Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

Karola, co to za śliczny kwiat? Jak tak można na parapecie mieć takie cudo???U mnie na pewno by nie chciał rosnąć,,,,,,
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Och, takie męczarnie to i ja lubię. ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Gracjella- też lubię ten rodzaj tortur- a, że tutaj na wątkach, są tak samo zakręcone osoby na punkcie roślin... więc katuję :wink: coś tam jeszcze wynajdę ;:173

illonka- to ozdoba mej kolekcji... i specjalnie jest ten storczyk między fiołkami, bo te biedaki ledwo widać- jak na razie, są na etapie wczesnych sadzonek :uszy

PEPSI
- też się zdumiałam jak zakwitnął... ale tak na dobrą sprawę, jest w tym podłożu co do mnie przyjechał i nic więcej z nim nie robię... no może podlewam... zaskoczył mnie- bo dwukrotnie zwiększył ilość kwiatów na pędzie od ostatniego razu... ;:oj mało wymagająca roślina- wiec spokojnie nadaje się dla każdego- zresztą Słońce- pod Twoją opieką, dał by sobie radę i było by mu u Ciebie dobrze :wink: , storczyk przyszedł do mnie pod nazwą- beallara tahoma glacier green

elcia1974
- to ja się idę pomęczyć do Was :wink: naoglądam się pięknych roślinek i nie będę mogła spać ;:224

a propos spania- tak na zakończenie dnia :D małe też jest piękne ;:196 wyglądają te stokrotki jak antenki z mchu ;:224

Obrazek

Obrazek
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Piękny ten storczyk i mówisz, że tylko go podlewałaś ;:oj pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p
Od: 26 sie 2013, o 16:50

Post »

Ten wcześniejszy storczyk to Cambria Nelly isler. A ta druga biała to małe cudeńko. I jeszcze pachnie :) ;:167
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniale obficie zakwitła:). Super wygladałoby tez jej zdjęcie na czarnym tle :wit
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Śliczne malutkie stokrotki ;:138 Taki widok to bardziej wiosnę zwiastuje niż jesień. :tan
I jaką ładną, ciekawą doniczusię zamieszkują. ;:oj
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ powwót na forum... z takimi rarytaskami hojowymi. I ja nie mam żadnej z nich ;:224
Życzę, by pięknie rosły w siłę ;:108

A storczysiowa sesja jakże piękna...więcej takich ;:215
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko ;:196 przepiękny jest ostatni storczyk stojący wśród fiołeczków. ;:226
Cudne ma te swoje delikatne kwiaty wiatraczki z piegowatym środeczkiem.
A zza okna datury trąbią o jesieni.
No i oczywiście chwalę hojeczki. ;:215
Wciąż jeszcze tylko mi się marzą te z listkami w plamki i różne wzorki, wszystkie kwitnące i pachnące,
ale ciągle odkładam realizację takich marzeń.
Na fotki czekam cierpliwie, życząc pięknych, słonecznych jesiennych dni i Tobie i roślinkom.
;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

och jaki fantastyczny storczyk!!! jeszcze takiego nie widziałam :) a ile masz jeszcze miejsca na parapecie :tan

Ponownie proszę o poprawną pisownię./Iwona
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Kelpie, jeszcze raz sobie pooglądałam.....a co tam....dobrego nigdy za wiele :tan

Obrazek
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Sliczne hojosci zanabylas! Bedzie pociecha! Nie będę oryginalna, storczyk cudny i jak bogato kwitnie!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Storczyk przecudny,przecudny.Hojowe nowości widzę piękne i właśnie mi się przypomniało ze moja Borget ostatnio mi padła.Jakiś pomór normalnie
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

1grazyna46- w sumie nic więcej... no może jakiegoś nawozu trochę- ale to tak, z rozmachu jak podlewałam wszystko co zielone :wink:

orzechovvy
- dziękuję za nazwanie ;:196 pachnie- byłam lekko szokowana, jak namierzyłam skąd zapach pochodzi ;:224 dodam, że ochrzczony przez Ciebie storczyk- zamiast odpoczywać to kwitnie- ale 3 pędami na raz :;230

Filigranowa27- nie pomyślałam- teraz, już mało co zostało z rozkwitniętego pędu- nie mam co się dziwić, kwitnie od połowy sierpnia- zdumiewa mnie ich wytrwałość- szczególnie, jak sobie porównam z hibiskusami i ich ,,długością"- kwitnienia ;:224

elcia1974- na brak stokrotek nie narzekam, pełno ich w trawniku :wink: doniczka z odzysku- ale w tym roku nie sadziłam nic w niej, bo ładnie mchem porosła- a tu, po jakimś czasie pojawiła w bonusie stokrotka ;:224

justus27- Słońce jak coś to wiesz... wystarczy, że powiesz :wink: ze storczyków coś się jeszcze znajdzie ;:196

maadro- dziękuję za pochwały, hoi jest tyle, że każdy znajdzie coś dla siebie... co do spełniania marzeń to powiedziała bym, że jak najszybciej je spełniać- ale co do hoi to polecam zdecydowanie i kategorycznie wiosnę- na ukorzenianie- ja zaczęłam w jesieni- nie był to najlepszy pomysł... została mi 1/6- wydane pieniądze swoją drogą- ale zniechęcenie do tych pięknych roślin i patrzenie jak obumierają... ;:145 zdecydowanie wiosną... ;:108

izary- to się zgodzę- miejsca dużo- tatuś zrobił szeroki parapet- ale niestety, mam oficjalny zakaz na zagęszczanie tych parapetów- są ,,reprezentacyjne"- ładne ceramiczne doniczki... odstępy między nimi- i niestety musi tak pozostać- ale dla równowagi pokażę zdjęcie swojego parapetu :;230

Gracjella- to się zgadzam ;:138 stąd tyle czasu na wątkach spędzam- i gapię się, gapię i gapię ;:oj

crazydaisy- dziękuję ;:196 wiadomo- apetyt rośnie w miarę jedzenia ;:224

deissy- pomór, pomorem- ale Bóg się kazał dzielić... więc jak coś to wiesz :wink:

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam zgodnie z obietnicą pokazać swój parapet- ale zastrajkował u mnie fotosik ;:223 to niestety teraz lulu już idę- bo burza nad nami... ;:219

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”