wątku :D Trochę tego było! Jestem pod wielkim wrażeniem bogactwa i różnorodności Twoich roślin!!! Dzięki Tobie zainteresowałam się liliowcami. Masz naprawdę piękne okazy! Już mi chodzą po głowie jakieś nowe nasadzenia z liliowcami... Wszystko przez Ciebie :wink:
Dzięki za miłe słowa ;:196 Summer Song miał piękny kolor ale dzisiaj był słoneczny dzień i niestety - kwiaty już poblakły i szykują się do opadnięcia.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dosiu piękne róże posadziłaś ,rabatka wygląda okazale .Pytałaś o pachnące róże ,mogę Ci powiedzieć ,które u mnie pachną z daleka ; Young Lycidas , Astrid Grafin von Hardenberg ,J W Goethe ,Jaśmina i terminatorka Fruhligsduft .Sztywna róża ,o którą pytałaś to okaz zdrowia i urody Hansestadr Rostock.Na pewno Cię nie zawiedzie.Jeżeli chodzi o różę Munstead Wood ,to ja Ci jej nie polecam ,jest bardzo wiotka i trzeba ją cały czas podpierać ,ja bym jej drugi raz nie kupiła ,gdyż jest wiele róż w tym kolorze a mają sztywne gałązki .Buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dosiu :wit
Piekne różyczki :D
cieszę się ,że kwiaty Jana Pawła II sa tak ładne i duże ,kupiłam go na wiosnę,,ale jeszcze mi nie zakwitł :(
Mam nadzieję ,że w przyszłym roku zaszyci mnie takimi kwiatami ;:108
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Ewuniu, jesteś jak zawsze niezastąpiona ;:196 ;:196 ;:196 Zamówiłam Goethe'go i Rostock. Resztę będę szukała :D
Buziaczki dla Ciebie przeogromne ;:196 Często o Tobie myślę jak pracuję w ogrodzie :)

Aniu, Jan Paweł ma naprawdę duże kwiaty ale muszę w końcu nauczyć się go ciąć. Jednego roku przycięłam go w lutym lub na początku marca, tak w połowie wysokości i zakwitł mi burzą kwiatów - był cały obsypany kwieciem. A w tym roku niby przycięłam go w tej samej wysokości ale później niż luty i już nie kwitnie tak bujnie. W następnym roku muszę sobie nastawić budzik na koniec lutego/początek marca.
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Pszczoły są urzeczone liatrią kłosową :D Zachowują się na niej jak na haju :D
Obrazek
Moja nowa jeżówka, niestety nie zapisałam nazwy
Obrazek