Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

Piękny ten powojnik. Też miałam ochotę na białego,ale coś pokręciłam przy zakupach .... przeszedł do dalszej realizacji :;230
U mnie szykuje się do kwitnienia Omoshiro....przyjechał z małymi pąkami.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Annes77, mam JPII i jest to jedyny wielkokwiatowy u mnie. Ale to tylko dlatego, że kupiłam go za parę groszy w Lidlu. W zeszłym roku miał AŻ dwa kwiaty. NIe tak go sobie wyobrażałam :wink:
Beata68, ja też mam fioletowy od Christinkrysi. Dostałam małą sadzoneczkę, a wyrósł już całkiem sporo i ma pączki. Kiepsko masz, że musisz jeździć daleko, aby się napatrzyć na swoje cuda :D
nena08, oj, naczytałam się dużo dobrego na temat Omoshiro. Tylko że on jest z wielkokwiatowych, a one u mnie niestety padają na uwiąd, mimo wszelkich zabiegów. Tak że nawet nie dopuszczam myśli, żeby je u sibie sadzać. Szkoda, bo są przepiękne. Aż mnie zazdrość zżera, jak je u innych widzę. Mam nadzieję, że twój Omoshiro znajdzie u ciebie świetne miejsce do rozwoju :D
Obrazek

Kwitnie śliwa dziecięca.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu pokazałaś cudne widoczki... a powojnikiem kwitnącym to mnie zastrzeliłaś ;:202 u mnie dopiero ledwie listki wylazły...

Pozdrawiam Jola.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu...na 6 i 7 fotce ,to co to za trawka. :?: ..podobna do mojej ,co ja chce zidentyfikować ;:108
Alez te rosliny u ciebie maja wyraziste zywe kolorki...cudnie ;:3
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

;:3

Pięknie czarujesz zdjęciami i wiosną. :heja Maj to wspaniała pora roku, w Twoim ogrodzie na pewno ;:173 ...

Mój Jan Paweł II /przysłany pomyłkowo/ rośnie jak na drożdżach. W zeszłym roku wiosną był przesadzony, a mimo to kwitł okazale. Rośnie wokół kapliczki i wspina się aż na jej szczyt. /Zdjęcia wstawiłam w swoim wątku na str. 18 na dole/ Ciekawe od czego to zależy ? Podobno nie można go zbyt nisko ciąć i kwitnie dopiero gdy przekroczy 1,50 m. Tak wyczytałam na forum, ale nie wiem czy to prawda.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Powojnik cudny, ta jego spódniczka ;:138 . Swoje w B.kupiłam, ciekawe co z nich wyrośnie? Jak sobie poradzą w siedlisku itp.
Zdjęcia świetne, gra światła to jest właśnie chyba najważniejsza kwestia w tym fachu
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Wandziu niby proste, a jednak .... :lol: trzeba mieć taki dryg do pewnych rzeczy. Ja nie do wszystkiego mam, ale masz rację.... trzeba próbować. Pewnie przy okazji zwalania tej góry piachu u mnie coś pokombinuję. Tym bardziej, że właśnie z tej strony, gdzie jest rabata kwiatowa mam wystający głaz podobno, z którym nie ma co zrobić, więc skalniak i tak tam raczej musi być.
Powojniki są cudne w połączeniu z innymi roślinami. Moje dwa na balkonie nie przeżyły chyba i strasznie jestem na siebie zła, że ich porządnie nie zabezpieczyłam. Na działce na razie zaczynał kwitnąć Maksymilian Kolbe. Zaskoczył mnie wczesnymi pąkami.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Wandziu ogród wspaniale zagospodarowany, nawet swoje miejsce znalazła wisienka.
Przepiękne tulipany.............. szafirki, a na zdjęciu 6-7 ładne niebieściutki niezapominajki :?:
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Po zimie straciłam tylko jeden powojnik-już można tak stwierdzić. Ale od początku sadzonka nie była przecudna :( Wszystkie pozostałe wyszły, najpóźniej Fujimusume i Utopia, ale są już widoczne. JPII nie zachwyca mnie kwiatami-na zdjęciach prezentują się dużo lepiej, tymczasem u mnie wychodzą w odcieniu brudnej bieli :?
Atragene lada chwila zakwitną, mają mnóstwo pąków :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moje wszystkie przetrwały. Największe obawy miałam co do Chopina, który był w donicy na balkonie. Niby zabezpieczony, ale jak się zrobiło ciepło nie dawał oznak życia. Obcięłam go, ale jak miałam go już wykopać, korzenie wydały mi się żywe. I wczoraj patrzę - jest :heja
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,widze,że obie mamy upodobania do wikliny i garów.Nie mają dziewczyny z ogrodowiska dobrej pogody na zwiedzanie ogrodu Szmitów,ale mają z gospodarzami spotkanie.M przed chwila dzwonił j przejeżdżał koło szkółki,byłam wściekła,bo mógł mnie zabrać,a w drodze powrotnej odebrac,chociaż troche bym tam posiedziała.
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Pewnie to za sprawą mikroklimatu i cienia, jaki tworzy u Ciebie 'starodrzew' ale masz chyba największe bergenie jakie widziałam?!
Ah, te tulipanki, takie wdzięczne u wszystkich. Jak Ci dobrze, że codziennie możesz ich doglądać ... :wink:
Łypię okiem na 'Goldmound', coraz bardziej mi się podoba ;:224
A właśnie ... muszę się upewnić czy posadziłaś czosnek?;>
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak teraz ładnie z niezapominajkami! Mnie ręce świerzbiły, zeby je wszystkie powyrywać, zanim zakwitły, ale po łapskach sobie dałam!

Musze moje koszyki powyciągać, bo jeszcze leżą w altanie i do jednego pójdzie oleander. Idę od razu, bo zapomnę!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Wando bardzo mi się spodobała rabatka tulipanowo-tawułkowo-żurawkowo-bergrniowa na podwyższeniu z kamieni ;:333
Gratuluję kwitnącego powojnika w białej spódniczce,koło mnie w parku zaczynają kwitnąć podobne tylko fioletowe.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

;:oj cudne widoczki , wspaniale wszystko kwitnie a te zdjęcia bajka ... Powojnik już kwitnie szok :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”