Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Ilonko, dziękuję że podzieliłaś się swoimi doświadczeniami z bólami głowy i ich leczeniem... miałaś szczęście, że trafiłaś na osobę, która Cię z tych bóli - takimi czy innymi metodami - wyleczyła... prawdę mówiąc, wierzę w medycynę konwencjonalną, ewentualnie wchodzi w grę akupunktura... wszelkie inne metody prawdopodobnie w moim przypadku nie mogłyby zadziałać, ponieważ na starcie nie wierzyłabym w ich powodzenie. Taki już ze mnie typ... Twój przypadek pokazuje jednak, że wierzyć wcale nie trzeba, a metoda zastosowana na Tobie, po prostu zadziałała. To daje mi do myślenia, chociaż wcale nie stwierdzam, że szukałabym takiego rozwiązania - nie znam żadnej takiej osoby, której mogłabym w tej kwestii zaufać. Wierzę więc, że jakoś moja pani neurolog mnie przez tę chorobę przeprowadzi i bóle ograniczy do minimum. Raz jeszcze dziękuję za Twój głos w sprawie ważnej dla wielu z nas...
Majutku, wiem, że i Ciebie męczyła migrena w ostatnich dniach... czy prądy Ci pomagały? Czy cokolwiek działało? Na mnie nie działało NIC. W dodatku to ciśnienie, które wzmagało ból, a ból podwyższał ciśnienie. Okropna karuzela, najgorsza z możliwych. Oby to był ten najgorszy weekend tego roku i nic podobnego już nam się nie przytrafiło... chociaż, dziś znowu byłam o krok...
Życzę zdrówka, kochana ;:196
Januszu, dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów! Zima za swoją długością i uciążliwością przesadziła i złamała wszelkie zasady - trzeba ją jakoś przegonić! Choć jak widać za oknem, hasła nic nie dają.... Oby to były jej ostatnie podrygi...
Ewuniu, z kocim katarem nie ma żartów - koniecznie pilnuj Hamleta i kontroluj regularnie... zresztą, skoro dostaje zastrzyki, to ogląda go wet... Ty się trzymaj! Ja też podziębiona! :(
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia a w wolnej chwili poproszę zdjęcia rabaty przy palenisku z miskantami ;)
x-ag-a
---

Post »

Justynko, dziękuję! Mam nadzieję, że tydzień w domu pozwoli stanąć na nogi...

Dla Ciebie i wszystkich zainteresowanych, rabata przy palenisku:
Obrazek
...faza tworzenia...
Obrazek
...pierwsze nasadzenia w kwietniu 2012

Obrazek
...zataczamy szersze kręgi...

Obrazek
...rybi ogon po prawej ;-)

Obrazek
...o właśnie :)

Obrazek
...i dobudowany kamienny krąg, czyli upragnione palenisko z ławeczką...

Obrazek
...świeżo po wymurowaniu :)

I w sezonie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...a zanim rabata powstała, ta część wyglądała tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To moja ulubiona rabata i jakby mi ją ktoś w środku nocy pokazał to ją poznam. Dobrych wyników, właściwej diagnozy i wypoczywaj ;:168
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga jak Ty taki duży ogród ogarniasz że on zawsze czysty i piękny? :D
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, ja także darzę dużym uczuciem tę rabatę... kosztowała nas masę pracy, ale warto było :)
Dziękuję za słowa wsparcia!
Dario, cały czas coś robię w ogrodzie, więc jakoś ogarniam ten porządek, a przynajmniej się staram :)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

A czy w palenisku było już ognisko? tak tam jakoś czysto :lol: Kiełbaska pieczona w tym miejscu musi smakować przynajmniej potrójnie :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga, piękna ta rabata. Powzdychać tylko mogę ;:131 I mi marzy się takie palenisko, ale na to trzeba mieć miejsce :D
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aga ta rabata to jedno z piękniejszych miejsc na tym forum. Przepiękna. Jak zmieniła ten zakątek, zrobił się taki przytulny. Super!!!
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś było trawnikowo a zrobiło się hortensjowo-trawiasto-wrzosowo-kamiennie to ten widok to taka sama wizytówka Waszego ogrodu jak cudne brzozy, wygląda wspaniale ;:215

Co do wspólnej traumy to właściwie nic nie pomagało, łykałam tabletki, robiłam zimne okłady, łaziłam pod prądem ale jak przeżyłam to nie pamiętam, chyba jak robot bo ktoś musi ogarniać żłobkolandię i cały ten domowy rozgardiasz. Nauczyłam się z tym funkcjonować bo nie miałam innego wyjścia. W takie dni robię tylko minimum pracy niezbędnej żeby rodzinka nie umarła z głodu. Chociaż przyznam że takie straszne migreny mam już za sobą choć zdarzają się może raz czy dwa razy w roku takie nie do życia całkowicie. I ostatnio tak było ;:222 bolała mnie nawet zewnętrzna powłoka głowy - cała skóra i włosy nawet od miękkiej poduszki.
Ćmi mnie ciągle bo wieje halny a tego moja głowa nie cierpi ;:185
Dobrze że żlobkolandia na ten tydzień zakończona, córka znowu na zwolnieniu z powodu choroby wnuka, będę miała trochę luzu na oddech przed Świętami bo te mimo aury za oknami są coraz bliżej ;:202
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wciąż pada białe :evil: Takie zdjęcia jak Twoje mogą uratować przed ostateczną depresją :D Według prognoz u mnie od jutra znów ostre mrozy ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

A ja uwierzyć nie mogę, że to wszystko tak się rozrosło w jeden sezon ;:202
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Nad rabatą ogniskową dość się już nazachwycałam, to się nie będę powtarzać, ale powiedz, jak Ci się te oddzielacze od trawnika sprawdzają? No i czy codziennie tę rabatę pincetą odchwaszczałaś, że nawet maleńkiej trawki czy chwaścika nie widać? :wink:

Z ławeczką nie chcę Ci głowy zawracać, zwłaszcza jak obolała, więc poczekajmy aż Ty będziesz w lepszej formie, a i pogoda bardziej uzasadniająca posiadanie jakichkolwiek sprzętów ogrodowych oprócz szufli do śniegu :evil:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , witam :D
Jak miło Cię znowu zobaczyć , szkoda tylko , że jeszcze nie w formie. Zdrowiej i wracaj. ;:168
O wyglądzie rabaty już wszystko powiedziane, nie będę się powtarzał. :uszy Piszesz , że ogrom pracy włożyłaś . Na pewno tak było , w innym przypadku nie było by ''ochów i achów'' :D :wink: Ze wszystkimi rabatami tak było , tylko , że ta ostatnia i odciski po jej tworzeniu jeszcze nie zeszły ;:7 ;:7
Słońca i ciepełka życzę ;:333 ;:3
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguni, współczuję choroby, też mam ten tydzień wolny. Spędzam go miło w domu na wysiewach, wycierając w międzyczasie nos zasmarkanemu Młodzieńcowi :wink: .
Widoki z Twojego ogrodu to balsam na takie dni jak teraz, mam pełno sniegu, nawet z psami na ogród nie wychodzę przez te zaspy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”