a jednak maszyna dobrze wiedziała co losowaćabaddon1986 pisze:Tyle zdjęć a mnie najbardziej podoba się zdjęcie... kotówW ciuchcię się bawią?
Pewno zagoszczą na forum ... oczywiście jak i w tym roku zakwitną. Co chodzi o nazwy to u mnie są pod nazwą Echinocereus russanthus - i chyba nazwa jestArtur89 pisze:Rozumiem, ich zdjęcia pojawią się niebawemJestem póki co dość cienki w echinocereusach więc dobrze jakbyś jeszcze podał nazwy tych dwóch kolumn.
Ja bym się tak nie nakręcałtheoria_ pisze:Marku nie śpię po nocach marząc o chwili, kiedy w końcu zobaczę Twoje hektary na żywo
U mnie też pod tą nazwą rosły kilka lat, ew. może być E. chloranthus v. russanthus.Marek L napisał(a):
u mnie są pod nazwą Echinocereus russanthus
Znaczy się, że nie jestem aż taki cienki jak mi się wydajeMarek L pisze:Pewno zagoszczą na forum ... oczywiście jak i w tym roku zakwitną. Co chodzi o nazwy to u mnie są pod nazwą Echinocereus russanthus - i chyba nazwa jestArtur89 pisze:Rozumiem, ich zdjęcia pojawią się niebawemJestem póki co dość cienki w echinocereusach więc dobrze jakbyś jeszcze podał nazwy tych dwóch kolumn.
prawidłowa
Marku ale ja patrzyłam na ociernienie nie na kształt rośliny, ale tu też mogę się mylić bo nigdy nie widziałam jej na żywo.Marek L pisze:Marto -Mammillaria wohlschlageri raczej jest mało escobariowa - tak mi przynajmniej wygląda... większość moich escobarii jest wydłużona
a ta mammillarka jest raczej plackowata
I tak nie przebijesz mi chmurkiMarek L pisze: Ja bym się tak nie nakręcałzderzenie z rzeczywistością może być straszne