Niby wiejski ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Niby wiejski ogródek

Post »

Ciąg dalszych pięknych widoków, dalia śliczna chyba jeszcze takiej poszukam choć najgorzej z miejscem do sadzenia. W tym roku spróbuje posadzić część w dużym glinianym garnczku, mam malutki kłącza i zrobię taki "misz-masz" :)
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Lineta Po moich gustach muzycznych można się wszystkiego spodziewać. :;230 Kiedyś słuchałem np. "Polskie kwiaty" , "Rozkwitały pąki białych róż" , "Ty pójdziesz górą" itp. Także może i to by mnie nie zdziwiło. :D

korzo_m Choć w skansenach to jeszcze nie to... :wink: Widuje takie widoki nieraz na forum, ale chciałbym je mieć u siebie. ;:173 Właśnie tak wesoło jest u mnie, że strach albo raczej nie da się po chodniku iść. :evil:

usa1276 A co ja bym teraz dał za to plewienie. ;:173 No ja niestety nie należę do grupy tej standardowej młodzieży. :;230

Rewi Miała być całkiem żółta, ale jak wszystko u mnie, rośnie po swojemu. :D To może być dobry pomysł. Też mam niestety malutkie.

Cały świat (przynajmniej moja miejscowość) przykryty lodem. Nawet dość ciekawe doświadczenie, bo nigdy czegoś takiego nie widziałem. Gdy wieje wiatr wszystko tak fajnie trzaska. Ale to nie zmienia faktu, że strach chodzić i jeździć po ulicach...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Trochę weselszy widok
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Oj, istna Kraina Lodu u Ciebie! Ale okolica bardzo ładna :) A wracając do wymiany poglądów na temat ogrodów wiejskich to mam wrażenie, że nasz na Lubelszczyźnie będzie jednym z bardziej wiejskich ;:306 Pozostali, rdzenni mieszkańcy jednak wolą pojedyncze krzewy na wystrzyżonych trawnikach od "niezmienności wśród malw, gdy barwą kryją ściany pobielane" ... Od kilku miesięcy czekam na książkę "Polski Ogród Wiejski", która ciągle widnieje na stronach internetowych księgarń jako zapowiedź. Rozmyślili się, czy co :?: .
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

zuzanna2418 Świetnie to określiłaś! :D Ale na szczęście zawsze znajdzie się ktoś kto woli tę różnorodność. ;:173 Oo może być ciekawa. ;:108 Znalazłem coś takiego: http://zielona.org/assets/files/2013/Ko ... agrody.pdf

Zauważyłem właśnie, że mieczyki zaczynają mi puszczać pędy. Czy da się temu jakoś zapobiec? :(
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Chłodniejsze i suchsze powietrze :wink: Chyba były źle wysuszone bo nie powinny puszczać, a w czym trzymasz? :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Krystiani -piękny krajobraz ;:oj fajnie spoglądać ,ja nie trzeba z domu wychodzic .
Mam nadzieję ,że odpuści bo jak nie to kiepsko, uwięzi mnie na dobr w domu. :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne sopelki u Ciebie wiszą :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie normalny mróz i trochę śniegu, żadnych przerażających cudów. I dobrze :D Tylko nadal wieje wiatr, choć już nie tak mocno. Zdjęcia ładne, ale nie tęsknię za taką pogodą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Rewi A widzisz... to trzeba je suszyć. :;230 Możliwe, że mają za ciepło. Trzymam w piwnicy, a tam idą rury grzewcze. Nie grzeją mocno ale temperatura sie utrzymuje. W każdym razie, dziękuję za poradę. :wink:

e-babcia Dokładnie. Z domu wychodzić nie radzę. :;230 Oj, oby odpuściło, ale jakoś się nie zanosi. ;:185

gracha Dosłownie wszędzie. :;230

ewamaj66 Też chciałbym mieć taką pogodę, bo ta jak na jakiejś Antarktydzie - wszystko zamarznięte. I słusznie. Oby do wiosny! :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krystian u mnie podobnie - wszystko oblodzone ;:223 masakra :(
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cóż ja mogę tylko pomachać :wit z oblodzonego Świętokrzyskiego
Kriss i bardzo dobrze że nie jesteś w klubie tej standardowej młodzieży ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Krystianie :wit Po długiej przerwie odwiedzam Twój ogród.Jak zwykle uroczy.Oblodzenie macie imponujące, ale i niebezpieczne dla ludzi,zwierząt i roślinek.
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

TerDob Trzeba nosić nieślizgające się buty i woreczek soli pod ręką. :;230

usa1276 Widzę pogoda podobna. Czasem się zastanawiam czy urodziłem się w odpowiednich czasach. :;230

perdii Imponujące rzeczywiście, ale na zdjęciach jedynie. :D

W nocy spadł śnieg, niedużo ale jest. Niestety wszystko zamarzło, znowu. Zimno strasznie.
Czy wiecie może gdzie mógłbym zdobyć dalie wielkokwiatowe?

Obrazek Obrazek
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej Kriss ;:3

A widziałeś dalie u pana Stanisława?

U nas śniegu nie ma, oblodzone wszystko :twisted:

Można tylko patrzeć na takie zdjęcia, jak u Ciebie i czekać...
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Witaj Kriss :wit Zawitałam ja u Ciebie z rewizytą.Miło mi,ze podoba Ci się u mnie :D Dokładnie obejżałam ,poczytałam Twoje wątki i jestem pełna podziwu dla Ciebie,dla Twego zaangażowania w realizcję swoich zainteresowń,hobby/mimo,tak młodego wieku/.Az chciałabym mieć takiego syna i pomocnika /bo mojego syna hobby- kopanie piłki/. Rezultaty masz wspaniałe ,zadbane ogródki, duży wybor kwitów,krzewy,drzewka,warzywa..... Wielki szacun, ;:63 tak trzymaj. p.s Zaciekawiły mnie krzewy czy to małe drzewka/? całe obsypane białymi kwiatkami.I nie wiem czy się nie mylę,Akacja rośnie u Ciebie? Uwielbiam jej zapach i planuję u siebie zasadzic ale chciałabym trafić na ten dawny polski gatunek bo w internecie najczęsciej spotykam jakies mieszańce, akacjopodobne. pozdrawiam i zapraszam do odwiedzania , ja tez będę często Cię podglądać , bo w jednakowym klimacie uprawiamy nasze działki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”